Rare: még rengeteg tartalék van a Kinectben

  • Írta: InGen
  • 2011. március 31.
  • Érdekesség
Link másolása
Kicsit lecsendesült a Kinect körüli felhajtás. Ez persze nem az eladásokban mutatkozik meg, hiszen ezen a téren továbbra is szárnyal az eszköz, hanem az igazán ütős játékok megjelenésében. A Rare szerint azonban még semmit nem láttunk, rengeteg lehetőséget tartogat még a Kinect.

A Kinect Sports elkészítéséért is felelős Rare (akik egyben a Microsoft egyik legnagyobb belsős stúdióját alkotják) szerint eddig körülbelül a 15 százalékát használták ki a Kinect nyújtotta lehetőségeknek, ami azt jelenti, hogy a java még hátra van, legalábbis ha hihetünk a cég egyik emberének, Nick Burtonnek.


Nem szabad elfelejteni, hogy a Kinect teljes testrész-felismeréssel, többrétegű infravörös érzékeléssel és hangfelismeréssel rendelkezik, s a jövő Rare-játékai nem csak ezeket fogják jobban kihasználni, hanem az online kapcsolati lehetőségeket is.

Burton ezen kívül elmondta, hogy folyamatosan követik a Kinect-hackerek munkáit, és a legjobbakat, legérdekesebbeket az irodán belül ki is próbálják, s esetleg ezekből is merítenek ötleteket a jövőbeli munkáikhoz.

S, hogy mi a helyzet a hardcore játékokkal? Burton elmondása szerint, ha például egy Halo-címet egy az egyben portolnának át Kinectre, az nem feltétlenül vezetne jó eredményre. De ha egy Halo-játékot már a nulláról kifejezetten a Kinectre fejlesztenének, a kontroller nélküli kontroller lehetőségeit szem előtt tartva, akkor össze lehetne hozni a dolgot.

16.
16.
bucsok
#15: Várunk és meglátjuk mi lesz!!! Remélem nem ennyi amit nekünk szántak, de addig is használom ami van. Ha már van.
15.
15.
Grabowsky30+
#13: Igen valóban többet kaptam mint amiért fizettem és nem tudom kihasznáni, de ha tudtam volna előre, hogy nem tudom ilyen sokáig kihasználni (mert ugye nincs mivel) vajon megvettem e volna ez a nem mindegy. Én picit azt látom, hogy nem véletlenül az ms játékok vannak rendesen megcsinálva. Mintha a többi nagy kiadó olyan félvállról vette volna ezt az egészet, és nem igazán toltak bele pénzt a játékfejlesztésekbe. Mintha nem bíztak volna a sikerben és inkább csak olyan játékokat kaptunk ami nem baj ha bukik nem került sokba alapon müködött volna. Nem feltétlenül azért ilyenek mert, hogy nem mutattuk meg még mit tudunk hanem inkább azért mert nem is akartunk jobbakat csinálni.
14.
14.
Szerintem meg lehet 99% tartalék is benne, engem, mint potenciális kockát aki meg is veszi a játékokat (persze, csak ha kiadják pc-re különben b*ssz**k***meg!), soha, de soha a büdös életben nem fognak tudni felállítani a monitorom mögül, ezt előre borítékolom!

Ha majd felállok onnan akkor is csak azért lesz, mert végre le tudom majd cserélni a 68cm-es katódsugárcsöves TV-nket valami nagyobb, szebb HD-s TFT-re és akkor majd valóban felállok... és elmegyek a wifis egérrel és billentyűzettel a fotelig és ott megint leülök és onnan fogok játszani, ba**szák**meg! Muhahaha! \o/
13.
13.
bucsok
#12: Igen van Kinect-em. Nálam mondjuk sokszor van társaság így van értelme hogy van. A játékok tényleg gyengék, leszámítva hogy játszhatóak azért társaságban. Nyílván nem fogják hagyni hogy mindenki lehúzva érezze magát, hiszen nem kevés embert érint a dolog, de ha üzleti szempontból nézzük, badarság lenne ellőni minden töltényt már a elején. Idő kell neki az biztos, ellentétben meg jogos a türelmetlenség, mert nem volt olcsó(nekem is 40k)! A PC kompatibilitás meg csak egy plusz, mert eredetileg az Xbox-hoz vettük meg. Én ezt úgy nézem többet kaptam mint amiért fizettem, de még nem tudom kihasználni.

