Elemzők: szép idők várnak a Microsoftra

  • Írta: fojesz
  • 2011. március 12.
  • Biznisz
Link másolása
Jó irányba mennek a Microsoft dolgai, ebben látszólag egyetértenek a játékipari elemzők. Az Xbox 360 hónapról hónapra megdönti a Wii eladásait, a Kinect pedig lazán lejátssza a Move-ot, ha a konzolokkal együtt történő értékesítéseket nézzük. Az is nyilvánvaló: itt az ideje, hogy bemutatkozzon a Wii 2.

A Nintendo Wii a konzolháború kezdete, vagyis 2006 vége óta folyamatosan uralja az eladási toplistákat, a 2010 januárját megelőző 12 hónapban a PlayStation 3 és Xbox 360 együtt sem tudta megdönteni a mozgásérzékelős irányítóval bemutatkozó konzol számait. Mostanra viszont fordulni látszik a kocka: tavaly az Xbox 360 elkezdte kiszorítani a Wii-t, amire az új slim gép és a Kinect megjelenése csak rádobott egy lapáttal. Februárban 535 ezer darab fogyott a Microsoft, és 454 ezer a Nintendo gépéből az Egyesült Államokban.

A Cowen elemzője, Doug Creutz szerint a márciusi NPD adatok fontos szerepet játszanak majd a konzolháborúban, ekkorra várják ugyanis, hogy az Xbox 360 egy teljes év számadait összesítve is meg tudja előzni a Wii-t, mégha nem is feltétlenül sokkal. Creutzék mindezt jelentős változásként értékelik, ugyanis azt bizonyítja, hogy a játékosok a HD-konzolok felé kezdenek húzni, ami egyúttal az amerikai játékkiadóknak is kedvezni fog.

Mindezzel némileg összefüggésbe hozható Arvind Bhatia, a Sterne Agee elemzőjének jóslata, miszerint a Nintendo az idei E3-on fogja leleplezni a következő generációs konzolját. Hogy mindezt mire alapozza, azt nem fejtette ki, csak annyit közölt, hogy cége "nem lenne meglepve, ha a Nintendo a júniusi rendezvényen fedné fel a gép specifikációit".

Természetesen a jövőkutatásból Michael Pachter, a Wedbush Morgan szakembere sem akart kimaradni, ő a mozgásérzékelős kiegészítők kapcsán beszélt. Bár a Sony nem árulta el, hogy mennyi PlayStation 3-at adott el februárban az amerikaiaknak, a piackutatók 403 ezer darabot feltételeznek, ami nem sokkal kevesebb, mint amennyi a Wii-ből fogyott.

Pachter szerint az eladott konzoloknak mindössze az ötöde - tehát úgy 80 ezer darab - volt olyan csomag, amihez Move is járt, míg ez az arány kétharmados (358 ezer példány) az Xbox 360 és a Kinect esetében - mindent összevetve jól látható, hogy a Kinectből ötször annyi fogyott, mint a Move-ból, igaz, az már nem derült ki, hogy önálló kiegészítőként hányan vittek haza mozgásérzékelős kontrollert vagy kamerát.

55.
55.
Dogmatix
Kinectre még nem érkezett jó cím, egyedül a Fighters Uncaged lett elfogadható (szerintem), Move -ra meg azért ott van a Killzone 3 ami elég ütős lett. Persze szerintem sokkal könnyebb úgy csinálni a játékot, hogy a kamera tudja mire "figyeljen" és ne a TV előtt csápoló hülyegyerek kezét lábát nézze egyszerre. Mellesleg én teljesen fölöslegesnek tartom ezeket a mozgásérzékelős technikákat. Egyik se elég kiforrott ahhoz, hogy a népnek lehessen teríteni és ne érkezzen rá panasz.
54.
54.
Yami
#53: Számból vetted ki a szót! XD
50.
50.
Berencsit
#48: én se szoktam szidni egyik platformot se, aki szidja az tényleg az... :) énis elgondolkodtam az elmult időben, hogy beújitok egy XBOXO-t, mert sok jó Game, arra készül. ;)
49.
49.
bucsok
#48: Pontosan erről van szó. Szóval ez így a maga nemében igaz.
48.
48.
Mortician
#45: Ez így a maga nemében nem igaz. Nekem Xbox 360-am van, annak idején erre tudtam összeszedni a pénzt, de nem szidom a PS3-at, mi több, szándékomban áll venni egyet, majd ha megengedhetem magamnak. Ennyi.

