Oktatási tananyag lesz a CryEngine 3

  • Írta: zoenn
  • 2011. május 2.
  • Érdekesség
Link másolása
Miután több mint 250 főiskola és egyetem érdeklődött a Crysis 2-t is hajtó motor után, a Crytek úgy döntött, hogy beszáll a nevelési programba és több ezer diákhoz juttatja el a csúcstechnológiát. Remélhetőleg a nagy többségből később potenciális játékfejlesztő válhat.

A német fejlesztők fejet hajtottak a több mint 250 felsőoktatási intézmény kívánsága előtt és egy oktatási program részeként teszik elérhetővé az iskolák számára a CryEngine 3-at.

"El vagyunk ragadtatva az akadémikusok azirányú hatalmas érdeklődése láttán, hogy világszerte ennyien meg akarják tapasztalni a CryEngine 3 nyújtotta tudást" - mondta Carl Jones, a Crytek színeiben.

A főiskolák és az egyetemek több területen is felhasználhatják a motort, beleértve a fizikai szimulációt, a számítógépes tudományt, az építészetet és a filmezést is. Avni Yerli, a Crytek alapítója eképpen nyilatkozott: "Több ezer diák már most hozzáférhet ugyanahhoz a csúcstechnológiához, amit a világ vezető fejlesztői jelenleg is használnak a fejlesztés alatt álló projekjeiknél."

A Crytek külön, oktatásra kihegyezett fejlesztői környezetet biztosít az iskolák számára, hogy a következő generáció fejlesztőit kellő innovációval és motivációval lássa el.

39.
39.
pepsus
#38: Lofaszt vagyok en vedöszent:)) csak nem tetszett az "epitö jellegu" kritikad amit irtal. Amugy igy hogy indokoltad mert irtad ugy, eggyet ertek mostmar.
38.
38.
Hubert Cumberdale
#37: Azé me kőbunkó vagyok ;) Aki hülyeséget ír, azt leoltják. Ilyen az evolúcijó. Én is le lettem már Jolánkázva meg ilyenek, de legalább így észre veszem, hogy hülye vagyok és tudok javítani a dolgon. Rosszabb abban a tévhitben élni, hogy de tutik vagyunk, még ha az jobb érzés is. Nem tagadom, hogy ez az építő kritikától messze volt, de hát most ezt dobta a gép. Ha oda írom, hogy na de most mér jobb az a Frostbite 2, akkor még jobban elhiszi, hogy de tuti dolgot írt. De jó ám egyébként, hogy ezt mással beszélem meg! Ki vagy te amúgy? A kommentelők védőszentje? Bakker akkor idén se kapok karácsonyra biciklit....
37.
37.
pepsus
#34: Jolvan, ellentmondtam de a lenyeg amit akartam mondani, miert kell igy beoffolni a masikat? Normalisan mondta a velemenyet , erre meg hubert köbunko modon reagalt.
36.
36.
Tokodboy
Amúgy a SZE egyetemen már ez a 3. év, hogy oktatják a CryEngine 2-t, csak sajnos ez valahogy elkerülte híreket......
35.
35.
Yami
#15: Ez de szép volt, én 10 pontot adok rá! :D
34.
34.
randall13
#29: Saját magadnak mondasz ellent. :D
Ennyi erővel te sem tudhatod, hogy ő ért-e a játékmotorokhoz.

Amúgy meg ráhibázott, mert pedro tényleg utálja a crysis2-t ^^
33.
33.
pechman8
Mindazonáltal azt is fontos megjegyezni, hogy a C3 motort még nem láttuk teljes pompájában, csak DX9 en. Nem is akarok találgatni miért, mert kezdődne megint a konzok vs pc fight...
Remélem a jövő fejlesztőinek abban is segítenek, hogy a bevétel nem mindenek felett való fundamentum....
32.
32.
Hubert Cumberdale
#29: Érdekesesk a következtetéseid... Na mind egy nem fogok erre reagálni...
30.
30.
pepsus
#29: elnezest, elneztem. Frostbite 2 lessz.
29.
29.
pepsus
#15: Te se vagy jobb, csak fikázod a másikat.
Meg azert kivancsi lennek honnan vetted le hogy donpedronak nem tetszik a crysis2 ? Csak anyibol hogy kijelentette hogy szerinte jobb a frostbite?

