A Telltale még mindig hisz a filmadaptációkban

  • Írta: fojesz
  • 2011. április 20.
  • Érdekesség
Link másolása
Bár egyre több kiadó és fejlesztőcég hangoztatja azt, hogy a licencelt játékokban már nincs több pénz, az epizodikus kalandjátékairól ismert Telltale Games csapatát ez nem hatja meg, és rendületlenül szerzik be a filmes jogokat. Most éppen a South Park, Simpsons, Family Guy vonalon indulnának el.

A Telltale Games jelenleg nyolc film vagy sorozat jogait tudhatja magáénak, a legutóbbi szerzeményüket - Law & Order - tegnap mutatták be. Ők készítették anno a CSI-játékokat is, ahogy a Back to the Future-t és a Jurassic Parkot is a csapat hegeszti. A Telltale vezérigazgatója, Dan Connors a Gamasutrának elmondta: továbbra sem állnának meg, bár tudják, hogy újabban a kiadók nem preferálják az adaptációkat.

Mostanában ugyanis egyre többen mondják azt, hogy a licencelt játékok kora lejárt, nemrég a THQ és a Take-Two fejese is azt állította, hogy ez a modell nem működik többé. A filmes játékok legendásak: hiába borzasztóak egytől-egyig, mégis rengetegen megveszik őket - legalábbis vették, mert állítólag mostanra elértük azt a szintet, hogy a kutyát sem érdeklik ezek a címek.

Dan Connors szerint ezek a játékok igenis sikeresek tudnak lenni, csak jól kell megcsinálni őket. Példának a saját csapatát hozta fel: a Telltale bevételei 90 százalékkal növekedtek tavaly, jórészt az adaptált játékoknak, így például a Back to the Future-nek köszönhetően. Connors elismerte, hogy eredeti címeket szép dolog készíteni, azt azonban megjegyezte, hogy a licencek révén sokkal kevésbé kockázatos az adaptációkkal foglalkozni.

A Telltale-nek jelenleg nyolc címe van, ebből hat licencelt, és a terveik szerint a jövőben sem állnának le: folyamatosan figyelik az elkövetkezendő egy-másfél év filmjeit, és a rajzfilmek felé is kacsintgatnak - a Family Guy, a South Park és a Simpsons által képviselt irány például kifejezetten tetszik nekik.

7.
7.
Egy JÓ SP játéknak igazán örülnék, akár tps, point&click vagy épp klasszikus rpg (4-es csapatot terelgetsz) formában csinálnák, csak könyörgöm ne mariókarts és ne arcade ugribugri legyen, mert akkor megint szar lesz, mint az eddigiek. (Bár mondjuk az fps is elég gáz volt). Nem tudom, lehet az lenne a legjobb ha inkább nem is nyúlnának hozzá. Legyen megint egész estés tüzes seggek 2 :)
6.
6.
adikas
Nekem a Vissza a Jövőbe játék nagyon tetszik.
A Jurassic Parkot meg nagyon várom.
5.
5.
Mortis
A Vissza a Jövőbe játékot csak azért veszik olyan sokan, mert nagyon régen volt bármi is ami, ahhoz a címhez kapcsolódott. Egyébként semmi extra nincs a programokban: Könnyűek is és "korlátoltak" is.

A SP és FG szerintem marha nagyot ütne egy point 'n' click, sírva röhögtetős kalandjátékban. A Simpsons kevésbé. Ahhoz más vonal való.
4.
4.
kivenoko
Én is hiszek még a filmadaptációkban... de nem abban amit a Telltale csinál... amiket elkészítenek, azt egy sima Flash játék is tudja a startlapjatekok.hu-n -.-'''
3.
3.
vergil14
2.
2.
wigyory
Ez találó megjegyzés-csatlakozom.
1.
1.
Joc1
Hát azért nem veszik mostanában az emberek régen jobb adaptációkat csináltak, mert nem csak a pénzre hajtottak rá -.-, hanem próbálták nem lejáratni a címeket. De hát pénz ugat fejlesztő ugrik :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...