Újabb változások a PC Gaming Alliance-ben

  • Írta: fojesz
  • 2011. március 21.
  • Gyászhír
Link másolása
Újabb tag hagyta el a PC Gaming Alliance nevű nonprofit szövetséget, emellett egy másik vállalat is visszavett a támogatásból. A PC-s piac védelmére összeállt gárda egyre inkább szűkül, ami arra utal, hogy a cégek nem látják értelmét a szervezetnek, s inkább egyedül foglalkoznak a számítógépes játékokkal.

Néhány héttel ezelőtt a Big Download értesült róla, hogy a PC Gaming Alliance-ből kilépett két néhai alapítótag, az NVIDIA és a Microsoft. Mindez nem azt jelenti, hogy ezek a cégek szakítanának a PC-s piaccal, de arra mindenképpen utalnak a történtek, hogy a számítógépes játékok védelmére felesküdött a nonprofit társasággal valami nem stimmel. A Microsoft például továbbra is hangoztatja, hogy ők igenis látnak potenciált a PC-ben, mint játékplatformban, erre utal a ma megjelent kisfilmük is.

A minap viszont újabb két tagot veszített a szövetség, legalábbis egyet mindenképpen - írja ezúttal is a Big Download. Legutóbb a Dell veszítette el a "promoter" rangot, s most már csak "közreműködőként" van feltüntetve a szervezet honlapján, ami azt jelenti valószínűleg, hogy a cég érezhetően kevesebb támogatást nyújt a PCGA-nak. A Sony DADC viszont teljesen kilépett a szövetségből: a vállalat az egyes játékoknál használatos SecuROM másolásvédelem fejlesztéséért volt felelős.

A 2008-ban alapított szövetség mára négy promotert tudhat maga mögött az Intel, az Epic Games, a Capcom és a Razer személyében, míg a közreműködő csapatok között olyan neveket találni, mint az AMD, a GameStop vagy a Logitech.

12.
12.
Quent1n
#11: Így van. A hardverek nem drágák, a játékok is egyre olcsóbbak mégse fogynak inkább mindenki tölt. Mentalitás ennyi. Az USA-ban ugyanúgy letöltik a játékokat mint Németben vagy Angliában akár. Ez nem pénzkérdés.

Ezért a társulatért pedig kár. Valamit lépni kellene lassan, mert a PCs játékipar nem áll túl jól. Lehet, hogy a FB-os okosságok és társai felhúzzák, de gyak. nem marad lassan PC exkluzív játék és a technikai úttörők (ld. Crysis) is konzolosítva lettek. Így meg hiába a Corei7 EXTREME MAXIMUM 999 ha nem való semmire. Kíváncsi lennék az intel az nvidia és az amd milyen összegeket fizet ma és milyen összegeket fizetett mondjuk 5-6 éve a játékiparba...

Vendu: Mivel a játékok technikai fejlődése erősen lelassult így csak úgy lehet eladni a gigapower videokarikat ha optimalizálatlan vackokat dobnak ki. Ld. Black Ops.
11.
11.
princeps27
#9: azért több köze van a wareznek a játékipar pusztulásához mint a hardvergyártóknak
10.
10.
Inmediasress
#8:Én meg már elfelejtettem hogy vannak, sok értelme nem volt meg most sincs.

#9 A PC s játékipart az öli meg ,hogy sok gyerek mondjuk talán nem nálunk ,de Amerikában biztosan hamarabb kap konzolt mint szgépet és teljesen felfoghatatlan a számukra, hogy játszani is lehet rajta fa@bookon kívül meg max WOWozni.
Kialakult egyfajta misztikum a PC körül ,megint túl tartják az emberek/gyerekek is.
9.
9.
Vendu
#8: Én is csak akkor hallottam róluk először.

#6: Így van. Nem a warez öli meg a PC-s játékipart, hanem a drága hardverek, rossz optimalizálás.
8.
8.
LtGlove
Én akkor hallottam róluk először, amikor kivált a Microsoft és az nVIDIA. Előtte nem is tudtam, hogy léteznek. :)
7.
7.
Vendu
Ha másra nem arra jó, hogy megszerveznek egy, két giga LAN partit ahol kedvükre játszhatnak a játékosok.
6.
6.
vytros
..Vagy lehet hogy a PCGA csak feljött azzal az ötlettel hogy többé nem kéne parasztvakító dolgokkal butítani a játékosokat, és hogy olcsóbban kéne adni az NVidiát.
5.
5.
Mortis
Ha bedől egy ötlet...Pár év múlva ez a négy szó fog állni PCGA mellett a történelemkönyvekben. :D
4.
4.
Teuton
Nyugodtan feloszlathatnák az egészet, mindenki tudja hogy ez csak egy látszat-társulás...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...