GDC 2011: A Sony felfedte a Move.Me alkalmazást

  • Írta: zoenn
  • 2011. március 2.
  • Hír
Link másolása
Eljött az idő, amikor a PlayStation Move mozgásérzékelős technológia túllép a játékoknál betöltött szerepkörén, és a kísérletező kedvű amatőr és profi felhasználók új alkalmazásokat gyárthatnak a kontroller, az Eye kamera és egy PC segítségével. Jó szolgálatot tehet az egészségügyben is.

Ahogy a hivatalos PlayStation blogon olvashatjuk, amikor a Move tavaly szeptemberben elstartolt, a Sony nem győzte hangsúlyozni, hogy a prezcíz mozgásérzékelős technológia milyen lehetséges következményekkel jár az oktatók és a kutatók számára. Az egészségügyi akadémikusok is kifejezték érdeklődésüket arra nézve, hogy a Move és a PlayStation élvonalbeli vívmányait a saját céljukra szeretnék felhasználni. A GDC-n a Sony bejelentette a Move.Me alkalmazást, mellyel pont ezek a célok valósulhatnak meg olyan forradalmi szoftverekkel az élükön, amik a játékpiacon kívül más területeken is megvethetik a lábukat.

De mi is pontosan a Move.Me? Egy olyan szoftver, ami a számítógépen fut, ehhez össze kell kötnünk konzolt a PC-vel és természetesen a PS Move és Eye kamerának is működnie kell közben. Bárki kísérletezhet a mozgásérzékelős technológiával, a Move.Me elküld minden olyan adatot a számítógépnek, ami fontos lehet, így pontosan ugyanazokat kapjuk meg, amit eddig csak az engedéllyel rendelkező játékfejlesztők kaptak meg.

A Move.Me igényeket elégíthet ki az interaktív technológiával az egészségügy és más tudományos területen is. Olyan fejlesztőket inspirálhat alkalmazások megírására, amit eddig soha nem mertek elképzelni. A feltörekvő szoftverfejlesztők kezében durva fegyver lehet a Move.Me, és ebből a PC-s játékipar is profitálhat.

A hivatalos PC-s Kinect-támogatás mellett a japánok is észbe kaptak, várjuk, hogy a Move-val is hasonló gyönyörökben részesüljünk.

5.
5.
Quent1n
#4: " google translate-tel lefordítva" Nekem is ez jutott eszembe. :)

Egyébként kíváncsi vagyok mennyire növi ki magát a dolog. Egyelőre jól hangzik. :)
4.
4.
falselight
na kíváncsi vagyok milyen forradalmian új dolgok fognak ebből születni, lévén a kinect mellett a move finoman szólva is le van tojva, ha csak az ilyen-olyan hackeket vesszük figyelembe. ez a cikk meg mintha egy reklámszöveg lenne google translate-tel lefordítva, pár mondat igencsak sántít.
3.
3.
mnmn1
egyébként eszembe jutott a neve Eyetoy azt hiszem :)
2.
2.
Apostol360
lküld milyen olyan ->Minden nem?
1.
1.
mnmn1
Eyepet? én ezen röhögök! :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...