Hackerek támadták a Sony hivatalos weboldalait

  • Írta: zoenn
  • 2011. április 5.
  • Érdekesség
Link másolása
Számos, a japán vállalat tulajdonában lévő, PlayStationnel kapcsolatos weboldal állt le tegnap a hackerek támadását követően. A Sony egyelőre tagad, elmondásuk szerint karbantartás okozza a kimaradásokat, ám bizonyításként napvilágra került a hackercsoport videója is.

Nem volt következmények nélküli a hackercsoportok nyílt hadüzenete a Sony felé, akik a GeoHot pere ellen való tiltakozás jegyében igyekeznek megkeseríteni a japán gyártó életét. A bosszú első jeleként számos Sony-tulajdonban lévő weboldalt, mint az amerikai PlayStation Blogot, a PlayStation.com-ot, a Sony.com-ot és a böngésző alapú PlayStation Store-t ért támadás tegnap, melynek következtében azok rövid ideig leálltak. De utána se volt zökkenőmentes az üzemelés: néhány látogató extrém lassú sebességet tapasztalt a böngészés közben.

A PSN-t sem hagyták hidegen a hackerek, bár a rendszer nem állt le teljesen, több felhasználó nem tudott csatlakozni a szolgáltatáshoz. A Sony ez esetben megnyugtatta az érintetteket, elmondásuk szerint ezen a napon karbantartás okozza kimaradásokat, ezért elnézést kérnek - olvashattuk a hivatalos Twitter-feedjükben.

A Sony égisze alatt működő weboldalak leállásáról nem nyilatkoztak eddig, és úgy látszik, az európai oldalakat nem érintik a kellemetlenségek. A magát Anonymusnak nevező csoport magára vállalta a támadást egy videóban, majd egy dokumentum formájában közölték, hogy a sonypictures.co.uk és a sony-europe.com lehet a következő célpont.

Várjuk a Sony hivatalos magyarázatát és az esetleges ellenlépéseket.

115.
115.
hakydakillah
113. olvasd magad vissza, a többiek legalább változatos véleménnyel - érvekkel jöttek, a te cca 30-40 kommented folytod ugyanazt ismételi, ezt hívják egyrészt vélemény erőltetésre, másrészt SPAM-nak. Ezért lett pár kommented moderálva, és még lesz is, ha nem állsz le.

1 napos regisztráció után tökéletes véleményt alkottál az oldalról. Gratula! Mi is rólad!
112.
112.
tsulok
#110: Kisebb játékokat érdemesebb PC-re fejleszteni, szerintem vytros is erre gondolt, de am nagyobb játékokat szerintem sem éri meg csak PC-re kiadni.
111.
111.
hakydakillah
104. mondok én is egy nagyon egyszerű ellen-példát - Nintendo wii. Többszörösen gyengébb graf a többi konzolhoz képest, pc-nél inkább szorzót nem mondok, és mégis eladásokban mindent agyba-főbe ver... Nem minden a grafika, a wii erre tökéletes példa.
109.
109.
kevinbutler
Ilyeneket kéne gulagokba vinni ott majd hackerkedhetnek.
108.
108.
vytros
#107: Amúgy PC-re fejleszteni azért bizonyos módon mégis csak jobban megéri, mert hogyha egy cég konzolra fejleszt akkor a konzol tulajdonosának (Sony/MS) fizetniük kell, hogy kiadhassák, így feljebb megy a játék ára is bizonyos platformon, és a fejlesztők is bizonyos módon megszívják. PC ehhez képest egy szabad(abb) piac, ezért is van az hogy a játékok megjelenéskor 3k-val olcsóbbak is néha a konzolos verziónál.
103.
103.
Quent1n
96.
96.
Wackor
#80: Aha igen de ne keverd a témát mással, mert nem erről volt szó
89.
89.
Mathia$
#80: Én is most szereztem meg a MGS4-t 1 hónapja se, de már 2x kitoltam. Most a MGS2 és MGS3-al tolom PS2-n. :) Ezen látszik hogy az igazi jó játékot a sztori,játékmenet és a zene teszi hatalmassá. Bár Metal Gear esetében évekig megállja a helyét a játék grafikailag is. MGS3 2004-es játék, szerintem 2008ig simán megállta a helyét, a víz pedig még mindig szépnek mondható benne, aztán még idén jön HD-be PS3ra. :)
MGS4 meg még sok mai játékot is megver, jöhetne abból is egy subsitence verzió ami ténylegesen Full-HD és meg lenne még jobban csiszolva a grafja, akár csak az előző 2 rész esetében. :)
86.
86.
#84: Te is egy szájhős vagy mint ez a krisz gyerek, nem ér ennyit, nem ér annyit, aztán ott nyomod folyton a géjmeket. Egy smucig kis pöcs vagy aki nem tiszteli más munkáját és még büszke is rá, ez az igazság :)
85.
85.
#69: De ez a baj, hogy NEM fog pofára esni akármennyire akarná bárki, mi "felhasználók" szopunk mindig...
81.
81.
Quent1n
#79: Tökéletesen egyetértek veled! De úgy látszik ennek a meglátásához fel kell nőni szellemileg, vagy csak ki kell lépni a munkaerő piacra..

