HWSW: Androidos alkalmazásbolt az Amazonon

  • Írta: fojesz
  • 2011. március 23.
  • Érdekesség
Link másolása
Prémium Android alkalmazás piactér indult el a minap, ahol már szigorú válogatás, szelektálás előzi meg a "polcra kerülést", s az Amazon ajánlórendszere gondoskodik arról, hogy még ebből a limitált kínálatból is azok a programok kerüljenek a felhasználók elé tálalva, ami számukra tényleg érdekes lesz.

A magyar felhasználók még ne örüljenek, mert akármennyire is úgy tűnik a telepítési és vásárlási folyamatok első fázisaiban, hogy végre mi is hozzájuthatunk fizetős alkalmazásokhoz, a telepítés utolsó részében, közvetlenül a letöltés elindulása előtt a vásárlást sikertelennek minősíti az Amazon és közli, hogy a mi régiónkban még nem elérhető az alkalmazás vásárlás.

A helyzet annyival rosszabb mint a hivatalos Android Marketen, hogy itt még az ingyenes programok sem érhetőek el, még akkor sem, ha regisztrálunk működő bankkártyát. Igaz, a korlátozásra az Appstore indulása után néhány órával már a webes felületen is egy felirat hívja fel a figyelmet: a szolgáltatás csak az Egyesült Államokban tartózkodó ügyfelek számára elérhető.

Reményre talán okot adhat, hogy az USA-n kívül sehol, tehát sem az Egyesült Királyságban, sem Németországban, sem máshol nem aktív az Amazon Appstore, ami biztosan nem marad így, viszont az Amazon repertoárjában egyébként Magyarország is benne van.

A rendszer ugyan fizetős, de naponta egy kiválasztott alkalmazás ingyenesen szerezhető be - a teljes cikket a HWSW-n olvashatjátok el!

11.
11.
Berencsit
#10: okés, no problem. ;)
10.
10.
dareal
#9: igen, de hagyjuk, mert bahott drágán kapom. nem titok, ha tőlem vennéd, akkor 190k lenne az alap, no az bahott drága, boltban 150 körül lesz péntektől :D 3 darab jött, azokon túladtam és kész, nincs is több. ipad1 még buli volt, ez már nem az. sorry.
9.
9.
Berencsit
#8: mert asszem veled beszéltem nem is olyan régen arrol... :)
8.
8.
Berencsit
#2: köszi az infókat. ;) ja, pont tőled akartam kérdezni.... akkor Ipad 2-mikor lessz kapható? :)) (mármint tőled...)
7.
7.
dareal
#5: http://thenextweb.com/google/2011/02/23/paid-angry-birds-for-android-app-coming-within-a-month/
6.
6.
dareal
#5: 2 verziója van, a fizetős és az ingyenes. az ingyenesben reklámok vannak, a fizetőset hivatalosan még nem rakták ki marketre (rövid ideig volt kint), nemsokára fent lesz az is, amazonon már fent van. más forrásokból meg lehet venni jelenleg is.
egyébként ha a rovio oldalát megnézed, hivatalosan nincs is androidra, nem is szerepeltetik a támogatott rendszerek között (passz, hogy miért).

5.
5.
Vincenzo
#4: Lehet, hogy akor én vagyok a hülye, de a képen pont látható, hogy az Angry Birds $0.99 ért kapható(aláírom nem egy nagy összeg), holott az Android Marketről ingyenesen letölthető.
4.
4.
dareal
#3: nem minden esetben igaz az, hogy a lite (ingyenes) változat esetén csak annyi a difi, hogy reklámokat is kapsz mellé. számos program esetén a lite változatok nem tartalmaznak funkciókat, amiket a fizetős változat tartalmaz.
sok programnak meg nincs ingyenes változata (pl logmein, igo, sygic aura, stb stb stb).
arról nem is beszélve, hogy a nem fizetős appokért itt sem kérnek pénzt, a bal oldali menüben ott a "Free" gomb, ami az ingyenes appokat listázza ki (az egyébként fizetős, de épp $0.00 dolcsira akciózott appok ilyenkor itt is megjelennek, mert ugye az akció során ingyenes az adott alkalmazás)
3.
3.
Vincenzo
Ezzel csak az a baj, hogy az Android Marketen minden ingyen van, itt meg pénzt kérnek az amúgy ingyenes programokért is...gusztustalan. Igen vannak fizetős appok is a Marketen, de általában a legtöbbnek van ingyenes változata is annyi különbséggel, hogy azokban némi reklám van. És nem Magyarországról írok, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy itt az egész Market rendesen elérhető.
2.
2.
dareal
#1: a marketen nem csak ingyenes appok vannak, csak mi még nem tartozunk bele a fizetős körbe (ahogy még pár ország sem).
ha rootolt a telefonod, akkor pl a market access-el eléred a market fizetős részét is, látod az összes elérhető programot, vásárolhatsz is.
1.
1.
Berencsit
Nekem amúgy a market nagyon bejön, mármint az is ami most van, tom csak ingyenes cuccok vannak benne, de épp ezért szeretem. ;)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...