A Sony javára fordult a kocka az LG elleni harcban

  • Írta: fojesz
  • 2011. március 11.
  • Biznisz
Link másolása
A tegnap délutáni meghallgatás a Sony-nak kedvezett: a lefoglalt PS3-akat újra elkezdhetik kiszállítani az európai üzleteknek, az LG-nek pedig ki kell fizetnie a perköltségeket. Bár a szabadalomsértés ügyében még nincs végleges ítélet, ez meglehetősen nagy fordulatnak számít az elmúlt hetek eseményei után.

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, a holland vámhatóság után a rendőrség is lefoglalt több tízezer PlayStation 3-at, miután az LG beperelte a Sony-t szabadalomsértés miatt. A konzolgyártónak rosszul jött a Hágai Bíróság döntése, ugyanis ha a tiltást tovább fenntartja, akár el is tűnhetett volna az európai boltok polcairól a PS3, hiszen az öreg kontinensen történő terjesztés Hollandián keresztül zajlik.

A De Telegraaf szerint a tegnapi meghallgatás mégis a Sony-nak kedvezett: a bíróság döntése nyomán 300 ezer lefoglalt PS3 újra visszakerült a gyártóhoz, így az megkezdheti azokat leszállítani az európai üzletekbe - a Sony heti 100 ezer PS3-at importál a kontinensre. Slusszpoén, hogy minden baljós előjel ellenére még az LG-nek kell majd fizetnie, egészen pontosan 130 ezer eurót, ami a perköltségeket takarja.

A szabadalomsértés ügyében - mely az LG egyik Blu-Ray-fejlesztésének jogtalan használata miatt robbant ki - még mindig nincsen ítélet.

13.
13.
GPeti123
12.
12.
Berencsit
"A szabadalomsértés ügyében - mely az LG egyik Blu-Ray-fejlesztésének jogtalan használata miatt robbant ki - még mindig nincsen ítélet."

Szóval még lessz folytatás. :)
10.
10.
dzsiádzsó
#9: Aki szívózik a sanyival pofára esik...
Ennél butább fanboy ömlengést rég hallottam...
9.
9.
XDannyL
"Slusszpoén, hogy minden baljós előjel ellenére még az LG-nek kell majd fizetnie, egészen pontosan 130 ezer eurót, ami a perköltségeket takarja."
Háhh, aki szívózik a Sony-val az pofára esik :D Megérdemlik...
8.
8.
Quent1n
Ezt a képet még hány hírhez teszitek be? :D
Egyébként egyre izgalmasabb az ügy. :) Kíváncsi vagyok ki mit fizet a végén.
5.
5.
crazymonkey
Hát igen, de kíváncsi vagyok milyen állagú lesz az a szar :D
4.
4.
a3a
ÁÁá de eltaláltam, hogy ez lesz!!!:D:D:D:D:D:D
3.
3.
daenath
Ez van mikor adsz egy pofont a sz@rnak, az visszacsap :))))
2.
2.
Apostol360
na minden vissza a régi kerékvágásba :),sztem a szabadalom sértést is a sony nyeri...bár kitudja mit hozz a holnap a felkelő nap országának
1.
1.
Mortis
Hehe. Irónia. Manapság ritka.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...