Újabb Forza Motorsport 4 részletek

  • Írta: zoenn
  • 2011. február 18.
  • Hír
Link másolása
A Turn 10 még magasabbra tette a lécet, eltökélt szándéka, hogy a legreálisabb autóversenyzős címet hozzák el a piacra, mely egyeduralkodó lehet a konzolokon. A durvább álomverdákat, mint a Bugatti Weyront 3D-lézerekkel szkennelik be a tökéletes élethűség kedvéért.

A Turn 10 összeállít a Pirelli gumiabroncs-gyártóval, annak folyományaként, hogy megalkossák a legkorszerűbb szimulációt minden abroncsot figyelemmel kísérve, vizsgálva a tapadást és a csúszást a különböző versenykörülmények között. Ugyan kevés játékos fogja észrevenni a különbséget az előző rész és a Forza 4 között, de a hardcore arcok minden bizonnyal értékelni fogják a pontosságot.

A fejlesztők nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a valóságban is megtalálható versenypályák aszfaltcsíkja centiméter pontosan ugyanúgy nézzen ki a játékban is. Két-három napig kibérelték a helyszíneket, ahol több terabájtnyi videót és képet lőttek, az útfelület belső, középső és külső részeit is feltérképezték GPS segítségével. Az így kapott adatoknak megfelően kerül a Forza 4-be a pálya, mindezt megkoronázzák az apró jellegzetességekkel, mint a legapróbb kátyúk, hibák, melyek mind-mind megtalálhatóak lesznek a játékban is.

A Forza 4 támogatja a Kinectet is, ugyan korlátozott funkcionalitással, melynek segítségével körbejárhatjuk a kiszemelt autót, beleülhetünk. De ebben még nem merül ki a mozgásérzékelés: az arcade mókára hagyatkozóknak lehetőségük lesz fantom-kormánykerékkel irányítani a verdákat, a profibbak számára jól jön a szenzor fejkövetése, tehát ahogy mozgatod a buksidat, úgy tudsz nézelődni is belső nézetben.

A Turn 10 saját bevallása szerint még csak felülről karcolgatja a Kinectben rejlő lehetőségeket, de majd pár éven belül hihetetlen interaktív szórakozásban lehet részünk. Egy vérbeli autós címtől, mint a Forza 4 bőven elég a head-tracking.

A magát GT5-verőnek nyílvánított Forza Motorsport 4 várhatóan ez év őszén látja meg a napvilágot.

