HWSW: Egyre gyakrabban leáll a Twitter

  • Írta: fojesz
  • 2011. március 17.
  • Érdekesség
Link másolása
Tegnap délután, illetve ma reggel a Twitter-felhasználók jelentős része azzal szembesülhetett, hogy a weboldal és a kliensek működése ellenére sem jelentek meg a mások által küldött üzenetek. A túl nagy forgalom egyre komolyabb kihívás a szolgáltatónak, írja a HWSW.

A 140 karakteres üzenetekkel operáló mikroblog-szolgáltatás Magyarországon ugyan továbbra sem tartozik az alapvető online infrastruktúra kategóriába, de az Egyesült Államokban, illetve az Egyesült Királyságban egyre komolyabb forgalmat bonyolít. A szolgáltató éveken keresztül küzdött egy értelmes üzleti modellért, amit még mára sem sikerült teljesen kialakítania, de eközben a hálózat óriásira hízott, s az okostelefonok terjedésével egyre szélesebb körben, egyre aktívabban használják csevegésre, megosztásra a Twittert.

A bővülés a kezdeti években jelentett elsősorban problémát, s 2008-2009 környékén szinte napi-heti rendszerességgel voltak komolyabb leállások a Twitter életében, tavalyra viszonylag stabillá vált a rendszer, majd az elmúlt hetekben, hónapokban azonban ismét gyakoribbá váltak a problémák. Ezek általában lokális jellegűek, s csak kevés felhasználót érintenek, de a szolgáltatás megbízhatósága továbbra sem mondható jónak.

Csak februárban négy nagyobb leállás volt - a teljes cikket a HWSW-n olvashatod el!

9.
9.
Urlacher
én is jobban szeretem a twittert mint a faszbúkot... twitteren gyorsabban pörögnek, illetve a cégek, kiadók ott dobják ki elsőnek a friss hírt
8.
8.
Mortis
Van Twitter fiókom, de nem használom, nem nagyon látom értelmét. Sosem szerettem az ilyen kis üzenetféléket. Inkább chatelek.
7.
7.
Berencsit
én a mobilomrol szoktam használni, mostanában egyre gyakrabban. engem csak a lassúsága zavar, pedig nem a net sebességével nincs baj...
3.
3.
pjoco
Azt se tom mi az a twitter! xD
1.
1.
Gorre
Utóbbi napokban nekem is sokszor leállt, elég idegesítő...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...