Márciusban jön a PlayStation Phone

  • Írta: zoenn
  • 2011. február 14.
  • Bejelentés
Link másolása
A Mobile World Congressen a Sony hivatalosan is bemutatta az Xperia Play névre keresztelt telefonjukat, és megerősítették, hogy a játékgépként is funkcionáló készülék már a jövő hónapban a kereskedőknél landol. 50 nyitó játékot tölthetünk le hozzá.

Szinte minden előzetes információ megerősítésre került a japán gyártó részéről. A PlayStation-minősítéssel ellátott játékélmény immáron okostelefonon is elérhető, az Android operációs rendszer legújabb verziója (Gingerbread 2.3) dübörög a Sony-Ericsson Xperia Play-en. A játékokat 60 képkocka/másodperc sebességgel tudja futtatni a Snapdragon 1 Ghz-es processzor és az Andreno 205 továbbfejlesztett grafikus magja.

A kicsúsztatható vezérlőegységnek hála igazi konzolélménnyel kecseget a telefon, beleértve a d-padet, az ABCD-gombokat a sajátos PS-szimbólumokkal és a két tochpaddal. A játékok 4 inches multitouch-kijelzőn futnak, és egy 5 MP-es kamera is a repertoárt bővíti.

A PlayStation Phone elsőként az Egyesült Államokban lesz kapható márciusban, míg az európai debüt időpontja vélhetően áprilisban lesz: a legnagyobb mobilszolgáltatók, mint az Orange és a T-Mobile egyaránt a készülékkínálatukba veszik. A jelentések szerint a startkor 50 játék lesz elérhető az Xperia Play-re: kapunk Assassin's Creedet, Dead Space-t, The Sims 3-at, Guitar Hero-t és Battlefieldet is - ezeket már mind megerősítették.

Számos korábbi jelentés ígérte a PSOne-os klasszikus játékokat, nos, a Sony erről is nyilatkozott: olyan régi ismerősök is kaphatóak lesznek, mint az Asphalt Adrenaline 6, Bruce Lee, Star Battalion és a Tetris. A letölthető címeket a készülék PlayStation Suite menüpontjába lépve tudjuk magunkévá tenni.

20.
20.
Norby929
ugyanmár...ma egy Android 2.3-as teló kb 90k, főleg hogy ebben (azt hiszem) a legújabb processzor van, még a Samsung galaxy S is 120k, szal lehet tippelni, de szerintem 150k biztos meg lesz (persze előfizetés nélkül)...
17.
17.
NECROSMOKE
Még árat most sem lehet tudni mi?
16.
16.
princeps27
#11: inkább 100k ha azt nézzük hogy a hardver szempontjából egy felső kategóriás telefon
15.
15.
Mortis
Mekkora lenne, ha telefonon tudnám nyomni a Battlefield-et. Whááá. :D
14.
14.
mark825
vki nem tudja hogy ebbe memókártya kell-e vagy ez alapból xy GB-os de remélem nem venni kell bele
13.
13.
mark825
áááá ezek a videók után főőleg a 2. után már még jobban kell igen hatalmas cucc
12.
12.
mark825
nekem kell 1 ilyen az biztos de sztem nem 60k lesz sztem 120k körül de csak azért mert telefon meg "psp" azér ja.Meg a grafja is jo sztem.De remélem igaza lesz FELEGYI.nek hogy "csak" 60k lesz csak legyen igazad. :)
11.
11.
felegyi
#9: Erre én is kíváncsi vagyok, nos kb egy PSP-szintjén fog mozogni, még ha nem is teljes értékű kézi konzol... de egy teló is egyben ami megdobja az árát ha a mellék kiegészítőket nézzük! Ha saccolni lehetne én 60k környékén találgatok...
9.
9.
The Lone Drow
#7: Ez az, ami engem is nagyon érdekelne. Ha elfogadható áron adják lehet elszakadok már a Nokiától.
7.
7.
Beau
Ez fasza, milyen árba lesz (kb)?
5.
5.
dareal
#4: már van, pl a dungeon defender az az, az epic citadel meg készül (pl a ces-en a dell streak-en épp az epic citadel-t promózták).
egyébként a fenti játékok (első videó) iphone-ra is elérhetőek, a grafika azonos.
4.
4.
futurenoise
Androidos telefon tulajként mondom, hogy láttam már játékokat Iphone-n, és ezek a játékok, amik a videóban vannak, sajnos a közelébe sem érnek grafikailag az Iphone-nak. Mikor lesz pl. Androidra Unreal engine-nel hajtott játék? Nagyon ideje lenne már.
3.
3.
dareal
igazából a legtöbb psone játék futhatna, kérdés, hogy kiadják-e őket.
a jelenlegi psone emulátorral szinte minden fut, ráadásul az nem is hivatalos emulátor, hanem 3rd party. véleményem szerint a sony által készített emulátornak jobbnak kéne lennie és annak a pár dolognak ami nem megy, mennie kéne :)
persze a 3rd party emu esetén az iso képfájlt kell a telefonra másolni, míg a sony megoldása egy online store lenne (bár a 3rd party emuhoz is van egy kiegészítő, ami egy online store, csak az éppen nem legális), ahol a szerzői jogokat be kell tartani. nyilván ezért nem hangzott el, hogy minden psone játék mehet majd, mert van amire nem lesz jogosultságuk (kiadó nem egyezik bele stb).

kíváncsi vagyok, hogy ez a megvalósítás mennyire jön majd be a sony-nak.
2.
2.
futurenoise
Az elnevezés pontosabban: Egy PSP, amivel lehet telefonálni is. :)
1.
1.
RoBeSzBoY
Battlefield???! ---köpni-nyelni nemtudok! :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...