33.
33.
Madridista09
Nagyon nagy XBOX FAN vagyok!kezem alatt megfordult már jó pár játék!csak úgy mint a forza Motorsport 2-3!de hiába volt ott grafikailag mindig a játék,eggyet kell értenem az elöttem szólóval!egyszerűen monoton unalmas a verseny!grafikára tényleg nincs panasz sőt....!de mindig benne van az emberben az hogy még egy kör és elalszok!Valahogy fel kellene pörgetni a játékélményt!csak lenne annyira élvezetes mint mondjuk a DIRT 2!ott izgult az ember minden versenyen!én pl alig vártam hogy betöltsön a játék és taposhassam a gázpedált!forza addig sose lesz a legjobb a műfajban ameddig ezt ki nem javítják!
32.
32.
veilsidef99
Hy! Én FM fan vagyok az összes barátommal együtt. Nem, nem vagyunk már kisiskolások, hogy fikázzuk a Box, PS vagy PC-s gameket. Aki fikázni akarja akármelyiket, az beszélje meg a haverjaival. Szerintem az FM3 a legbrutálisabb autós játék, és tuti, hogy a 4 mégjobb lessz. Az, hogy valami szimulátor vagy árkád, az elég nyílvánvaló. Pl: NFS, Forza - mindegyik jó a maga műfajában. Persze élőben minden más :) Lőttetek már le 5000 szörnyet vagy párezer embert? Játékban biztos. Kiszakadna a vállad a helyéről egy igazi shotgun ravaszának a meghúzása után. Az autó ugyanilyen. Lefejeled a szélvédőt 350km/h-nál, ha rálépsz a fékre ABS nélkül. Ezek videójátékok, nem a valóság. A grafikáról meg annyit, hogy mindig lessz jobb a másiknál. Na jó szórakozást! :))))))))
31.
31.
Samu
#28: A valóságot leszimulálni az otthoni körülmények közé...nekem ezt jelenti a szimulátor szó.Ezt ezek az eszközök mint a PC,X360 vagy PS3.Ha vannak jó eszközeid,mint egy jó kormány akkor még jobb az élmény.Lehet venni három nagy monitort,aktív cockpit-et,legjobb kormányt,és egyre tökéletesebb az élmény,de akkor sem az a valóság.Vezetek/szerelek hobbi szinten versenyautót és utcait is,tudom mi az amikor tépi a vesémet a kagylóülés a kanyarban,miközben szervó nélkül ellenkormányozok...Ezek a programok szórakoztatni akarnak és közben közelíteni a valós hatásokhoz,és ezt jól csinálják.A Forza3 pl,személyes kedvencem,de a GT sorozat is nagyon jó.Nem értem a nagy gamerek miért szólják le állandóan.PC-re is van jó szimulátor,de az sem tud számomra többet a valódi vezetési élményhez képest...Akkor meg inkább szórakozzunk jól,ezek a "fejlesztések" ami a cikkben is van mind nekünk készül,ha meg valódi élményeket akartok,béreljetek egy olcsó versenyautót,vagy csak üljetek be a faluszéli rallikrosszpályán valamelyik pilóta mellé,és 2perc többet ér mint egy ilyen játékban 2 hónap.Vagy akár egy jó gokartozást is említhetnék...
30.
30.
hakydakillah
28. Nézd,az a te nagyon szubjektiv véleményed,de ha a GT-t és Forza-t olyanokhoz viszonyitom,mint Burnout,Flatout,Split/second stb,akkor igenis ezek szimulatorok.Valós kocsik,pályák,fizika,gumi-benzin-olaj,teljesen mindent beallithatsz a kocsin.És még ezer apróságot mondhatnék...
29.
29.
rapapa
#28: Én ezt mondtam több év Pc-s szimezés után, úgyhogy ne fölényeskedj !
Fel kellene fognod, hogy ez egy konzol, és ez a játék 100szor igényesebb lesz mint akármelyik Pc-s szim, de ez persze azzal jár, hogy horror drága a fejlesztése. Éppen ezért a játékba olyan funkciókat/könnyítéseket is beépítenek ami szélesebb réteg számára is játszhatóvá teszi. Ennek egyetlen oka, hogy sokat kell belőle eladni, hogy megtérüljön a befektetett összeg. Viszont a játékban ezek a funkciók kikapcsolhatók, így a hardcore szimesek is megkapják a maguk játékát. Egyébként a kinect-et biztos fogom használni az autó körbejárásánál, ez tetszett a bemutatón.
28.
28.
gamma
rapapa: elhiszem hogy kapizsgálod mi a szimulátor de hidd el a forza egyik része sem szimulátor mint ahogy a gran turó sem az mind kettő árkád ha tetszik hanem, csak azt nem értem miert írják rá az ilyen játékokra hogy szimulátor meg stb. nézd meg buzi nfs-re nem írnak ilyeneket... a forza csapatának nem a kibaszott kinectel kéne foglalkoznia mert béna az levegőbe kormányzás meg miegymás elég igénytelen aki így akar játszani, úgyhogy nálam már rég elásták magukat a szimulátor dumájukkal, figyelj hogy ha tényleg szimulátor lenne a gém akkor biztos hogy nem tudnál végig menni egyik pályán sem kicsúszás vagy bármilyen nehézség nélkül, ezt bármikor végig viszi akárki aki autós játékokon nőtt fel vagy ha még nem is pár óra gyakorlás és belejön úgyhogy szégyelje magát minden cég aki azt hoszi hogy ez jól mutat a dobozon azt remélve hogy majd így többet adnak el, sajnos ez a pénzorientáció a tudatlan emberek becsapása mint te is és még kismillióan.
27.
27.
Quent1n
#22: Elég baj az, hogy ezen egyáltalán vitáznak egyesek... Mindkettő alapvetően másra van kitalálva. Lehet, hogy az évek során közeledtek képességek tekintetében, de még mindig nem fedik le egymást. Erre a legjobb példa talán, hogy ahol konzol van ott majdnem biztosan van egy PC is és ez nem véletlen. :) Így máris fölösleges arról beszélni, hogy melyik a jobb/rosszabb stb.

