HWSW: Összekötik a Photoshopot a tabletekkel

  • Írta: fojesz
  • 2011. április 11.
  • Érdekesség
Link másolása
Hamarosan minden Photoshoppal dolgozó grafikus és művész használhatja tabletjét arra, hogy kreativitását kiteljesíthesse, köszönhetően az Adobe most kiadott fejlesztői készletének. A szoftvercég ma bejelentette az Adobe Creative Suite dizájn-termékcsomagjának legújabb, 5.5-ös verzióját is, írja a HWSW.

A Photoshop Touch SDK révén a fejlesztők olyan alkalmazásokat készíthetnek a manapság kapható, illetve a jövőben megjelenő összes népszerűbb tabletre, melyek a Photoshop CS5 és CS5 Extended képmanipuláló programmal képesek különböző módokon együttműködni. Az SDK-nak köszönhetően a Photoshoppal dolgozó művészek és grafikusok meglévő tabletjüket használhatják különféle kreatív feladatokhoz, vagy a PC-n futó program kezeléséhez.

A programozók rendelkezésére bocsátott új szoftverfejlesztői környezet, illetve a vele együtt kiadott leírónyelv Android, BlackBerry Tablet OS és iOS platformokkal kompatibilis. Az Adobe szerint a kreatív munkát végzők körében a tabletek jóval elterjedtebbek, ráadásul ezek a felhasználók régóta szeretnék az eszközt a megszokott munkakörnyezetükbe integrálni. A cég saját berkein belül is elkészít néhány alkalmazást, melyek az Adobe reményei szerint ösztönzik majd a fejlesztőket arra, hogy saját appjaikat kiadják.

Az első három ilyen app egyelőre iOS-platformra készül majd el - a teljes cikket a HWSW-n olvashatjátok el!

6.
6.
adye
#4: Jó az 140-nek is haver... Egy jobb rajztábla ott kezdődik, igaz nem váltja ki egymagában tökéletesen, szélesíti a lehetőségek skáláját, vannak akiknek csak ezen funkciója miatt musthave...
5.
5.
3NT3R
Rajzpadnak szvsz remek lenne egy ilyen!
4.
4.
Slik
a musthave kimarad sok embernél a 200k miatt
2.
2.
hakydakillah
Pont hétvégén agyaltam azon, hogy kijelöléseknél, zoom, mozgatás, menü stb. mennyivel jobb lenne egy Ipad masinán, és nem vacakolni egérrel. Ha jól belövik a progit, akkor esélyes lesz a vétel :-)
1.
1.
Dresa
És itt dőlt el nálam egy Ipad beszerzése, erre a bejelentésre a tabletek megjelenése óta várok!!!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...