GDC 2011: Rekordot döntött az idei rendezvény

  • Írta: zoenn
  • 2011. március 8.
  • Érdekesség
Link másolása
A múlt hétvégén véget ért a 25. Game Developers Conference, mely a San Franciscó-i Moscone Convention Centerben került megrendezésre. Több mint 450, nagy érdeklődéssel követett előadást, csúcstalálkozót, kerekasztal beszélgetést tartottak meg az öt nap folyamán. Jövőre is lesz!

A show szervezői örömmel jelentették be, hogy a 2011-es GDC rekordot döntött: több mint 19 ezer játékipari szakembert vonzott a konferencia.

"Az elmúlt heti GDC valójában a videojáték-közösség megtestesült szenvedélye és szelleme" - mondta Meggan Scavio, a rendezvény igazgatója - "A játékipar veteránjai által érintettük a közösségi és online játékokat, a jelentősebb konzolcímek területét, valamint azokon túl is léptünk. Megtiszteltetés, hogy továbbra is az ágazat érdekeit szolgáljuk, és reméljük, hogy a jövő évben is itt leszünk mindannyian."

A szervezők tegnap felfedték a jövő évi GDC időpontját is. 2012-ben is visszatérünk San Franciscoba, a konferencia március 5-től (hétfőtől), március 9-ig (péntekig) tart majd.

Visszatekintve a GDC-re, ismét számos bejelentéssel és a játékipar hátterét feszegető fejtágítással lettünk gazdagabbak. Az Epic bemutatta az iránymutató Unreal Engine 3 legújabb verzióját, sőt a Crytek is összehozott egy látványos CryEngine 3 bemutatót. Mozgásban láthattuk a Battlefield 3-at és az Alice: Madness Returnt, és a közelmúlt sikercímeinek (mint a Gears of War és az Alan Wake) kulisszatitkaiba is betekinthettünk. Egyedül a Thief 4 miatt húztuk a szánkat, mivel az előzetes híresztelésekkel ellentétben semmilyen érdemleges bemutatót nem láthattunk belőle. Aki lemaradt volna bármilyen, a rendezvénnyel kapcsolatos tudnivalóról, bogarássza végig a GDC-s csatornánkat!

2.
2.
bucsok
Nekem annyira sok info-val nem szolgált, de örülök hogy Ők örülnek!!!!
1.
1.
nero66
Az szép! Egyre szívesen elmennék majd. :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...