GDC 2011: Hamarosan kezdődik a rendezvény

  • Írta: fojesz
  • 2011. február 28.
  • Rendezvény
Link másolása
Emlékeztető: ma veszi kezdetét 2011 első nagyobb játékos rendezvénye, a Game Developers Conference. A buli egész héten tart majd, mi pedig természetesen folyamatosan fogjuk szállítani a konferenciáról érkező friss információkat, beszámolókat és a többi érdekességet!

Gyorsan tisztázzuk: itt közel sem kapunk annyi bejelentést, mint egy E3 vagy egy GamesCom alkalmával, ezúttal ugyanis egy szakmai konferenciáról van szó, ahol a legnagyobb játékipari szakemberek osztják meg a közönséggel a szaktudásukat. Érdekességek persze lesznek, az egyes kiadók több nagyobb címüket is elhozzák majd San Franciscóba.

Satoru Iwata, a Nintendo elnöke "Video Games Turn 25" címmel tart előadást a játékok múltjáról és jövőjéről, emellett feltehetőleg sokat hallhatunk majd a Japánban már megjelent, Európába pedig a hó végén érkező 3DS-ről is. Lesz NGP bemutató, a Sony többek között arról is beszél majd, hogy milyen új lehetőségeket tartogat a konzol a játékdizájnerek számára.

Színre lépnek az Epic fenegyerekei is: Rod Fergusson Gears of War 3 producer és Cliffy B külön-külön tartanak majd beszédet. David Cage, a Heavy Rain atyja nem túl meglepő módon az érzelmek és a történetmesélés vonatkozásában fog beszélni a játékokról, míg a ubisoftos Patrick Redding a kooperatív módokról mesél majd. Az életműdíjat kapó Peter Molyneux a Populous kapcsán fog nosztalgiázni, Paul Weir pedig a Thief 4 alatt duruzsoló, aláfestő zenéket összerakó engine-t mutatja majd be.

És ez még csak a kezdet: idén is megrendezik az indie játékfesztivált, nem marad el a szokásos díjátadó sem, és egy csomó új játékkal is találkozhatunk: kint lesz állítólag a Battlefield 3, az új Alice, a Shadows of the Damned, a Kingdoms of Amalur, a Darkness II, a Prototype 2, a Guild Wars 2, az új Deus Ex, a Mortal Kombat, a Batman: Arkham City és a Tropico 4 - többek között, természetesen,

Február 28. és március 4. között tehát érdemes lesz visszajárni a Gamekapocsra: ezen az oldalon külön gyűjtjük majd Nektek a GDC-s anyagokat!

8.
8.
Mortis
Skyrim infóknak is örülnék. :)

Csak nosztalgiázni fog a Populous-sal? Nagyot koppanna az állam, ha bejelentenének egy új részt. :D
3.
3.
Hardy
Na majd olvasgatjuk a infókat :D
2.
2.
hakydakillah
úgy néz ki, hogy itt aztán lesz GOW3 infó áradat :-)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...