12.
12.
Grabowsky30+
#11: Bucsok, neked van kincted? Elmondom neked, hogy én vettem 1et 40ropiért +plusz a játékok Benne van pár forintom és 2hónapja hozzá se nyúltam, mert a játékok tényleg olyan 15%-osak! Játszottunk vele haverokkal csajokkal stb 2hónapot, de mivel a kinect sportos bowlingon kívül nincs hozzá (még a táncolós jópofa) egy értelmes játék én személy szerint lehúzottnak érzem magam. Mondom ezt úgy, hogy maga a cucc brutál jó, csak nincs rá software és ami a legrosszabb az egészben, hogy olyan nagyon jónak igérkező nem is lesz rá mert megnéztem a hívatalos felhozatalt az elkövetkező időre. Ha érdekel megkeresem és belinkelem! Lehet mondani, hogy majd jó lesz mert jön a pc-s támogatás stb, igen ez jó lesz érdekességnek biztos ki fogom próbálni, de ez is olyan hogy 40ért akart venni a tököm egeret a számítógéphez. Lehet mondani, hogy "csináljatok jobbat" csak nem én akarok minden madárnak kinectet adni több millió dollárért hanem az ms, szóval ennél több kéne picit! Jó lenne érezni a törödést ha már rávettek, hogy egy fél konzol árát kifizesd ezért a cuccért!
11.
11.
bucsok
#8: "A világ legócskább válasza a "csináljatok jobbat". Tudod őket azért fizetik, hogy megcsinálják azt a bizonyos jobbat ;)"

Meg is csinálják, viszont eszméletlen nagy baromság lenne idő előtt kiadni! Ha meg a Wii-t vesszük alapul, a gyenge graf miatt sokkal kevesebb idő és energia kellett míg elkészült egy játék. Persze nem mondom hogy én megvagyok elégedve a jelenlegi felhozatallal, de már most több mint a semmi.

"A világ legócskább válasza a "csináljatok jobbat".

Ezt most is fenntartom, hiszen nm kötelező megvenni azt amit gyengének találtok.
10.
10.
Mathia$
Most jelent meg és már azzal bíztatnak, hogy rengeteg tartalék van még benne? Kicsit korai még, de akkor kezdjék el kihasználni szépen!
Tényleg elég sok tartalék van benne amit többnyire nem játékra lehet használni...
Ha pedig tényleg ilyen minimálisan használták ki, akkor megköszönheti mindegyik Kinect tulaj az eddigi lehúzást! :)
9.
9.
Berencsit
#8: hát igen.... az a 15% szerintem mindenkinek szúrja a szemét. :D
8.
8.
Quent1n
#7: A világ legócskább válasza a "csináljatok jobbat". Tudod őket azért fizetik, hogy megcsinálják azt a bizonyos jobbat ;) tehát talán nem bűn ha valaki negatív véleményt mond. Pláne most amikor totál jogos. Eszméletlen felhajtást generáltak a cucc mellé és technikailag igen ütős darab, de a játékfelhozatal elég gyengécske és kicsit úgy érezni, hogy a táncos játékokon kívül megállt a kreativitás. Van rá 1db verekedős játék? Mondjuk a Sony se kényeztet el minket MOVE-os címekkel de azért ott van egy Sport Champions, egy John Daly's Golf, Heavy Rain, LBP2, Top Spin4 stb.

Igazad van örülni kell, hogy van Kinect ahogy a Wiinek is örülni kellett, hisz ezek lendítik előre a dolgokat. De egyelőre a Kinect játékfronton elég gyengécske sajnos.

A 15% meg szerintem egy kicsit túlzás volt. :)
7.
7.
bucsok
Szép lenne ha már az elején úgy adták volna ki hogy minden erejét és lehetőséget kihasználnak vele kapcsolatban!! Ráadásul a PC támogatás is csak mostanság fog beindulni!! Örülni kéne hogy egyáltalán van ilyen eszköz a piacon, és nem a hibáit keresgélni, és azt hajtogatni miért nincsenek jobb vagy HC játékok!! Csináljatok jobbat, vagy inkább játszatok a meglévőkkel, hiszen hatalmas móka ha van társaság körülötted!! Ha már valami nem olyan amilyennek ti akarjátok az már értelmetlen-feleslege-szar!

Akinek nem inge, nem veszi magára!!
6.
6.
Bisur1996
csinálhatnának rá jól megtervezett FPS gameket is... az siker lenne ha jól összehoznák.
5.
5.
amd33
#4: De hidd el baromi messze van még mindek jönne ki most egy kinect 2 ha nem rég jött ki az 1 meg amúgy is tök felesleges lenne...
4.
4.
Mortis
Megint csak parasztvakítás. Nincs olyan messze szerintem az a Kinect 2...
3.
3.
Yami
Sok a duma, inkább koncentráljanak azokra a játékokra.
2.
2.
Apostol360
Kíváncsi vagyok rá mit lehet még kihozni ebböl.Remélem a kövi konzol generációkban is lesz ilyesfajta megoldás.Én 30 éves átlagos kockának képzelem majd magam... :D sajnos jelenleg semmi időm nincs gamelni :(
1.
1.
McDuff
bírom ezeket a beszólásokat,hogy "15%-át használtuk ki":D
már ne haragudjanak tisztelt fejlesztő urak: b.sszátok meg,hogy csak ennyit használtatok ki belőle!:Dmegis látszik...
mondjuk nem tom hogy azt a maradék 85 %-ot(úristen,85!) mire lehetne még használni...kávét főz játék közbe vagy mi a tosz?:D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...