Capcom: egyre fontosabb a PC-támogatás

  • Írta: InGen
  • 2011. május 1.
  • Hír
Míg manapság egyre több kiadó hanyagolja a PC platformot, a Capcom igen-igen szimpatikus módon arra törekszik, hogy a legnagyobb megjelenéseit ne csak konzolokra hozza ki. Jó példa erre a kiválóan sikerült Resident Evil 5 PC-s port. A cég egyik fejese szerint egyre fontosabb számukra a PC támogatása.

A dologgal kapcsolatban Christian Svensson, a Capcom alelnöke beszélt. Elmondása szerint a hat év alatt, amióta a cég irányítását rábízták, egyre fontosabbnak és fontosabbnak tartotta a PC platform támogatását: "Nem csak a cégnek fontos a PC-s piac, amivel újabb közönséget teremthetünk az eddig főleg konzolos márkáinknak, hanem azok a visszajelzések is fontosak, amiket kapunk a PC-s játékosok felől."


Svensson tervei szerint a Capcom folyamatosan növekedni szeretne az orosz, a brazil, a kínai és a koreai piacokon, ezeket a területeken pedig még mindig messze a PC a domináló platform, így az alelnök nagyon fontosnak tartja, hogy minden fontosabb címüket átportolják.

Ennek megfelelően megerősítette, hogy a jövőben többek között érkezik majd PC-re a Resident Evil: Raccoon City, a Super Street Fighter IV Arcade Edition és a Dead Rising 2: Off the Records. Örülünk?

35.
KENKILL
Ez mind szép és jó de egyik játékuk sem olyan nagy durranás hogy ne tudnék nélküle élni...
31.
Vopesz
Helyes, legyen csak pc-re sok Capcom játék, bár gyanús, hogy ez a terjeszkedés azért van, mert az utóbbi időben valahogy nem jöttek össze a dolgok a Capcom-nál, a plusz pénz meg pénz, akármennyi is legyen.

#11
Pc-n minden játék olcsóbb 2-3 ezerrel megjelenéskor, szóval nem hiszem, hogy az ár jó kifogás.
Warez meg van konzolon, tagadhatatlan, csak nem mindegy mennyi. Magyarországon igencsak elterjedt (de Mo bevétel szempontjából eléggé kis hal a vízben), viszont külföldön nem, ott az online szolgáltatások miatt sokan nem élnek a töréssel. Pc-n ellenben nincs ilyen para, valahogy megoldják előbb utóbb az online játékot is tört verzióval, szóval a pc warez külföldön is virágzik. Globálisan kell nézni a bevételeket, nem szabad az itthoni helyzetre hagyatkozni, mert az igencsak megtévesztő. Személy szerint amúgy én eléggé örülök, hogy egy-két trollt és "csak-azért-sem-adok-pénzt-érte-bár-megtehetném" embert leszámítva úgy veszem észre, a legtöbb hazai gamer oldalból kiindulva, hogy itthon is egyre többen hajlandóak pénzt áldozni a hobbijukért.
29.
gyurcio
Faxa multit kell csinálni a játékoknak, és akkor a pc-sek is rá lesznek kényszerítve a vásárlásra.
28.
zola2000
#27: meg egy konzolnál először utána kell járni hol/hogyan lehet chippelni, a pct meg eleve "chippelve" adják.
27.
zola2000
#23: van warez, csak ugye akkor elveszik a garancia, nem lehet multizni meg ilyen apróságok, úgyhogy sokan inkább nem élnek vele...
26.
Jason Voorhees
Bölcs döntés. Szerintem a PC kreativitás-fejlesztő eszköz, míg a konzol nem. A jövő programozói, grafikusai, zenészei PC-ken fejlődnek, de ha gyerekkorukban csak konzolt kapnak – mert PC-t nem éri megvenni – játékra, sosem kezdenek érdeklődni más irányokba. A konzolgyártókat ellátó hardver cégek pedig nem örülnek annak, ha nem fogynak a PC-s termékeik…
23.
Split
Na ez lenne az egészséges hozzáállás! :)
A "konzolra azért van játék, mert ott nincs warez" vitába meg most inkább nem szállnék be. :S
19.
Sarkadi
Sosem tartoztak a kedvenceim közé,a Lost Planet 2 sem fogott meg,de talán majd most össze szedik magukat. :)
18.
dareal
#7: mert konzolon mindenki megveszi. na persze. megnéztem az egyik legnagyobb torrent oldalon, van amelyik release esetén a pc vezet pár száz letöltéssel, van amelyiknél az x360 változat (mivel előbb jött ki rá, ezért a korábbi feltöltést célszerű nézi).
17.
Mortis
Csak minőségben is találnának önmagukra. A Lost Planet 2 óta, nagyon ferde a szemem az irányukba...:D
13.
sanyi80
#7: Ez a dolog amit irtal mar minden konzolon meg lehet csinalni ugyan ugy warez -ol a ps 3 tulaj vagy a xbox tulaj ennyi erovel ezekre sem kene jatekot csinalni nem?
12.
bernyi
Hát a Capcom nagyon elásta magát azzal, hogy így elkorcsosította az új dmc-t, pedig a 4 a nyílvánvaló fantáziátlansága ellenére (ugye még emlékszün rá hogy a játék felétől ugyan azokon a pályákon és bossokon mentük keresztül, csak fordított sorrendben?) mind játék és mint pc-s port is nagyon jól sikerült.
Az új Resire is kíváncsi vagyok, de már az 5-nek is elég vegyes fogadtatása volt, főleg az ős resisek körében, de az is jó port volt, szal lehet benne vmi, hogy rágyúrnak a pc-re.
11.
lolman598
#7: szerintem meg ha nem adnák ilyen drágán a játékaikat,sokkal többen vennék (és lehet h a több vevő,alacsony ár taktikával több profitot is termelhetnek,mintha drágán adják és kevesen veszik)
9.
adriano28
#7: de egy embernek meg kell venni e ( aki feltölti) és az azért pénz:D
de akkor felkéne tolni a game árát pár millió forintra ... vicc
8.
Dcrysis02
#7: Akkor ideje lenne rendes portokat készíteniük. A GTAIV PC-s verziója rendkívül optimalizálatlan volt. A követelmény meg semmit sem ért, mert olyan embereknek is gondja akadt akik jóval erősebb gépük volt az ajánlottnál. Igaz, hogy nincs hasznuk a warezolt játékokból, de a vásárlónak mi haszna van egy olyan termékből, amit alig lehet futtatni, illetve élvezhetetlen? Visszafelé nem működik a dolog?

A Resi 5, és a DMC 4 kiváló lett az már biztos.
7.
ResidentGabor
#5 Ezek Rockstar játékok, amúgy szerintem azért hanyagolják a pc-s társadalmat,mert nagy részük különféle warez oldalakról leszedi és kész, abban pedig nincs hasznuk a játék megalkotóinak...(de csak szerintem)
6.
shatterhand
#5: read dead nincs pc-re??
atomkirály játék
sztem messze jobb mint a GTA és változatosabb is
online bandázás meg aztán mindent ver
5.
crytek
RED DEAD-et és LA NOIRE-t pc-re!!!
4.
Netsu
Jöjjön még az Asura's Wrath is, és akkor boldogok leszünk.
3.
mephi
2.
shatterhand
ki a kicsit nem becsüli.....
(az eladási adatokra célzok)
1.
ELO001001
Resident Evil az egy jó játék.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...