GDC 2011: Rajzfilm készül az Angry Birds alapján

  • Írta: fojesz
  • 2011. március 1.
  • Bejelentés
Link másolása
Megannyi találgatás és rejtélyes utalgatás után a finn Rovio végre hivatalosan is megerősítette: rajzfilm készül az Angry Birds alapján. A cég emellett újabb DLC-t jelentett be a játékról, s még kicsit sztorizott is a szakmai közönség előtt - tudtátok, hogy az Angry Birds a csapat 52. játéka?

A finn Rovio fejese, Peter Vesterbacka erősítette meg a GDC-n, hogy rajzfilmet készítenek az Angry Birds alapján. Konkrétumok nem hangzottak el, és az úriember csak nyárra ígért "újabb bejelentéseket", mindenesetre várható volt, hogy egyszer a cég más úton is képernyőre küldi a dühös madarakat és a zöld malacokat. A csapat már hangoztatta is, hogy tárgyalásokat folytat bizonyos hollywoodi stúdiókkal, viszont csak találgatni tudunk, hogy ki lehet a potenciális jelölt.

A legbiztosabb választásnak a 20th Century Fox tűnhet: náluk készül az áprilisban mozikba kerülő Rio is, amelyhez a Rovio egy külön Angry Birds játékot is kiad majd Angry Birds Rio címmel. Ez március 22-én jelenik meg, de ha minden igaz, a rajongóknak addig sem kell új pályák nélkül maradniuk: várhatóan március 17-én rékezik az Angry Birds Szent Patrik napi DLC-je, amely az ígéretek szerint "nagyon zöld" lesz., és több disznót vonultat majd fel, mint eddig bármikor.

Vesterbacka egyébként meglehetősen érdekes előadást tartott a GDC-n, itt többek között az is kiderült, hogy az Angry Birds már a Rovio 52. játéka volt. Azelőtt főleg nagyobb cégeknek, például az Electronic Artsnak dolgoztak, majd az Angry Birds munkálatainak megkezdése előtt döntöttek úgy, hogy jobban járnának, ha saját címmel rukkolnának elő - úgy tűnik, ráhibáztak.

Az Angry Birds ugyan több idejüket és pénzüket emésztette fel, mint amivel eredetileg számoltak, de a játék végül sikeres lett, s ebben az is kétségtelenül szerepet játszott, hogy a megjelenése után nem kezdtek azonnal új program fejlesztésébe, hanem az Angry Birds cím felfuttatásának álltak neki: mára az Angry Birds a legismertebb mobiltelefonos játékok közé tartozik, s létezik többek között PC-s és PSN-es változata is, a készülő rajzfilm pedig csak a hab a tortán.

Vesterbacka elmondta, hogy a mobilpiac mára kinőtte magát, és ebben az Apple iPhone-nak kétségtelenül nagy szerepe volt.

6.
6.
a3a
Kíváncsi leszek a rajzfilm sztorijára:D(bár nemhiszem, hogy mély mondanivalóra kell számítanunk)
5.
5.
Vincenzo
Ez a DLC csak a mobilos változatokhoz jön, vagy PC re is? Mert nagyon állat játék és tolnám a DLC-t is szívesen, de csak PCre van meg.
3.
3.
Mortis
Hehh, okos ötlet. Én is szívesen megnézném, ahogy bombázzák a disznókat. :D
2.
2.
vesszoman
Ehhez csak eggy értelmes kommentet tudok fűzni.
Rohadjon meg az össssszzzzeeeessss zöld bajszos disznó!!!-!
1.
1.
Bumbi_King
Van psn változata? Ki is próbálom
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...