Egyébként egyetértek a hszeddel. A 3-at anno volt szerencsém kipróbálni és eléggé bejött kormánnyal stb. :) Ha azt a grafikán kívül is tovább tudják csiszolni az elég jó volna! :)
26.
26.
rapapa
#25: Nem értem miért csodálkozol? A Forza eddig sem volt árkád játék, szimulátor a javából! Próbáld ki a FM3-at fanatec kormánnyal,segítségek nélkül. Persze ezt még megfejelheted a 3 monitoros móddal, ha futja rá
25.
25.
3NT3R
Nem egészen értem. Ezek most azt mondják, hogy tényleg egy hardcore szimulátort készítenek, mint pl a RACE?
Vagy ez is csak ilyen marketing-rizsa, és lényegében a "szebb" kocsikat értik alatta?

Nem értem, miért fejlesztenék pl a csúszást, gumi-út viszonyokat, ha úgysem realisztikusra csinálják (sokan az első kanyarig se érnének el egy 500 lóerős géppel neadj'isten egy Ferrarival kipörgésgátló nélkül, főleg nem analóg karral)

Én speciel egy igazi komoly versenyjátékért egzotikus verdákkal és hosszú, fejlődő játékmenettel, még boxot is vennék.
24.
24.
Ra1D3n
#19: Szomorú, hogy egyre jobban terjed a "fajtád". Elárulom neked, hogyha minden cégnél a grafika lenne az elsődleges szempont, akkor nem kapnánk készhez egyetlen egy hangulatos címet sem, csak techdemokat, amikkel meg ugye kitörölheted a segged, mert nem játékra vannak... Mellesleg a borzalmas helyesírásodból ítélve még általános iskolába tippellek, és ilyen korban inkább ne gyere egy ilyen témához, ha csak azt tudod hajtogatni, hogy: "Az én gépem annyira mega über brutál, hogy reggel ágyamba hozza a kakaót az anyuci által a frissen boltból hozott zsemlével együtt, és nem mellesleg a gétéjánégy minden csillivili extrával együtt a fúllll felbontáson lassulás nélkül megy és nincs benne bág!"
23.
23.
dzsiádzsó
GT5 hatalmas csalódás, menü lassú, csak prémium kocsik jók, a pályák nem annyira szépek, nem mondom ha összeáll egy szép pálya és prémium autók szinte a következő generációba érzem magam, de Forza 4 harmonikusabb, jobb játék lesz!
Alapok megvannak, ezt finomítva ütős kis gamet foknak kidobni, immáron a 4.-et a GT4 megjelenése óta, míg a másik oldalon a diszharmonikus GT5 árválkodik, ez sem elhanyagolható
22.
22.
jookrisztian
Sziasztok.
Szerintem kár vitázni, hogy a PC, vagy a KONZOL e a jobb, mert más szemszögből nézitek a dolgot!!! ( Ez örök vita marad!!!)
Visszatérve a FORZA 4-hez, én annyit tennék hozzá a cikkhez, hogy nagyon remélem a fejlesztők nem felejtik el azokat az apró dolgokat amitől igazán joó egy autós játék, gondolok itt arra, hogy Box személyzet legyen, rendes gumikopás (ami már a Forza 2-ben is volt!!) reális fizika, dinamikus időjárás, több megbízhatósági verseny, és a visszajátszásoknál be lehessen beállítani, hogy legyen fix kamera (Ne a kocsi körül forogjon 1 méterre) és közben az érdekes szituációkat nem látom!!
Remélem, hogy a cikkben leírtak igazak, és nem megint csak a grafikára gyúrnak!!!
21.
21.
Turekk
Van boxom és ps3mam is jöhet minden:)))
20.
20.
NECROSMOKE
Kiváncsi leszek,hogy milyen változás lesz?
19.
19.
ricsi217
#17: abban igazad van hogy költségesebb az xbox mert jó nem szt mondom hogy szar csak kikéne adniuk az ujat mert lassan olyan gamek jönnek amihez nem lesz olyan a graf mint pc-én de még igy is el lehet vele játszani és ha megnézel crysist vagy ugyanazt amit xboxon van te is ledöbbensz nem mondom hogy ezerszer jobb de árnyék tükröződések fények meg ilyenek sokkal szebbek meg nem tölt anyit pl gta 4 be mész a városba 200 al és sokat tölt gépen meg már előre be van töltve mondjuk nekem a gépem 300 000 forint volt de megérte :D
