Négymilliónál jár az NBA 2K11

  • Írta: fojesz
  • 2011. február 2.
  • Biznisz
Link másolása
Ahogy az várható volt, óriási sikernek örvend az NBA 2K11. A kosárlabdás játék nem csak a sorozat, de a 2K Sports történetében is a leggyorsabban fogyó cím, ami tulajdonképpen nem is meglepő annak fényében, hogy a kiadó idén konkurencia nélkül maradt az EA Sportsnak köszönhetően.

A 2K Sports a minap bejelentette, hogy az NBA 2K11-ből októberi megjelenése óta 4 millió példány talált gazdára. Az eredmények kapcsán duplán van oka örülni a kiadónak, mert sem a sorozat, sem pedig a cég történetében nem volt eddig olyan játék, amely ilyen gyorsan fogyott volna.

A siker tulajdonképpen nem meglepő, miután az EA Sports hosszú kínlódás után lelőtte az NBA Live-sorozat felrázására szánt NBA Elite 11-et. Az NBA 2K11 így gyakorlatilag konkurencia nélkül maradt, elvégre a jóval komolytalanabb NBA Jam nem említhető egy lapon a 2K játékával. Hab volt a tortán, hogy a készítőknek sikerült leszerződtetniük minden idők legsikeresebb kosárlabda-játékosát, Michael Jordant is, aki nem csak a borítón pózolt, de külön játékmódot is kapott.

Az NBA 2K11 október elején jelent meg a Nintendo DS kivételével minden platformra (beleértve a PlayStation 2-t is), azóta Amerikában mindig ott volt az NPD tízes toplistáján, októberben pedig még az első helyet is sikerült megcsípnie.

6.
6.
Giggsy
Az EA már évek óta le van maradva a sportjátékaival a konkurenciától, bárhol ahol van neki olyan. FIFA-PES? Összehasonlítani nem lehet őket. Egyedüli előnyük a Konami-val szemben, hogy ők megveszik a FIFA licencét, de azzal ki is fújt. NBA? Még az az előny sincs náluk. Én még életemben nem játszottam olyan NBA Live-val, amit ne gyűlöltem volna meg két-három óra alatt. Éveken keresztül nem fejlődtek grafikailag, az irányítás röhejes volt, ami meg a játék szimulációját illeti, köszönőviszonyban sem volt a valósággal. A Take Two sikeresen a fejükre nőtt a 2k szériával. Már az első PC-re megjelenő 2k is fényévekkel jobb volt, mint amit az EA valaha is gyártott.
Ami meg az idei kiadást illeti valóban zseniálisan el lett találva, az előző rengeteg apró hibáját javították, én már csak a passzrendszerben találok kivetnivalót, mert az még azért igen döcögős néha (és itt a néha, gyakrant jelent) félméterről handoff helyett löbbölt átadások, rettenetesen lassú passzok, amiket a három méteres hátrányból induló ellenfél is elcsíp, stb. Ha ezt kijavítják, akkor a Take Two megalkotja a tökéletes kosárlabda játékot, az EA meg végleg mehet a levesbe a szarjával.
5.
5.
terenceHill
easports nba-t sem lehet egy lapon említeni a 2kSport nba 2k11-el. Ezt az EA is tudta, ahogy meglátta a 2k11et és ezért nem adták ki, mert rögtön szembeötlött volna, hogy fényévekkel levannak maradva. Van egy kosaras haverom(élő sport lexikon is egyben) csak ezzel nyomja. A Jordan módot is. De az egész játékról azt mondja, hogy olyan, mint az igazi kosárlabda. Mindent meg lehet benne csinálni és minden játékos úgy játszik benne, mint az életben. Amikor összeröffenés van, mindig tolunk nba 2k11 is és egyből egy közvetítésen érezzük magunkat :D
4.
4.
seci92
Hétfőn adta fel a Zavvi, remélem hétvégére már itt lesz.
3.
3.
danez11
kár, hogy nem jelent meg az elite 11 :( a demo isteni volt, de a 2K is jó
2.
2.
Mortis
Megérdemli. Az külön öröm, hogy PS2-re is kijött. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...