Aki azért szidja a másik platformot, mert neki nincs, az meg egész egyszerűen ostoba.
46.
46.
bucsok
#45: .. akkor miért szidja a konkurens gépet? Ergo várni kellene és játszani. Közben örülni hogy van.
45.
45.
Berencsit
#42: nakérlekszépen... mindenki csak azt a konzolt szereti, amelyik neki van. ergo, arra várja a gamet.. :)
44.
44.
sEcret
hamarosan wii 2 és köröket ver szépen mindenkire. :)
42.
42.
bucsok
Hát én még mindig nem értem az emberek felfogását!! Mindegyik konzol jó valamiben a maga módján, a maga keretein-korlátain belül!! Bár az tény hogy kötekedni könnyebb a konkurens gépeket illetően, ha csak egy van közülük!!

Tudjátok mit? Szar az összes!! Azért veszik annyian mindegyiket mint a cukrot!!
40.
40.
SSJ Gábriel
#38: És ez sem rossz ötlet.
39.
39.
SSJ Gábriel
#37: Hát igen.
Én is szoktam róla álmodozni hogy mi lenne ha meglenne mind,de hát sajnos egyik sincs:(
38.
38.
Apostol360
Na lassan Én is csak röhögni fogok ide járni
37.
37.
vergil14
milyen jól néznek ki így együtt XD
36.
36.
NECROSMOKE
Ideje az doboznak s,hogy valamit produkáljon.
35.
35.
daenath
#22: Ha ertemezted volna amit irtam, ilyen kerdes eszedbe se jutt. Ennyi.
33.
33.
most hogy a ps3-t teljesen feltörték vsz az eladások is meg fognak ugrani. ugye elég sok a jóféle exkluziv cim is már, szal idén szerintem a ps3 beéri a boxot mindenféle tekintetben. move vagy kinect nélkül is.
csak azt remélem, hogy a multi cimek is normálisan meg lesznek irva a ps3-ra. mert boxra azok mindig jók, kivétel nélkül.
ugyan az exkluzivok miatt nagy egy konzol, de ha már multiplatform is van akkor ne trógerkodjanak el semmit.
31.
31.
Ferry89
Pont ma vettem meg az elso boxomat:) nem birtam tovabb nelkule, tul Jo gamek jonnek ra. Hajra MS!
28.
28.
zola2000
egyenlőre wiije 86, xbox360a 52 és ps3a 49 millió embernek van világszerte, szerintem már nem fogja a wiit behozni a másik kettő, max egy kicsit megközelíteni...
26.
26.
zola2000
persze hogy csökken a wii iránti érdeklődés, ha nem akarják kiadni errefelé a xenobladet, a tales of graces wii változatát, a last storyt...
25.
25.
Berencsit
ez igen.... akkor tényleg jól megy mostanság a Microsoft-nak. ;)
24.
24.
Mathia$
egyesült államokban 360, nemzetközileg ps3 vezetés van.Ha majd a wii a ps3 alá süllyed az lesz nagy szó.
23.
23.
myrte
remélem hoznak ki jó kis játékokat kinect támogatással, mert már egy picit unom a sportot és az adventurest, már agyonjátszottam őket :D
#1: eddig kb fej-fej mellett volt az xbox és a ps3, így csak még nagyobb lett a különbség, ráadásul ellentétben a move-val nem a wii mozgásérzékelőjén alapszik, így az emberek nem egy újszerűbb clone-nak fogják fel
22.
22.
Yami
#16: Persze az még véletlenül sem lehet, hogy tényleg jó a cucc ugye?
21.
21.
dante92
Jóhogy csökken a Wii ára. A fél világnak van Wii-je, a világ másik fele meg azt sem tudja mi az XD
19.
19.
Vendu
#17: A kontrolleres színvonalat a sebességre és a pontosságra meg az irányítás egyszerűségére értettem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...