Szinte minden konzolos GK-s cikknél megy a rinya, hogy "PC-re mikor jön??" "Jön PC-re ugye?" "Miért nem jön PC-re?" a válasz pedig egyszerű. Minek jöjjön? Mindenki öli bele a pénzt a PC-be de játékot még 1.000 forintért se vesznek sokan. Régen a hardverek mentek a játékok után. Mára viszont ott tartunk, hogy feleslegesen erős hardverek vannak amiket sokszor csak úgy lehet eladni, hogy szándékosan erőforrás igényesre írják a játékokat. A PCs játékipar bizony nem áll valami fényesen. :S
80.
80.
Quent1n
#71: "nem tudsz mit tenni" Ó dehogyisnem tudsz! Előveszel egy könyvet, kimész a szabadba bármi. Rengetegféleképpen el lehet ütni az időt, nem kell mindig egy monitort bámulni. Ez szórakozás. Ugyanolyan mint a hétvégéi ivászat, vagy a vasárnapi foci. Ha futja rá futja ha nem nem. Attól mert nem kézzelfogható, a szoftver is ugyanolyan termék mint egy autó. Gyártási költségei vannak, fejleszteni kell kell stb. Persze míg egy autónál folyamatosan előkerülnek a gyártási költségek addig egy szoftvert egyszer kell megiratni jó esetben, aztán a supportal kell foglalkozni. De ha ellopod arra nincs igazán mentség. Tökmindegy, hogy egy játéknak van multija vagy sem, 10 ezer forint vagy 2. Mérlegelni kell és dönteni megveszed vagy sem. A jó címek közt is ugyanúgy lehet szelektálni és bizony 1 év múltán is bőven meg lehet venni valamit. Én pl. csak most szereztem meg a MGS4-et és tök jól elvagyok vele.


krisz26: Sajnos jó sok butaságot hordasz össze. Te komolyan ezt hiszed, hogy tőled pénzt lop el mondjuk az Activision a CoD:BO -al??? Ha igen akkor komoly bajok vannak ott. Jössz itt azzal, hogy ilyen szar olyan szar egy játék, nem ér ennyit meg annyit DE persze azért lelopod és jókat játszol vele. Elég ócska hozzáállás. Ha te eladsz nekem egy 2ezres telót 10ért akkor én egy hülye voltam te meg jól jártál. Ennyi. Nem lopsz meg, mert megvolt a lehetőségem tájékozódni. A warez érte el pont azt amit szajkózol, hogy dögunalmas CoD12342341324 részek jönnek. Ugyanis azt lehet rendes haszonnal eladni, mert bejáratott, mert egyszerű mint a faék, mert mindenki tudja kezelni. Ami kicsit is rétegjáték (ARMA, Alan Wake, Anno stb.) alig fogy. Nézd meg milyen címek jöttek ki 10 éve PC-re, és milyenek most. Most egy Crysis 2-ért epekedünk meg Homefrontért. 2000-be Baldurs Gate II, Diablo II, Deus Ex, Icewind Dale, UT, Sims, Noolf, Thief II, Red Alert 2 és ezek csak PC-s címek és koránt sem az összes. Úgyhogy jobb ha elfogadod a tényt, miszerint a warez bizony mocskosul benne van, hogy ilyen lett a játékipar. Nagyon könnyű dolog töltögetni a dolgokat de súlyos tévedésbe vagy ha azt hiszed, hogy ennek nem lehet következménye.

És ez a többieknek is szól akik nagy warezhuszárok és még büszkék is rá. Senki sem érinthetetlen srácok és nehogy a végén kopp legyen, szóval csak ésszel! :)
79.
79.
Mariah
Észre kellene venni, hogy a hackerek és a warez nem alkotott semmit. Sem szuper járékot, sem jó játékot, sem közepes játékot, sem szar játékot. Semmit.

Tehát, ha az olyan "idióták", mint a fejlesztők, nem készítenek több játékot, akkor a hackerek és a warez mit fog ellopni?

