GDC 2011: Mindenképp kell Elite IV

  • Írta: InGen
  • 2011. március 3.
  • Érdekesség
Link másolása
Az Elite egy legenda. Az Elite egy mítosz. Egy játék a hőskorból, aminek legalább ezer éve próbálnak folytatást készíteni, de valamiért sosem jön össze. Lehet, hogy a modern világ nincs felkészülve az egykori legjobb űrhajós játék folytatására? Az alkotó, David Braben, szerint mindenképp lesz negyedik. rész.

Talán néhány játéknak egyszerűen nem szabad elkészülnie. Az Elite egykor hatalmas klasszikus volt: összetettségével és játékélményével még a modern játékok közül sem sokan tudnának vetekedni. Kérdés akkor, hogy vajon miért ekkora probléma összehozni egy igazi folytatást?


Nos, a történet hosszú, és javarészt ködbe burkolózik. Ami biztos, hogy a játék elméletileg már több éve fejlesztés alatt áll, de míg 2009-ben, az Elite 25. évfordulóján David Braben azt nyilatkozta, hogy nagyon izgatottak a játékkal kapcsolatban, és ezerrel dolgoznak rajta, addig 2010-ben már lekerült a projekt a Frontier Studios honlapjának aktuális szekciójából.

Braben később azt mondta, történt néhány változás a csapaton belül, de azt már nem kívánta kommentálni, hogy tényleg leállították-e a fejlesztést. Némi reménysugár azért áttört a szürke fellegeken, ugyanis az úriember épp most szólalt meg az üggyel kapcsolatban a GDC egyik előadásán, habár eléggé szűkszavúan: "Igen, tragédia lenne, ha nem készülne el."

Ami tehát jelentheti azt, hogy még mindig dolgoznak rajta, és továbbra is próbálják összehozni a dolgot. Kérdés, hogy vajon valaha meglátja-e a napvilágot, és ha igen, vajon szeretni fogjuk-e annyira, mint ahogy régen szerettük?

14.
14.
shatterhand
#10: Hatalmas választék, hogy melyik bolygón mit árulnak, mennyiért. Veszel cuccot, odébb repülsz és eladod drágábban. Közben kalózok támadnak meg, meteoritokon kell bányászni, meg űrdokkokban kikötni.
Néha vannak furcsa áruk is amik meglepetést okoznak az űrben.

Egyszóval ....egyszerű és ..... változatos az egész. Ha elkaptad a fonalat és a hangulatot akkor nehéz volt letenni.
13.
13.
shooter1234
Én is nyomtam ezzel az Elite -el még anno, igaz kb 98 -ban. De az én kedvenceim inkább a J.A.G. az A.C.E. meg a Licence To Kill és a Schramble III voltak, és még jónéhány másik. Asszem c64 -en még volt microsoft fight simulator is.
12.
12.
Sohi
Ja, ami eszembe jutott a legnagyobb kedvencem: International Karate
http://www.youtube.com/watch?v=6BOXR008V2I&playnext=1&list=PL15C3790B4C3364C0
11.
11.
Sohi
#10: Egyszerű, azért nem ismered, mert ez a kultikus játék, ha jól emlékszem C64-en játszottam vele valamikor 1986 körül, de lehet, hogy korábban. Kipróbáltam a késöbbi részeket is, de nem adta vissza a C64-es hangulatot. (Aki nem ismerné az Elitet: http://www.youtube.com/watch?v=FRjaZsVRtgc)
Jut eszembe, de jó lenne egy Mercenary (http://www.youtube.com/watch?v=qK592JqK-kA) feldolgozás is vagy a régi Plusz 4-es kedvencem a Treasure Island (Találtam egy videót: http://www.youtube.com/watch?v=d6rEasfxZeM)... De lehetne sorolni
10.
10.
Berencsit
őszinte leszek, még nemis halottam az első részérol se.....
9.
9.
Stack
Tudna valaki valami leírást vagy hasonót belinkelni, mert sajnos nem ismerem ezt a játékot :-S
Ha olyasmi mint mondjuk a Freelancer volt akkor én is szívesen kipróbálnám :o)
8.
8.
Scoo
Big like az Elite-nek. Jó lenne ha lenne folytatása.
7.
7.
dareal
elite-et a népnek, kedvenc játékom volt
6.
6.
daenath
#5: Sajnos ebben egyet ertek veled, teljesen igazad van a jatekokal kapcsolatban, en igazan orulnek az Elite folytatasanak (rengeteg hetet/honapot toltotem el vele anno), de megelegednek egy remake-el is szivesen :)
5.
5.
mephi
Jelen világunkban, ahol a konzolokon is azon van a hangsúly, hogy könnyed legyen és szórakoztató, egyre kevesebb vagy nincs is igény komoly összetett játékokra. Kelljen két-három gombot nyomni, legyen csili-vili a grafika, kapjon nagy reklámkampányt, aztán majd megveszik. Nem nagyon tudnék most olyan céget mondani, akinek ezt munkát a kezébe merném adni.
4.
4.
bitbandita
#2: Főleg amilyen irányba megy mostanában a Bioware. Nem akarom elkiabálni, de lehet a Dragon Age lesz az első Bioware játékom amit nem fogok végignyomni. Én nem nekik adnám, az Elite-et biztos nem...
3.
3.
MadDragon
Régen milyen felkapottak voltak az űrszimulátorok. Ma meg már nem foglalkozik senki se vele. Jó magam sokat nyomtam és szerettem ezt a stílust, de jó lenne már egy új játék, anélkül, hogy leegyszerűsítenék.
2.
2.
Hát én c64-en és plus4-en is játszottam a pigmy féle átirattal. Nem hiszem, hogy vissza tudják adni, azt az életérzést és hangulatot, amit annak idején a program képviselt. A Frontier és társai már annyira nem fogtak meg. Nem mondom, hogy nem szívesen játszanék egy modernizált változattal, de annak vagy nagyon retró hangulatúnak kellene lennie, vagy annyira profinak, hogy talán csak Bioware feldolgozásként tudnám elképzelni (természetesen női SHEPARD parancsnokkal a volánnál :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...