28- Ebböl meg az latszik hogy te nem tudsz semmit igazan eggyik motorjarol se, azon kivul amit hirkent olvasol. Epp te kötsz bele pedro-ba hogy nem tud semmit a motorokrol. Mintha te tudnal. Azert jo nagy bunko vagy hogy igy random kifakadsz egy ilyen egyszeru mondatra, ahelyett hogy normalisan vissza kerdeznel miert gondolja igy es akkor normalisan lehet vitazni. Ja, es amugy pont te viselkedsz ugy mint egy undorito crysis fanboy.


Amugy bf3 alatt nem a frostbite 3 lessz mar?
28.
28.
Hubert Cumberdale
#25: Tőlem a pápa is lehetsz.. De a frostbite az játékfejlesztőknek lett csinálva, a cry engine-t meg úgy alakították ki, hogy ilyen célokra is lehessen használni. Nem néztem meg az oldalt, mert képzeld supermen b@szta muterom és be látok mögé anélkül is és ebből nem lesz SDK az biztos. Nem mérnöki infora használják a cryengine-t, hanem prezentációs programként amire nem hinném, hogy jó lenne a Frostbite, mert túl bonyolult a kezelése. Szóval kösz! elpuffogok magamban ;)
27.
27.
lolman598
tök jó fejek,hátha télleg lesz több fejlesztő (és talán több,új fejlesztő=játékmenetbeli és történetbeli fejlődés,nem csak graf ffejlődés)
25.
25.
Donpedro
#15: Mérnök infós hallgató lévén szerintem kicsit jobban konyítok a témához mint Te... :)
Kicsit olvasgass utána a dolgoknak: http://publications.dice.se/
Ha majd valamennyire belelátsz a dolgok hátterébe, és meg is értetted viszonylag, na AKKOR majd felveszem a kemény beszólásaidat. Addig puffogj csak nyugodtan.
22.
22.
Hubert Cumberdale
#21: jaj a fizika 2x volt bocsesz. (hogy miért nincs szerkesztés gomb.. már érik az oldalnak egy új motor. Hsználhatnátok a cryengine 3-at :D)
21.
21.
Hubert Cumberdale
Na jó lehet kicsit elragadtattam magam... :D Amúgy, hogy visszakanyarodjak... Az első hsz-emben amit írtam gyorsan utána kerestem (na jó nem is olyan gyorsan :D) MÁR majd 300 egyetem használja. És mire? Fizikai szimulációra, építészet, ahogy már itt írták, design-ra, számítógépes tudományokra, fizikai szimulációkra. (mert, hogy tényleg jobb a fizika, mint az egyben, mert nem attól jó a fizika, hogy minden elrepül, ha bele ütünk),filmkészítésre, meg még kitudja mire..
20.
20.
AnimeWarlord
Végre valami hasznosat is tanulunk majd info-n. : )
19.
19.
..::RoLiSoAp::..
#15: azta qrva szegény srácot égési sérülésekkel vitte el a rohammentő kb =D ojan oltássst kapott, őse ír már többet :D
18.
18.
PcSanyko
17.
17.
randall13
Gondolom addig kevesen jutottak már el, hogy az egyetemeknek nem a crysis2 kell. Legalábbis hsz-ekből ez jött le. Az egyetemek nagy ívben leszarják a grafikát, mert nekik csak modellezésre kell. A frostbite meg egy összegányolt valami, nem csoda hogy nem kell nekik. Azt mondták anno, hogy azért nincs a bad company 2-höz szerkesztőcsomag, mert túl összetett a játékmotor XD
16.
16.
Ghost16
#15: Szép kis monológ :DDDD
15.
15.
Hubert Cumberdale
#14: Jól van! Ügyes vagy! Már vártam az első ilyen horribilis inteligenciával rendelkező humanoid hozzá.. khm.. szólását. Ehhez milyen végzettség kellett? Most komolyan! El olvastad te a cikket? Naná, hogy nem. Várj! Kitalálom! Nem csípted a crysis 2-t! Áhhh beletrafáltam! A BF3 ellenben tetszik ugye! Még szép! És akkor ugye a motorja már egyből jobb minden téren. Ja, hogy nem is tudsz semmit a motorjukról? Akkor nem is szóltam.... :D
14.
14.
Donpedro
Csúcstechnológia? Akkor már inkább Frostbite 2... :)
13.
13.
Mortis
#12: A 7-es kommentelőnek ment volna.
12.
12.
Mortis
#11: Főleg nem mostanában. Nézd csak meg a Neocore-t a King Arthur-ral, vagy a Black Hole-t a Heroes VI-tal. Azért figyelnek ránk a nyugatiak. :)

11.
11.
adriano28
#10: jaja, még gondolom nem tűnt fel neki hogy magyar teljesen egészében mindenében
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...