A Farmville készítőihez igazolt az EA egyik fejese

  • Írta: fojesz
  • 2011. április 27.
  • Biznisz
Link másolása
Rövidesen azután, hogy a Zynga vállalati értéke felülmúlta az Electronic Artsét, az óriáskiadó üzemeltetési igazgatója bejelentette, hogy átigazol a Farmville készítőihez. Persze nem feltétlenül kell összefüggést keresni a történések között, de a közösségi játékpiac jobb biznisz, mint eddig valaha, ez tény.

John Schappert egyébként is szeret ide-odamozogni az üzleti szférán belül. 2007-ben a Microsoftért és az Xbox Live-ért hagyta ott az Electronic Artsot, majd két év után visszatért a kiadóhoz, és megkapta az üzemeltetési igazgató nemes posztját. Ki tudott volna nemet mondani?

A Reuters jelentése szerint azonban most megint továbbállt. Azt az Electronic Arts is megerősítette, hogy Schappert április 25-én, azaz hétfőn töltötte el az utolsó munkanapját a cégnél, azonban azt csak meg nem nevezett forrásra hivatkozva állítja a hírügynökség, hogy az úriember a Farmville-t is jegyző Zyngához ment át, ahol valószínűleg szintén vezető pozícióba kerül majd.

Schappert egyébként - még ha a hosszú távú létezésében nem feltétlenül hitt - mindig is elismerte a közösségi játékpiac erejét, maga is aktívan közreműködött 2009-ben, mikor az EA 275 millió dollárért vásárolta fel az efféle játékokra szakosodott Playfisht. Ráadásul a váltás pont jókor jött: egy korábbi hír szerint a részvényei alapján a Zynga 300 millió dollárral többet ér az EA-nél, jelenleg pedig 7-9 milliárd dollárra értékelik a vállalatot.

12.
12.
Quent1n
#11: "Ahhoz már had ne szóljak hozzá, hogy mit gondolhatott az amerikai anyuka amikor a fia levett 1500$-t a bankkártyájáról" Erről szintén nem a Zynga tehet hanem, hogy itt tart a nevelés sajnos. :S

Én se azért emelek kalapot mert jónak tartom bármelyik játékukat is félreértés ne essék :). Hanem azért, hogy ezekkel a vackokkal képesek voltak ilyen profitra szert tenni, nagyon jó érzékkel szálltak be a social network bizniszbe és remekül meglovagolják a dolgot.

"A lényeg, elég hülye valaki, hogyha felvesz egy olyan személyt aki csak ugrál a vállalotok között hogy megtollasodjon, aztán megy tovább mielőtt komoly munkába kéne kezdenie." Az idő majd eldönti de én se vennék fel ilyen embert max tűzoltónak. :)
11.
11.
vytros
#10: Ahhoz már had ne szóljak hozzá, hogy mit gondolhatott az amerikai anyuka amikor a fia levett 1500$-t a bankkártyájáról, és az összeset a Farmville-re utaltatta. Én is úgy gondolom, hogy az elzombisodás eredménye, de az a baj, hogy az emberek hagyják is magukat, hogy egyre lejjebb süllyedjenek az igényeik (lásd: CoD minősége egyre rosszab, single már gyakorlatilag csak azért van hogy a multit mégegyszer eladhassák), és az emberek sajnos beveszik. Néhány embernek fel kéne már ébrednie, hogy miért is fizet és mennyit.

Igen, jól megszedték magukat a készítők. Csak nem éppen minőségi áruval, ezért nem emelem meg a kalapom. Bankrablónak sem mondjuk azt hogy "De szépen kiraboltad a bankot, ügyes vagy", persze kivétel az ilyen dramatizált filmek, amiből az ember azt szűrheti le, hogy a rablók a "jófiúk".

Áh, mindegy, tiszta kóma vagyok :) A lényeg, elég hülye valaki, hogyha felvesz egy olyan személyt aki csak ugrál a vállalotok között hogy megtollasodjon, aztán megy tovább mielőtt komoly munkába kéne kezdenie.
10.
10.
Quent1n
#6: Ki a franc húz le téged bármivel is? Komolyan nem értem az ilyen hszeket... Kényszerít bárki bárkit is, hogy vegyen valamit? Nem. Az, hogy valaki birka és megvesz minden szart az a saját baja. Aki megveszi a kis vackokat az hidd el, hogy nem úgy tekint rá mint akit megloptak. Ha meg igen akkor nem kell megvenni ezeket ennyi, ezer más ingyenes flashes vacakkal el lehet ütni az időt.

Ahogy Mortis is írja azért van sikerük, mert ez kell az embereknek. Akkor ők a hibásak, mert kielégítenek egy valós igényt? Egyáltalán nem mondtam, hogy tisztelni kell őket mint ember, mert se te se én nem ismerjük őket. De amit elértek mint cég az biza nem kis eredmény.

Tetszik amikor itt szarozzátok, hogy ilyen vackokat csinálnak meg olyan vackokat. Igen, azokat csinálnak. Sose mondták, hogy ők prémium AAA kategóriás játékokat csinálnak. Ahogy az 5 dolcsis Steam-es játékoknak úgy ennek is megvan a maga piaca. A többi nagy cég pechére ez a piac tejel a legjobban úgy látszik.
9.
9.
Mortis
Ezen játékok sikere is az emberek elzombiasodása miatt jöhetett létre.
8.
8.
Matt8888
#6: Egyetértek ! Azért a színvonalat tartsuk már fenn még akkor ha olcsó költségvetésből épül az a valami is ..
7.
7.
Matt8888
Na ne !! Ez akkor tré hogy az már fáj -.-"
6.
6.
vytros
#5: Már ott tartunk hogy a teljesen igénytelen, értelmetlen játékokat gyártó, az emberek hülyeségén élősködő, pénzlehúzó embereket kell tisztelni? Gratulálok, emberiség.
5.
5.
Quent1n
#4: Azért emelek kalapot előttük mert pár év alatt jutottak el erre a szintre, és ez nem kis teljesítmény! Nagyon jól meglátták a lehetőséget, és igen jól ki is használják. Függetlenül attól, hogy mennyire szimpatikusak ez a teljesítmény önmagáért beszél szerintem.
4.
4.
Wackor
#3: Mi olyan jó bennük?
3.
3.
Quent1n
Hihetetlen ez a Zynga. Le a kalappal előttük!
2.
2.
LtGlove
A pénz ott hever az utcán, csak rá kell jönni, mivel lehet felszedni.
1.
1.
Tacskoexe
Ó, ha néhány ilyen pénzéhes ember összekerül ^^
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...