Akinek nincs pénze járékra, az vagy ne játszon, vagy dolgozzon. Ilyen egyszerű. Nagyon vágyom egy Porsche Carrerára, de nincs rá pénzem. Lopjam el? Ha ellopom, attól még nem lesz az enyém. Nem vagyok hulladék bűnöző, így nem lopok, hanem létrehozok dolgokat.
76.
76.
Wackor
#72: Én is ugyanezt gondolom :D
75.
75.
Neo1989
Nem hinném hogy a Sony ettől csődbe menne .
Szerintem csak kisebb károk lesznek amik hamar helyre állnak .
Bár lehet nem így lesz a Google-t is ki kergették Kínából .
Csak azt tudnám hogy ezek most bosszú éhes fehér kalaposok vagy nosztalgiázó feketék :) Am ha ez nagyon eldurvul azt tényleg a gamerek szívják meg .Ha leáll a játék gyártás akkor pattoghatunk :( bár akkor a Sony-nak is lesz némi bevétel kiesése . Microsfték most biztos ujjonganak . lehet több ügyfelük lesz :)
74.
74.
simon 555
#69: épp az a gond,hogy ezzel nem a Sonyval szúrnak ki hanem a játékosokkal....
73.
73.
Darox
engem nemérint az ügy mert PC-s vok de miután láttam a videót szakadtam a röhögéstől! a sony kezdhet imátkozni, akkor bajba keverték magukat :P várjuk a fejleményeket :D
72.
72.
Berencsit
nekem Pc-m van, de bevallom mint az emberek 90%-a magyarországon szoktam énis letölteni Gameket, Filmeket, zenéket, stb... ennek ellenére nem érzem és szerintem senki se, hogy meglopunk másokat. Énis megszoktam venni olyan játékokat amik tetzsenek, és amire már nagyon régóta vártam/várok. és amit jónak tartok. Szóval személy szerint örülök, hogy vannak haccerek. ;) egyébként akik az internetet beköttetik azoknak kb 25%-a csak azért, hogy tudjon dolgokat letölteni. a maradék meg úgyis letölt valamikor valamit, hiába tagadja....
71.
71.
Wackor
#68: Hát ez attól függ, hogy a fanok milyen tipusuak, ugyanis ha a fan csak erre az egy játékra vevő akkor oké, de ha több címben is érdeklődik (mint én) akkor nem tud mit tenni. Márpedig most itt volt a március, rengeteg jó cím pl.: dragon age 2 Crysis 2 Homefron Lego Star Wars 3 stb és szerintem mind nagyon jó cím. Szóval nem tudsz mit tenni, hacsak nem vagy gazdag, ugyanis a mindennapokban is megkell élni :/
70.
70.
shatterhand
#67: GT4 azért van akinél több évig is pörgött a gépében (magyar GT oldal bajnokságai akik részt vettek)
én csak néha vettem elő, de összességében 1évig biztos játszottam vele (és ezek csak time trial futamok voltak üres körözgetésben!)

És a 3-4 hetet hogy kell számolni? Mert pl a Shadow of the collossust előveszi az ember egy hosszabb kihagyás után is. Vagy pl NHL-ben lenyomtam egy komplett szezont évente. RE4,God of war1-2...ezeket mind elő lehet venni később is.
69.
69.
Skyer
Huhuuuu trollföld kapui megnyíltak, mikor a Zord és Gonosz Hackerek megtámadták a Tisztalelkű Paladin Sonyt.. Szép kis flame war lett..
Egyébként meg egy óriáscég néha megérdemli, hogy egy kicsit pofáraessen...
68.
68.
NECROSMOKE
#67: De a fanok meg akik szeretik azok nem nézik a pénzt,hanem megveszik.Nincs senkire rákötelezve,és annyiért adja a termékét amennyiért jólesik.
67.
67.
Wackor
#65: Hát szerintem igaza van. A mai technológiával, ami egyre jobban fejlődik simán meg lehet tenni, hogy 4-5 év múlva kis kütyükön (jelen esetben telókon) játszhass velük. És tegye fel a kezét aki egy singleplayer játékkal, aminek nincs multija többet játszik 3, esetleg 4 hétnél.Ezért jó a multi, de anélkül az ember hiába veszi meg drága pénzért, hamarosan úgysem fogja már élvezni.
66.
66.
keiji maeda
#63: igy van ha valamit szeretnék nem 10 év mulva akarom, ilyen alapon semmit se vegyél meg mert minden fejlődik , ne vegyél tévét mert 1 év mulva 3x olyan jót kapsz olcsóbban stb.... :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...