Büntetésre számíthatnak az ingyen MS ponton élők

  • Írta: fojesz
  • 2011. március 11.
  • Érdekesség
Link másolása
A hét közepén a The Tech Gamer egyik fórumozója mutatott meg egy trükköt, amivel a felhasználók ingyen generálhattak maguknak 160 Microsoft Pontos kódokat. A redmondi cég már kijavította a bakit, de így is hatalmas kárt szenvedett az ingyenélők miatt, ezért büntetéssel fenyegetőzik.

A The Tech Gamer Dark nevű fórumozója szerdán tette közzé azt a trükköt, amivel ingyen lehetett 160 Microsoft Pontos kódokat generálni. A 2 dollárt érő 160 pont önmagában nem ér sokat, viszont ha több van belőle, ráadásul ingyen, az már jelentős összegnek feleltethető meg. A Microsoft néhány órán belül lelőtte ezt a lehetőséget, azonban így is rosszul járt: összesen 1,2 millió dollárt értékben "loptak" tőle pontokat.

A Kotakunak adott nyilatkozatában a Microsoft megerősítette, hogy már megtették a szükséges lépéseket a még felhasználatlan kódok érvénytelenítéséhez, azok pedig, akik vásároltak valamit a jogtalan úton szerzett pontokkal, büntetésre számíthatnak - hogy pontosan mire, azt még nem tudni.

A Microsoft azért lép fel ilyen keményen az ügyben, mert "a biztonsági ügyeket nagyon szigorúan veszik, és megkövetelik a felhasználóktól, hogy a törvényeknek megfelelően használják az Xbox Live-ot, azt pedig kifejezetten tiltják, hogy olyan tevékenységet űzzenek, ami megszegi a felhasználói szerződést".

31.
31.
NECROSMOKE
Én örökre kibanolnám azt a userét.Igy megtanulnák,hogy nem játszák a NAGY törvényenkivülit.
30.
30.
myrte
#17: viszont felügyelik az online tevékenységet, így jóval kevesebb a csalás, mi rontaná a játékélményt
29.
29.
myrte
#26: Engem is érdekelni a trükk mivolta. Live-on mindent rögzítenek, kb a "levegővételt" is, nem éri meg ilyenekkel próbálkozni.
28.
28.
jardo
#25: Oké, egyszerre kell kifizetni, ez igaz. De ha mondjuk elmész bulizni? 3-4-5 ezret minimum ott hagysz. Ha elmész moziba a barátoddal/barátnőddel, ugye belépő, popcorn, üdítő, ez is benne van legalább 5 ezerben. Egy színházjegy minimum 3-5 ezer. Szóval oda akarok kilyukadni, hogy manapság már egy könnyedebb kikapcsolódás is - pláne, ha nem egyedül mész - belekerül egy valag pénzbe, úgyhogy nem kiugróan drága az a Gold.

Az meg, hogy nem fog fejvesztve rohangálni... mindegy, mennyi pénzről van szó, mert ilyen alapon simán lehet, hogy legközelebb ennek a kárnak a sokszorosát okozzák majd valamivel neki. Magával az elvvel van a baj. Mondom, ha neked sok pénz állna (vagy esetleg áll) a számládon, ingyen osztogatnád (osztogatod)?
27.
27.
Berencsit
#26: na azt úgyse árulja el sajna itt senki. nem mintha kipróbálnám.... de amúgy énis kiváncsi vagyok. :D
26.
26.
ATi0021
Biztos nem trükköztem volna ilyennel, tudva hogy idővel kiderül és büntetnek. Azért az érdekelne, hogy pontosan mi is volt maga a trükk?
25.
25.
menjapipaba
24.:
Úgy semmi de egyszerre kell kifizetni a 11k, de ezt inkább hagyjuk mert én nem erre akartam a hangsúlyt helyezni, hanem arra hogy ettől a 1,2 millió dollár miatt Bill Gates nemfog fejvesztve rohangálni.
24.
24.
jardo
#21: Megint megkérdezem: mi drága havi 700-800 Ft-ban?
23.
23.
Apostol360
#19: ja az jó trükk,de elvileg nem lehet kiszúrni...azt majd ha egyszer mégis,akk röpülnek egy páran :D...ncore tele van ilyen gamekkel...
21.
21.
menjapipaba
11.:

A többi platformhoz képest drága.
20.
20.
Rompez
#19: sok kicsi sokra megy ;)
19.
19.
p.balou
furamódon, ezt bannolják... amikor egyik live-s haverom a RDR non jtages trükkel rárakja a gépére azt nem bannolják. Pedig az még 14990,- volt, ez meg ha van 600 ft..
18.
18.
Apostol360
#17: istenem havonta egy doboz cigi.... :D:D... gondolom beleszakadnál....és azért elég masszív szervereket biztosít a live gold...
17.
17.
NinjaNorb
#15: Hát azért a multiért nem kéne pénzt kérni sztem az elég nagy pofátlanság a többiért ok de a multiért is pénzt kérni elég nagy szemétség megveszed sok pénzért a játékot és még azért is fizessek hogy játszhassak vele? csak a DLC ruha meg arcade játékokon is kurva sok profitot termelnének de hát ez a Micro$oft-.-
16.
16.
Berencsit
na a haverok lemaradta róla... xD
15.
15.
Apostol360
#14: én is birom az ilyen dumákat...méé nincs ingyéé ez,meg méé nincs ingyéé az.... pff mintha bárki bármint ingyen adna...
11.
11.
jardo
@menjapipaba:

Az az állításod nem igaz, hogy "elég húzós az ára a live-nak meg a pontoknak". Nyilván nem a legdrágább helyen kell megvenni, és máris nem kerül sokba. Én 11.000 Ft-ot fizettem 12+2 hónap Goldért, ami ha kiszámolod, havi 785 Ft. Nehogy már azt mondd nekem, hogy egy megfizethetetlen összeg. Oké, egyben kell kifizetni érte a 11k-t, de ez akkor sem változtat a lényegen: több, mint egy évre alig kerül többe a Gold, mint egy doboz cigi, vagy mint 3-4 doboz sör.

A pontokkal ugyanez a helyzet: egyrészt tudni kell, hol érdemes venni, másrészt erre is igaz, hogy minél több pontot veszel, annál olcsóbbra jön ki az egységár. És ha megnézzük, hogy egy-egy játék mennyibe kerül Live-on, akkor azt látjuk, hogy a többségük a 800 vagy 1200 pontos kategóriába esik (az 1600 már ritka kivétel), sőt, az állandó akciók keretében akár már 600 vagy 400 pontért is be lehet szerezni játékokat. És elnézve a kínálat minőségét, bizony sok olyan Arcade játék van, ami még az 1200 pontot is megéri.

Az viszont való igaz, hogy a dashboard témákért, a gamer picture-ökért vagy az avatar ruhákért biztosan nem fizetnék soha, mert ezek jópofa dolgok, de az tényleg túlzás, hogy egyik-másik ruha pl. 400 pont - annyi, mint egy akciós játék. Ez színtiszta lehúzás, igen. De ugyanez a játékokra egyáltalán nem igaz.
6.
6.
Apostol360
#3: azt nézed h a live milyen stabil és gyors +az extra cuccok...nem egy nagy lové,persze itt is kell okoskodni és nem a legdrágább helyen megvenni a goldot...
5.
5.
Apostol360
igazából vannak olyan gamek amikhez nem kell kitörni a boxot,és nem is tudják kiszűrni...bár kell trükközni,de ez nem egy warez oldal szal nem részletezem :)
4.
4.
Moldren
Én hallottam róla de nem nagyon éltem vele. Nem szeretem a könnyen jött dolgokat :D
3.
3.
menjapipaba
Aza 1,2 millió dollárt nekik nemhiszem, hogy olyan nagy kár hiszen elég húzós az ára a live-nak meg a pontoknak és mégis rengetegen veszik.
2.
2.
Alienji
Jókor tudom meg hogy ilyet is lehet :D Már befoltozták...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...