Rossz a Red Faction: Battlegrounds fogadtatása

  • Írta: InGen
  • 2011. április 17.
  • Érdekesség
Link másolása
Ma THQ napot tartunk, úgyhogy az előző viszonylagos jó hír mellé jöjjön egy nem annyira vidám is. A kiadó elégedetlen az árkádos Red Faction: Battlegrounds fogadtatásával, s szerinte a játéksajtó egyáltalán nem értette meg, mire is való a játék, s érdemtelenül pontozták le azt.

Csapjunk is bele a lecsóba: a Red Faction: Battlegrounds jelenleg kemény 49 ponton áll (a 100-ból) a Metacriticen, a THQ pedig komoly sírásba kezdett a dolog felett, szerintük ugyanis a játékújságírók nem értették meg a játék lényegét, ráadásul sokszor a pontszámok sincsenek összhangban a kritikákkal.


"Valaki ír valami nem túl fényeset, de úgy érzed, hogy körülbelül 7 pont lesz a vége, aztán kapsz egy 4-est. S most itt nem csak ennek a játéknak a pontozásáról van szó. Nem a legjobb játék a világon, de azért nem is egy 5 pontos anyag. Kellemes élményt nyújt, s átvezet a nagyobb játékokhoz. Szerintem mivel alapvetően innovatív dolgot csináltunk, csak az magában megér legalább 7 pontot" - fogalmazta meg panaszát Lenny Brown, a THQ-tól.

Végül az úriember arra jutott, hogy valószínűleg rosszul kommunikálták a játék célját: Brown szerint ugyanis ha csak 5 perced van egy gyors zúzásra, akkor a Battlegroundsdzal fogsz játszani, míg ha 2 órát szeretnél folyamatosan a konzol előtt ülni, akkor előkapod a rendes, "nagy" Red Faction játékot. Mindezt pedig a jövőben majd eredményesebben igyekeznek a vásárlók és a sajtó tudtára hozni.

A helyzet viszont a következő: ha egy játék rossz, azt kommunikálhatják bárhogy, attól még nem lesz jó. Az extra kommunikációba és marketingbe fektetett pénzt valószínűleg inkább a játékfejlesztésre kéne költeni.

10.
10.
LtGlove
Alap esetben lehet, hogy egy 7 pontos játék lenne, de mivel ez egy Red Faction játék, a tesztelők egy komolyabb anyagra számítottak, így a nagyobb csalódás miatt kaptak négyest.
6.
6.
NECROSMOKE
Nekem megvan a teljes gém de valahogy nem tetszik.
4.
4.
shatterhand
nemtom eldönteni így
az elöző nekem se tetszett a demó után, de mégis jónak mondták akik játszottak vele
a socom confrontationt dettó sz.nak mondták azt mégis messze jobb a mostaninál meg sok más multis címnél
3.
3.
Mortis
Ha nem egyértelmű a játék célja, akkor mellékeljenek hozzá egy használati útmutatót...Istenem, ilyen magyarázkodást. Sz*r és kész. :D
2.
2.
koffein
ja azért mert egy ratyi játék lett. Mentem online egy két meccset és nem lehetett látni a pályán az ellenséget akit lőni kellett volna. Delete a gecibe
1.
1.
Bako
Bár gondolom nem az volt a céljuk, de nem a legalább 7 pontot kéne megszerezni hanem a legalább 9-et :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...