Capcom: egyre fontosabb a PC-támogatás

  • Írta: InGen
  • 2011. május 1.
  • Hír
Link másolása
Míg manapság egyre több kiadó hanyagolja a PC platformot, a Capcom igen-igen szimpatikus módon arra törekszik, hogy a legnagyobb megjelenéseit ne csak konzolokra hozza ki. Jó példa erre a kiválóan sikerült Resident Evil 5 PC-s port. A cég egyik fejese szerint egyre fontosabb számukra a PC támogatása.

A dologgal kapcsolatban Christian Svensson, a Capcom alelnöke beszélt. Elmondása szerint a hat év alatt, amióta a cég irányítását rábízták, egyre fontosabbnak és fontosabbnak tartotta a PC platform támogatását: "Nem csak a cégnek fontos a PC-s piac, amivel újabb közönséget teremthetünk az eddig főleg konzolos márkáinknak, hanem azok a visszajelzések is fontosak, amiket kapunk a PC-s játékosok felől."


Svensson tervei szerint a Capcom folyamatosan növekedni szeretne az orosz, a brazil, a kínai és a koreai piacokon, ezeket a területeken pedig még mindig messze a PC a domináló platform, így az alelnök nagyon fontosnak tartja, hogy minden fontosabb címüket átportolják.

Ennek megfelelően megerősítette, hogy a jövőben többek között érkezik majd PC-re a Resident Evil: Raccoon City, a Super Street Fighter IV Arcade Edition és a Dead Rising 2: Off the Records. Örülünk?

35.
35.
KENKILL
Ez mind szép és jó de egyik játékuk sem olyan nagy durranás hogy ne tudnék nélküle élni...
31.
31.
Vopesz
Helyes, legyen csak pc-re sok Capcom játék, bár gyanús, hogy ez a terjeszkedés azért van, mert az utóbbi időben valahogy nem jöttek össze a dolgok a Capcom-nál, a plusz pénz meg pénz, akármennyi is legyen.

#11
Pc-n minden játék olcsóbb 2-3 ezerrel megjelenéskor, szóval nem hiszem, hogy az ár jó kifogás.
Warez meg van konzolon, tagadhatatlan, csak nem mindegy mennyi. Magyarországon igencsak elterjedt (de Mo bevétel szempontjából eléggé kis hal a vízben), viszont külföldön nem, ott az online szolgáltatások miatt sokan nem élnek a töréssel. Pc-n ellenben nincs ilyen para, valahogy megoldják előbb utóbb az online játékot is tört verzióval, szóval a pc warez külföldön is virágzik. Globálisan kell nézni a bevételeket, nem szabad az itthoni helyzetre hagyatkozni, mert az igencsak megtévesztő. Személy szerint amúgy én eléggé örülök, hogy egy-két trollt és "csak-azért-sem-adok-pénzt-érte-bár-megtehetném" embert leszámítva úgy veszem észre, a legtöbb hazai gamer oldalból kiindulva, hogy itthon is egyre többen hajlandóak pénzt áldozni a hobbijukért.
29.
29.
gyurcio
Faxa multit kell csinálni a játékoknak, és akkor a pc-sek is rá lesznek kényszerítve a vásárlásra.
28.
28.
zola2000
#27: meg egy konzolnál először utána kell járni hol/hogyan lehet chippelni, a pct meg eleve "chippelve" adják.
27.
27.
zola2000
#23: van warez, csak ugye akkor elveszik a garancia, nem lehet multizni meg ilyen apróságok, úgyhogy sokan inkább nem élnek vele...
26.
26.
Jason Voorhees
Bölcs döntés. Szerintem a PC kreativitás-fejlesztő eszköz, míg a konzol nem. A jövő programozói, grafikusai, zenészei PC-ken fejlődnek, de ha gyerekkorukban csak konzolt kapnak – mert PC-t nem éri megvenni – játékra, sosem kezdenek érdeklődni más irányokba. A konzolgyártókat ellátó hardver cégek pedig nem örülnek annak, ha nem fogynak a PC-s termékeik…
23.
23.
Split
Na ez lenne az egészséges hozzáállás! :)
A "konzolra azért van játék, mert ott nincs warez" vitába meg most inkább nem szállnék be. :S
19.
19.
Sarkadi
Sosem tartoztak a kedvenceim közé,a Lost Planet 2 sem fogott meg,de talán majd most össze szedik magukat. :)
18.
18.
dareal
#7: mert konzolon mindenki megveszi. na persze. megnéztem az egyik legnagyobb torrent oldalon, van amelyik release esetén a pc vezet pár száz letöltéssel, van amelyiknél az x360 változat (mivel előbb jött ki rá, ezért a korábbi feltöltést célszerű nézi).
17.
17.
Mortis
Csak minőségben is találnának önmagukra. A Lost Planet 2 óta, nagyon ferde a szemem az irányukba...:D
13.
13.
sanyi80
#7: Ez a dolog amit irtal mar minden konzolon meg lehet csinalni ugyan ugy warez -ol a ps 3 tulaj vagy a xbox tulaj ennyi erovel ezekre sem kene jatekot csinalni nem?
12.
12.
bernyi
Hát a Capcom nagyon elásta magát azzal, hogy így elkorcsosította az új dmc-t, pedig a 4 a nyílvánvaló fantáziátlansága ellenére (ugye még emlékszün rá hogy a játék felétől ugyan azokon a pályákon és bossokon mentük keresztül, csak fordított sorrendben?) mind játék és mint pc-s port is nagyon jól sikerült.
Az új Resire is kíváncsi vagyok, de már az 5-nek is elég vegyes fogadtatása volt, főleg az ős resisek körében, de az is jó port volt, szal lehet benne vmi, hogy rágyúrnak a pc-re.
11.
11.
lolman598
#7: szerintem meg ha nem adnák ilyen drágán a játékaikat,sokkal többen vennék (és lehet h a több vevő,alacsony ár taktikával több profitot is termelhetnek,mintha drágán adják és kevesen veszik)
9.
9.
adriano28
#7: de egy embernek meg kell venni e ( aki feltölti) és az azért pénz:D
de akkor felkéne tolni a game árát pár millió forintra ... vicc
8.
8.
Dcrysis02
#7: Akkor ideje lenne rendes portokat készíteniük. A GTAIV PC-s verziója rendkívül optimalizálatlan volt. A követelmény meg semmit sem ért, mert olyan embereknek is gondja akadt akik jóval erősebb gépük volt az ajánlottnál. Igaz, hogy nincs hasznuk a warezolt játékokból, de a vásárlónak mi haszna van egy olyan termékből, amit alig lehet futtatni, illetve élvezhetetlen? Visszafelé nem működik a dolog?

A Resi 5, és a DMC 4 kiváló lett az már biztos.
7.
7.
ResidentGabor
#5 Ezek Rockstar játékok, amúgy szerintem azért hanyagolják a pc-s társadalmat,mert nagy részük különféle warez oldalakról leszedi és kész, abban pedig nincs hasznuk a játék megalkotóinak...(de csak szerintem)
6.
6.
shatterhand
#5: read dead nincs pc-re??
atomkirály játék
sztem messze jobb mint a GTA és változatosabb is
online bandázás meg aztán mindent ver
5.
5.
crytek
RED DEAD-et és LA NOIRE-t pc-re!!!
4.
4.
Netsu
Jöjjön még az Asura's Wrath is, és akkor boldogok leszünk.
3.
3.
mephi
2.
2.
shatterhand
ki a kicsit nem becsüli.....
(az eladási adatokra célzok)
1.
1.
ELO001001
Resident Evil az egy jó játék.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...