Segíts játékot tervezni, legyen gamokrácia!

  • Írta: fojesz
  • 2011. február 19.
  • Bejelentés
Link másolása
Érdekes kezdeményezéssel állt elő a Sony és a svéd The Bearded Ladies Consulting fejlesztőcsapat: a srácok a rajongókra bízzák legújabb játékuk tervezését, a megkötés csupán annyi, hogy akció-platformerben gondolkodjanak. A legjobb ötletelők bekerülnek a projekt stáblistájába is.

A játékosoknak sokszor vannak jó ötleteik, de miután a többségük nem tud játékot fejleszteni, ezért ezek a feledés jótékony homályába szoktak merülni. A svéd The Bearded Ladies Consulting (ők fejlesztették a Landit Bandit és a Pipe Madness című programokat) és a Sony most nekik nyújt lehetőséget arra, hogy résztvegyenek egy játék tervezésében.

A felütés egyszerű: a készítők nyolc héten keresztül minden héten feldobnak valami témát, amire a lelkesebb rajongók elküldik az ötleteiket, majd a legjobbra a srácok hivatalos Facebook-oldalán lehet szavazni. A megkötés annyi, hogy az amatőr kollégák akció-platformjátékban gondolkodjanak, de minden más - így a játék címe, története és hasonlók - tőlük függ.

A szavazások után a srácokneki állnak fejleszteni, s ha minden jól megy, az év végén bemutatkozhat a PSN-en a projekt - a legjobb munkatársak bekerülnek a játék stáblistájába természetesen.

A fejleményeket a hivatalos PS blogon lehet követni, míg a javaslatokat a szerényen csak Gamocracy-nek titulált fórumokon várják a készítők - a szavazás a Facebook-oldalon folyik, most éppen a játék főhősét, illetve az ő célját illetően folyik az ötletelés. Hajrá!

21.
21.
hedzsooo
#20: Akit komolyan erdekel, szerintem nezze meg a LINKELT oldalakat eloszor, persze csak ha a cikkben emlitett jatek tervezesre gondoltal ! ;-)

Azok kulon jogvedett cimek, amiket emlitettel, a Star Wars pl. a Lucas Arts-e gondolom, igy nem tartom valoszinunek, h hasznalhatod a palyazathoz, de ha komolyan erdekel, a linkelt oldalakon biztosan talizhatsz ra valasz(oka)t...
20.
20.
Garfartix
Sziasztok!

Szerintetek lehet már létező témában gondolkodni?

Gondolok itt arra, hogy lehet Star Wars, Gyűrűk Ura játékot csinálni?
19.
19.
turleysqt
#3: Szvsz ha nem tudod magad tökéletes kifejezni akkor nem tudsz jól angolul.Egyébként meg fényévek vannak az iskolában tanult angol és az angol légtérben jól használható nyelvtudás között.És ja, szótár segít.
17.
17.
Matt8888
#16: Persze ez egyértelmű dolog. Csak épp ebben is sztem kevés olyan ember van aki a rostán átmegy de aki már átjutott annak a helyében meg nem lennék sőt mondanám neki h ahelyett h az ötletemet megosztanám mással utána meg viszont látnám máshol úgy h már nekem ahhoz semmi közöm akkor inkább azt mondanám h NEM és magam építeném ki a stratégiámat mert azzal inkább többre megyek a mai világban sem mint megosztanám az ötletem egy hozzám nem igen lojális céggel ki ilyen híreket ad ki. Bűzlik róla h mi is a tervük. Vélemények ez.
16.
16.
nero66
#14: A jutalom, hogy bekerülsz a stáblistába, ami szerintem elég csekélység...:S A többiben egyet értek!!!!! :D

Erről a nyelvtudásos dologról meg annyit, hogy tényleg csak akkor tudsz igazán jól beszélni bármilyen nyelvet ha azt nem csak tanulod, hanem a gyakorlatban is alkalmazod, mert akkor megtapasztalod, hogy akivel beszélsz az hogy érti/értelmezi amit mondasz - pl.: te azt hiszed h úgy jó ahogy te mondod pedig az angolok már rég kitaláltak rá egy szleng kifejezést amit használnak- és aztán szépen átveszed azt a beszéd stílust tehát kibírod fejezni magad.
15.
15.
Matt8888
Hát ez kicsit szánalmas ha azt nézzük nem inkább jobban mondva mézes madzag a zöldfülű játékosok előtt.Tipikus gyere az ötlettel majd én folytatom ,ülj le! Szomorú.
14.
14.
hedzsooo
Latom a nyelvtudas fontossaga mar ki volt targyalva. ^^

Annyit tennek hozza a magam reszerol, hogy 1 SZOTAR, vagy nagyon jo LEXIKALIS tudas sem helyettesitheti azt, ha vkinek pl. az angol az anyanyelve. Aki nem csak tanulja, hanem a gyakorlatban is hasznalja azt az idegen nyelvet, amit tanult, az tudja, tapasztalhatta mar, hogy K2 The Highest mirol is irt az elso kommentben ! ;-)


A cikkhez is szolva: Jo otlete lehet tobb jatekosnak is, de en pl. a sajatomat NEM adom ki, h 1 stablistan szerepeljek ( Attol fuggetlenul, h lehet, annyira NEM is jo az otletem. ^^ ). A jo otleteket szerintem honoralni is KELL. Szerintem ez igy 1 OTLET-LENYULAS, torvenyes modon. A cikkben legalabbis nem olvastam olyanrol, h penz, v. targyi jutalomban is reszesulne a legjobb otlet-gyaros...Oriasi hasznot zsebelhetnek be igy a jatekkeszitok, ha valoban jok az otletek es meg agyalniuk sem kellett. Ez persze csak az en maganvelemenyem:P
11.
11.
Skyer
#10: Az anyanyelve mellett persze...
9.
9.
kivenoko
A játékban is lehet majd 200-ról 0-ra fékezni 1 mp alatt? :P xD
6.
6.
The Lone Drow
3.
3.
K2 The Highest
Mint látod írtam, hogy nagyon jól tudok angolul, de még velem is előfordul, hogy nem tudom tökéletesen kifejteni a mondandómat. Senki sem nyafogott......
2.
2.
deviques
Mikor veszitek már észre, hogy mennyire cinikus, hogy az angol nyelvtudás hiánya miatt nyafogtok?
1.
1.
K2 The Highest
Ezzel annyi a gond, hogy gondolom magyarul nem lehet írni nekik, hisz úgysem értik.

Én nagyon jól tudok angolul, de így is előferdül, hogy nemtom rendesen kifejezni magam.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...