18.
18.
ricsi217
Ibanez78 és szerinted a ps3 menyivel jobb mert elárulom neked hogy ugyanolyan a gépigénye mint az xboxnak a pc-nél semmivel sem jobb a console és NinjaNorb attól hogy egyik haverodnak megvan a gta 4 és lowon vagy mediumon volt a graf az nem aszt jelenti hogy ilyen grafikálya van mert nekem megy minden maxon és nem bugos meg nem tom mi itt egy video eszt nézd meg nekem maxon megy és nem bugos mert de szerintem az se tod mi az
http://www.youtube.com/watch?v=HNDfBeBsu3s&feature=related
17.
17.
vincze1211
#11: Hát én láttam olyan game-eket pc-n, amit én tolok box-on és hát nem esett le az állam tőle.Lehet, hogy a box nem ad mondjuk olyan képet, mint egy pc, de az tuti, hogy amég neked(ha nagyon jó is a géped)1-2 éven belül fejlesztened kell.Ami viszont box-re kijön, azzalnem lesz olyan gond, hogy szaggat vagy le kell venni a grafikából.És sztem ha teljesítményét nézzük, akkor nem olyan rossz cucc.Jah és Forza soha nem fog pc-re kijönni.És amúgy meg neked nem a grafikával volt gondom.Szépen ki vannak dolgozva az autók, a belső tér is elég részletes(csak picit butácska :D).És ha egy box árát összeveted egy pc-jével amin minden game elfut, akkor kicsit többől fogsz kijönni.Dehát kinek mi
16.
16.
Apostol360
#14: boxot full hd-n vga kábelel kell nyomni ....úgy nagyon tiszta és szép képet add :)én amikor válltottam egy full hd led-re a régi retro tvmről azt hittem eldobom az agyamat :O....sztem ezek a konzolok még ma is megérik az árukat....anyiból megkapod őket mint pc-be egy rendes vidi kari ;)
15.
15.
xICEMANx
Hát ez nem lesz semmi!!!
14.
14.
Ibanez78
#11: LOL. A hozzádhasonlók már 2-3 éve mondogatják, hogy az xboxból már kihozták a maximumot, és mindig jön szebbnél szebb játék ami rácáfol erre. De azért te csak fújjad ezt továbbra is :-) Amúgy köb játék ami megmutatja hogy van még benne tartalék az a Crysis 2. Nem mellesleg pont most nyilatkozták, hogy boxon ugyanúgy fog kinézni, mint PS3-on. Ennyire "gyenge" a box :-D
13.
13.
gucho
nagyon várom, nekem a 3-as is bejött
12.
12.
NinjaNorb
#11: Pont a gta4 a legszarabb port amit valaha láttam 1ik haverom megmutatta milyen pc-n szánalmas az egész rosszul van optimalizálva nagyon jó gépe van még is néhol belassul neki és a fények sem olyanok mint boxon tiszta bug az egész ez persze azért van mert elcseszték az átíratott abban viszont igazad van hogy ma már az xbox hardvere kevés mondjuk a crysishoz lassan jöhetne már az új box:D
11.
11.
ricsi217
#5: csak az a baj hogy az xbox ból már nem nagyon tudnak több grfikát kisajtolni mert hát 2005 ös gépgiényével nem a mai már mert én nekem van egy atom gépem meg 360om és az az igasság hogy xboxon szinte minden játék le van butitva mármint ugy értem hogy a grafika nem olyan mint pc-én tehát mafia 2 nincs xboxon physix meg ilyenek gta 4 nek mondjuk amikor autóval leflektorral mész még az embereknek is meg a vilany oszlopnak is van árnyéka meg nagyobb a látótávolság meg minden teljesen más tehát jó lenne ha a forza 4 et kiadnák pc re mert jobb grafikája lenne az biztos:D
10.
10.
vergil14
ne itt vitassátok meg a nézeteltéréseteket !!
9.
9.
vergil14
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...