Májusban rajtol a 3DS digitális boltja

  • Írta: fojesz
  • 2011. január 30.
  • Bejelentés
A nyugati premier után két hónappal, május végén nyitja meg kapuit a Nintendo 3DS digitális boltja. A Nintendo a legutóbbi pénzügyi helyzetjelentésében árulta el, hogy az üzlet - amely a korábbiakhoz képest jelentős fejlődésen esett át -egy fimware-frissítésen keresztül válik elérhetővé.

A Nintendo 3DS sem marad digitális bolt nélkül, igaz, az eShop a kezdetekben még nem lesz elérhető, a kiotóiak május végén tervezik elindítani a szolgáltatást egy új firmware-frissítés segítségével.

A Nintendo eShopból trailereket és demókat tölthetnek majd le a játékosok, de vásárolhatnak Virtual Console címeket (köztük klasszikus Game Boy játékokat is), DSiWare játékokat, és új, 3DS-re készült programokat is. A Nintendo megjegyezte: a Wii- és DS-féle rendszereket nem volt éppen a legegyszerűbb használni, ellenben az eShop kezelőfelülete drasztikus átalakításon esett át, amely sokkal kényelmesebbé teszi a vásárlást.

A most bejelentett dátum elsősorban Japánra vonatkozik, a nyugati rajtról még nem volt szó - persze nincs kizárva, hogy itt is május végén jelenik meg az új firmware. A frissítés egyébként böngészővel és a DSiWare-játékok DSi-ről történő migrálását is lehetővé teszi majd, míg egy később érkező update letöltése után, limitált számban 3DS-ek között is átköltöztethetjük majd a játékainkat.

1.
Birkazoli
Láttam már az új eShop-ot, és hát nehéz lesz megszokni azoknak, akik DSi (XL) után 3DS-t fognak használni:D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...