Bemutatkozik az X Rebirth

  • Írta: fojesz
  • 2011. április 21.
  • Bejelentés
Link másolása
Három év szünet után visszatér az X sorozat, az űrszimulátor legújabb része a Rebirth alcímet kapta. A választás nem véletlen: a fejlesztők szerint az X Rebirth egy "új kezdet" jele, s bár túl sokat nem hallottunk arról, hogy ez mit jelent majd a gyakorlatban, az első látnivalók azért meggyőzőek.

A sorozat első része 1999-ben jelent meg X-Beyond the Frontier címmel, azóta számos folytatás és spin-off látott napvilágot az X név alatt. Legutóbb éppen 2008-ban: az X3: Terran Conflict a negyedik játék volt, s akkor azt mondták a készítők, hogy ez lesz a széria utolsó epizódja.

Ha nem is maradtéktalanul, azért igazat adhatunk a srácoknak. A Deep Silver és az Egosoft bejelentette az X Rebirth című játékot, amely állításuk szerint nem csak egy újabb rész a sorozathoz, hanem egy "új kezdetet" is jelent, amely számtalan játékmenetbeli újítást tartogat a rajongók számára úgy, hogy közben a cím régi értékeit sem hagyja figyelmen kívül.

Az X Rebirthről konkrétumok nem nagyon láttak napvilágot, a fejlesztők a szokásos hangzatos, de semmitmondó szövegekkel dobálóztak. A játék megjelenése az idei év utolsó negyedében várható, kizárólag PC-re.

13.
13.
Stack
Szép látvány, jó zene, ígéretes hangulat.
Nem is hallottam még a sorozatről, de ez nagyon tetszett.
Mikortól is lehet beszerezni?
12.
12.
LiMiT
#11: Én már mondom azzal is megelégednék hogyha nem úgy működne a szektorból szektorba való mászkálás hogy belépsz a kapun, a kép elsötétül, bejön az ugrás animációja(azzal a nagyon gyér cső effektel...már ha egyáltalán be van kapcsolva), újabb sötétség és akkor érkezel meg. Azért mondtam a freelancert. Ha át tudnák alakítani úgy hogy ez az egész folyamatos legyen és ingame, ne mindig ugyan abból a pózból lássuk a hajónkat minden ugrásnál, vagy legalább lehessen belülnézetben is ugrani, már boldog ember lennék. :)
11.
11.
simon 555
#10: na ja de az a Jump drive sem az igazi.
valami olyasmire gondoltam mint a Stargate-ben a hipertér:D
hogy belépsz és akkor ott kell menni amíg el nem éred a célod és akkor lényegében ott toltené be a pályát.
mint majd lesz az Infinity Quest for Earth játékban.ott elméletileg majd ugy lesz,hogy belész a hipertérben és akkor valós időben kell majd megvárni amíg eljutsz A-ból B-be.pl ha a galaxis egyik feléből mész a másikba akkor nem azonnali lesz az utazás hanem tobb óráig fog tartani.
10.
10.
LiMiT
#9: A 2. képen befigyel egy kapu...szóval szerintem nem. :) Egyébként annak én is örülnék ha nem lenne ez a kapuzás. Én egy olyan kapurendszerrel is beérném mint ami a Freelancer-ben volt. Amúgy ez csak addig zavaró amíg nem tudsz beruházni egy jump drive-ra meg jónéhány energia cellára.
9.
9.
simon 555
ez nagyon jónak tűnik csak bírja még el a gépem amire kijon.
amugy remélem eldobják ezt a hűlye kapus otletet ami az eddigi X3-makban volt és inkább valami hipertér féleséget raknak bele.
8.
8.
Hmmm. Ez nagyon fincsinek látszik. Ezt még nyan.cat is likeolná ! :)
Elite / frontierrel az a baj, hogy nagyon elment más irányba, mint amiről az eredeti szólt, nekem igazából nem is tetszettek, de egy "reboot" után szívesen játszatnék egy olyan eredeti elite-el. Valami kereskedős, ürhajós lövöldözős Mass Effektel például nagyon ki lennék békülve... Ja és hívják mondjuk Shepard-nak a főszereplőt, akkor nem lesz baj ! :)
7.
7.
LiMiT
#5: Te valamit nagyon félreolvastál/néztél.
6.
6.
anonymus26
egész pofásan néz ki :)
5.
5.
Ecneb
4.
4.
LiMiT
Jee tuti várós! A Terran Conflictot már úgy is kezdem 'kivégezni'. Azzal azért vitatkoznék hogy felhasználóbarát-e vagy sem. Nem egy könnyű játék, nagyon sok mindenre kell odafigyelni, sok a fícsör, eltart egy ideig mire belejövünk. De ha én megtudtam tanulni hogy mit/hogy/mikor/hol/miért, más is bele tud jönni. :)
3.
3.
falselight
én próbálkoztam a sorozat korábbi részeivel, de egyik sem volt túl felhasználóbarát. ha ezen javítanak a fejlesztők és egy valamirevaló nézdahátam kamerát is beletesznek, akkor lehet, hogy adok egy új esélyt a játéknak.
2.
2.
dareal
inkább az elite 4-ről jöjjön már valami :(
1.
1.
Sarkadi
Egy próbát megér majd a játék nélküli időkben. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...