Hivatalosan is bejelentették az új Resident Evilt

  • Írta: fojesz
  • 2011. március 28.
  • Bejelentés
Link másolása
A Capcom hivatalosan is megerősítette a Resident Evil legújabb részének létezését: az Operation Raccoon City-ről kiszivárgott információk egytől-egyig igazak voltak, vagyis az új részben csapatalapú akció vár ránk, a történet pedig visszaugrik az időben egy keveset, hogy a rossz oldalon harcolhassunk.

Múlt héten az Official Xbox Magazine még meg sem jelent számából szivárogtak ki az első információk az új Resident Evillel kapcsolatban, ezt a játékot jelentette be most be a Capcom hivatalosan is. A kiadó a leleplezés során valamivel kevesebb infót árult el, mint a korábban megjelent anyagok, ugyanakkor egy-két apróságot tisztázott, és újdonságokat is hallhattunk.

A Resident Evil: Operation Raccoon City PS3 és Xbox 360 mellett PC-re is megjelenik, mégpedig idén télen - a játék fejlesztését a Capcom nem a japán stúdióira bízta, hanem annak a vancouveri Slant Six Gamesnek szervezte ki a feladatot, ami korábban a SOCOM: Confrontation munkálataiért felelt.

Külső nézetű, csapatalapú akciójátékra számíthatunk, a történet a Resident Evil második és harmadik része között fog játszódni. A játékos az Umbrella Security Services tagját alakítja, azaz ezúttal ő lesz a rosszfiú, és többek között egy bizonyos Leon S. Kennedy-t is el kell majd tennie láb alól - valószínűleg ez a név ismerős minden Resi-fannak. A játék során több ismerős helyszín is visszaköszön majd.

 

A csapatunk négy főből áll majd, kooperatív játékra természetesen lesz lehetőség. A kompetitív multipalyer sem fog kimaradni: ebben három fél, a USS, a US Spec Ops, illetve a zombik és az Umbrella lényei esnek egymásnak.

A játék hivatalos logója már megtekinthető, valamint hét újságcímlapot is sikerült megkaparintani, amin az első artworkök tűnnek fel.

16.
16.
Gabesz.
Szerintem az igazi Rezi érzés, nem hogy a 3, de a code:Veronica után biztosan meghalt.
15.
15.
FekaFOB
Mi lesz itt gyerekek? Nem tán a Resident Evil 2-ből ismert Hunk lesz a főszereplője ennek a játéknak? Gyanús. A változások ellenére várós stuff. Viszont én is egy Resi 2 remakenek örülnék a legjobban.
14.
14.
Tacskoexe
Hát... Azért remélem nem kapunk még egy Left4Dead-et...
13.
13.
adikas
Mai legjobb hír persze csak azután,hogy PC-re is jön:)
12.
12.
daenath
#2: Nem csak te, egyre gyatrabb muvekhez adjak oda a Resident Evil nevet :(
Jobban orultem volna egy horror/survival stilusu resznek, vagy a RE 2 remake-jenek.
11.
11.
shatterhand
raccoon city, umbrella, 4 fős co-op
majd videókon meglátom
ha nem lesz béna még érdekel is
...csak az a slant6 böki a csőröm
10.
10.
oven
Nem ismerem ezt a jatekot de azert kiprobalnam... Kar hogy ITT nincsenek rolla kepek...
9.
9.
Berencsit
fura... én úgy emlékszem, a moziban a resi4-es részéhez már nem horror volt írva, hanem akció. xD de amúgy ez a játékra is igaz. a filmben is az egyetlen rész, amire lehetett mondani hogy a horror kategóriába tartozik, az az első része volt.
8.
8.
Gorre
#6: Hát jah, pont emiatt tekintek a filmre és játékra is akciófilm/játékként, ez már rég nem zombis játék, a film meg főleg nem
7.
7.
Hubert Cumberdale
#6: ideges afrikai emberek lol :D
6.
6.
PcSanyko
Szerintem a 5. jó volt csak azok nem zombik voltak,hanem valami ideges afrikai emberek...Tudtommal a zombik harapnak, és húst zabálnak, nem dobálják a baltákat.....
5.
5.
Mortis
Na, ez már nem nagyon lesz horror, előre látom. Lehet még jó játék, csak hát a Resident Evil név kissé kötelezne...
4.
4.
Hubert Cumberdale
Az 5 nekem nem jött be de ez érdekesnek hangzik. (főleg, hogy lesz pc-re) Bár ez a csapatosdi... Egy ember még oké, de 3 hülye mi-t kerülgetni harc közben az vicces lesz.
3.
3.
attila 999
ha meg iden kijon akkor az nagyon jo leszz.nekem bejot az 5 os resz nagyon.haverral is nagy buli volt meg egyedul is
2.
2.
Giggsy
Csak én nem vagyok elragadtatva ettől hírtől?
1.
1.
Gorre
Az 5. rész is csak a coop miatt érte meg a pénzét, amúgy eléggé túlértékelt szerintem
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...