GDC 2011: Végre elrajtolt a Gaikai bétája

  • Írta: fojesz
  • 2011. március 1.
  • Érdekesség
Link másolása
A Game Developers Conference idejére időzítették a Gaikai.com bétaváltozatának indulását: bár az oldal neve nem túl beszédes, azt hiszem, azzal mindent elárulok vele kapcsolatban, hogy amíg itt a böngészőm egyik ablakában írom a hírt, addig a másikban a Mass Effect 2 nyitójelenete zajlik éppen...

Míg az OnLive afféle "játékszolgáltató" lesz, addig a Gaikai egészen más módon közelíti meg a cloud-gaming témát: itt a játékokat böngészőben futtathatjuk, méghozzá úgy, hogy előtte a szükséges illesztőprogramokon kívül semmit nem töltöttünk le.

A Gaikai üzleti modellje egyszerű: a kiadók elérhetővé teszik a játékuk kipróbálható változatát a rendszeren (ezt általában 60-90 percig lehet nyúzni), majd ha végeztünk vele, a Gaikai felajánlja, hogy némi pénzért cserébe töltsük le a teljes játékot, rendeljük meg valamelyik üzletből, vagy csak simán folytassuk a szervereken keresztül. Slusszpoén: a Gaikai a YouTube-hoz hasonlóan beágyazhatóvá teszi a játékok ablakait, így elvileg hamarosan az is lehetségessé válik, hogy egy játékteszt mögé demót biggyesszünk trailerek helyett, no meg aztán a kiadók is örülhetnek, mert ennél interaktív reklámot nemigen találnak.

A Gaikai eddig 12 országban érhető el, a játékosok a Mass Effect 2, a Dead Space 2, a Spore, a The Sims 3 és a Second Life programokat próbálhatják ki - a gaikai.com oldalon egyébként látszólag régiótól függetlenül bárki számára játszható a Bioware szerepjátéka, csak várjatok türelmesen, míg a böngésző ablakának jobbalsó sarkában feltűnik a Mass Effect 2 logója. A játék szinte tükörsimán fut, s bár a felbontáson nem tudunk állítani, az eredmény így is meggyőző. (Update: azóta ez a lehetőség eltűnt, talán a szervertúlterhelés miatt.)

A héten a GDC alatt külön bemutatót tartanak a készítők arról, amint a Mass Effect 2 a Facebookon fog futni - ez lenne a jövő?

26.
26.
dareal
#17: miért ne várhatna? én általában úgy segítek, hogy a gamekapocs shop adott játék linkjét megadom és kész :D ennél többet viszont tényleg ne várjon :)
25.
25.
Berencsit
#13: hát igen... nekem HSDPA-s cuccom van jelenleg, és ez nagyon gyenge.... :S
24.
24.
Berencsit
#21: :) köcce még 1x. :)
23.
23.
fojesz
#22: Nekem háromezer forintos netem van, és tök jól megy a cucc.

Egyébként most érdemes próbálkozni, nálam megint fut a Mass Effect: http://gamekapocs.hu//media/hirek/masseffect_gaikai.jpg
22.
22.
Tibor1142
Érdekes jelentkeztem a bétá-ra és azt írta, hogy a internet kapcsolat nem megfelelő. Én úgy vagyok vele inkább veszek egy erőgépet amit használok gond nélkül négy öt évig. Mint használjam a méreg drága (megfelelő) internetcsomagot + megvegyem a játékot gondolom nem túl olcsón. Hozzá teszem,hogy négy öt év alatt a be füzetet díjcsomag árából összesen kijön egy erőgép ára. Meg megint digitális terjesztés már ojan unalmas nem lett túlságosan olcsóbb a Steam mert digitálisan terjeszt. A Crysis 2 drágában jelenik meg mint Magyarországon a dobozos verzió. Szerintem viszont tökéletes azoknak akik szeretnek játszani még sincs elég pénzük és inkább fűzetik havonta a díjcsomagot.
21.
21.
hakydakillah
20. PM-ben intézve a dolog :-)
20.
20.
Berencsit
hehe :) köszönöm a kimoderálást, pedig csak kérdeztem valamit.... ;)
19.
19.
daenath
Jo otlet ez a Gaikai, majd ha kelloen mukodokepes lesz kiprobalom, egyenlore ugyanazt a hibbat irja ki :(
18.
18.
adikas
Már megörültem ,hogy egy új DLC hír. :( :)
17.
17.
hakydakillah
3, 8. warezolt játéknál itt segítséget ne várj...
16.
16.
rgerg23
#3: £9.99 volt steamen par hete. Vetted volna meg.
15.
15.
futurenoise
#8: Vedd meg eredetiben. :)
14.
14.
_Tappancs_
Nagyon kiváncsi lennék pedig ,hogy milyen... Nekem mindig gyenge volt a gépem így nem láthattam hogy milyenek is a mostani játékok max pompájukban. :D Mass Effect 2 demot is letöltöttem felhúztam mindent, de valahogy nem volt teljesen olyan, mint a képeken és videókon. :D
13.
13.
fojesz
#12: Jó internetkapcsolat kell hozzá, ennyi.

Azért kaptok hibaüzenetet, mert egyébként a szolgáltatás még nem érhető el itthonról, csak a Mass Effect 2 volt az, amit futott - legalábbis nálam -, és úgy tűnik, már az sem megy. :(
12.
12.
JoHnNiEE
#10: am minimális követelmények? Mert nem igazán találtam rá utaló dolgokat az oldalon.
11.
11.
nero66
Beírtam az e-mail cimem stb. végig megy a teszt és aztán ugyan az mint a többieknek...
10.
10.
fojesz
Btw így kellene felbukkannia a logónak (de nálam olyan is volt, hogy a jobbalsó sarokban egy kockában mutatta, hogy játsszam vele right here, right now):
http://www.dperry.com/Mass%20Effect%202%20PopUp%20Large.jpg
9.
9.
JoHnNiEE
#7: http://www.gaikai.com/get-ready
8.
8.
Berencsit
7.
7.
_Tappancs_
Nekem se működik. Ugyan azt az email címet beírva nem is kezdi el a tesztet csak egy hiba ablakot ad be...
6.
6.
JoHnNiEE
hmm, engem, a test után, hibaüzenettel kidob, és aztmondja próbáljam később... :(
5.
5.
fojesz
#1: Na most valamiért nekem sem jön be, pedig az előbb egymás után kétszer is kipróbáltam, az ablak meg vagy ötször felugrott.

Nem kell regisztrálni, de Java kell hozzá. Plusz úgy látszik, véges a szerverkapacitás, mert először konkrétan "sorba kellett állnom" a játékhoz, hogy legyen hely.
4.
4.
tommy93
#1: Még csak béta teszterek próbálhatják ki ezeket a dolgokat. Egyébként az oldalon lehet jelentkezni rá. :)
3.
3.
Berencsit
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...