Úton a harmadik támadás a Sony ellen?

  • Írta: zoenn
  • 2011. május 6.
  • Hír
Link másolása
A hackerek csoportja újabb támadási hullámra készül a japán cégóriás ellen - megtorlásul a PlayStation Networkot érintő hanyag hozzáállásért a Sony részéről. A CNET információi szerint ez lesz a legnagyobb cybertámadás mind közül, és már a hétvégén nyélbe is üthetnék. A PSN még mindig áll.

Amennyiben a tervezett támadás sikerül, ez lehetne a legátfogóbb és legagresszívabb lépés, mely túlmutat a Sony szervereit ért, legutóbbi behatolásnál is, melynek köszönhetően huzamosabb ideig nem voltak elérhetőek a céghez tartozó weboldalak.

A hackerek a minap az IRC csatornájukon tudatták a megfigyelőkkel szándékaikat, miszerint - immáron harmadjára - a legnagyobb támadást tervezik a hétvégén a Sony weboldalai ellen. A résztvevő személyek az összes, vagy legalábbis néhány információt képesek lesznek ellopni a szerverekről, melyek magukba foglalják a felhasználók nevét, hitelkártyaszámát és címét is, majd az adatokat nyilvánosságra hozzák a Sony feltört weboldalain.

A hackerek azt állítják, hogy jelenleg is hozzáférésük van néhány Sony-szerverhez. Amennyiben a hír igaz, akkor a Sony jelenleg is komoly biztonsági problémákkal küzd, hiába próbálják hetek óta saját szakembereikkel, az  FBI-jal és az Igazságügyi Minisztériummal karöltve kézre keríteni az elkövetőket, a hiba továbbra is fennálll. Ennek tudatában a cég online szolgáltatásai még bizonytalan ideig nem állhatnak helyre.

Tegnap délután a Sony hivatalos fórumán az egyik adminisztrátor válaszolt a felhasználók azon kérdésére, hogy pontosan mikor fog helyreállni a PSN. A válasz pedig az volt, hogy "egyes PlayStation Network szolgáltatások még ezen a héten el fognak indulni". Még három napuk van rá - ám ha a cég figyelme máshová terelődik, könnyen lehet, hogy az újraindulás terve is dugába fog dőlni. Ne legyen igazunk.

Köszönjük grindcore!

103.
103.
--Clown--
#76: Had emlékeztesselek hogy az FBI robantotta ki a háborút mikor bezáratták a Megaupload nevű fájlmegosztó oldalt.

Az Anonymous nem fog leállni addig amíg nem támadnak és bénítanak meg minden ellenséges szervert.


Köztük van az FBI és az Igazságügyi honlapja is.
102.
102.
McDuff
kíváncsi vok mit tett a Sony, amivel így felhúzta a hackereket...
101.
101.
Quent1n
#97: Hát igen ha nem szóltál volna okosabb maradtál volna. :) A mobilod is hat otthagyod egy bulin és eltűnik akkor bizony ellopják. Hiába voltál felelőtlen és hagytad el, attól még a TE tulajdonod, még ha nem is a zsebedben van.

kevinbutler: Ilyet azért ne kívánjunk. :)
100.
100.
kevinbutler
#97: Remélem egyszer majd téged is meglopnak és rájössz mekkora hülyeségeket beszélsz.
99.
99.
myrte
#98: lopás, de ezt hívják felelőtlenségnek
98.
98.
randall13
#97: És akkor már nem lopás ha én nyitva hagyom a kocsim? o.O
97.
97.
szkajvoker
#96: Ezt ugye te se gondolod komolyan!? Ez kb olyan mintha az éjszaka közepén az utcán hagynád a kocsidat a 8.kerben leengedett ablakokkal és nyitott ajtókkal. Másnap nem csodálkoznál ha a kocsidnak csak a hűlt helye lenne ott.A sony ugyanezt tette és most mégis csodálkoznak.
96.
96.
kevinbutler
Ha egyszer elkapják őket remélem életfogytiglant kap az összes valamelyik szibériai gulagban.
95.
95.
rapapa
#86: Na, ez lenne a lényeg, és nem a fanboy hiszti a csúnya hekkerekről !
91.
91.
Vopesz
"A résztvevő személyek az összes, vagy legalábbis néhány információt képesek lesznek ellopni a szerverekről, melyek magukba foglalják a felhasználók nevét, hitelkártyaszámát és címét is, majd az adatokat nyilvánosságra hozzák a Sony feltört weboldalain"
Na ezzel aztán jól megbüntetik a Sonyt... Kicsit fogalomzavarban vannak ezek a barmok, mert ezzel elsősorban átlagembereknek okoznak nem kis problémát.
89.
89.
Lordnekroseth
Hát én személyesen nem mondom ki azt hogy nem lehe igaz hogy a sony rendszere volt elavult....de azért nemárt figyelembe venni ők még mai napig az egyik csúcs tehnológiát előállító cég és kötve hiszem hogy az adataikat csak úgy védetlenül hagynák....pont az adataikat ami a világon mostanában talán a legértékesebb dolog.
Amelett nem szabad elfelejteni hogy pont ez az egyik célja a hekkereknek : HAMIS an bemártani és lejáratni a sony-t. Ha azt olvasod hogy a sony a hibás mert így meg úgy...már lehet eleve a hekkerek nyertek ELLENÜNK is.
88.
88.
ZsupiDav
Nem tudom, hogy honnan jönnek ezek az infók, de sehol máshol nem olvashatni ilyen híreket, csak itt. Az elmúlt támadást és ezt a figyelmeztetést sem találtam semelyik másik hasonló oldalon. Én elhiszem, hogy esetleg ennek a hírnek van egy forrása is, de akkor az olyan minőségű, hogy a többi nagy oldal nem is foglalkozik vele.
87.
87.
Netsu
#83: " A résztvevő személyek az összes, vagy legalábbis néhány információt képesek lesznek ellopni a szerverekről, melyek magukba foglalják a felhasználók nevét, hitelkártyaszámát és címét is, majd az adatokat nyilvánosságra hozzák a Sony feltört weboldalain."

Nekem nem úgy tűnik, mintha itt a Sony lenne az áldozat...
86.
86.
myrte
#85: ebből csak ezt emelném ki:
"a rendszeren az Apache Web Server régi, biztonsági javítások nélküli verziója futott, annak összes befoltozatlan, széles körben ismert sebezhetőségével. Szakértők szerint hónapok óta nem frissítették a megtámadott rendszert, és maga a Sony is elismerte, hogy tudott a biztonsági résekről." - no comment
85.
85.
Quent1n
Akit érdekel a témáról egy kis átfogó írás az olvassa el ezt: http://index.hu/tech/2011/05/06/kinyirhatjak_a_hekkerek_a_sonyt/
84.
84.
randall13
#83: Ja végül is neked tényleg nem rossz ha kiteszik a személyes adataidat egy oldalra...
83.
83.
volkornka
#72: A Sony a valódi áldozat, a felhasználók csak annyiban érzik hogy nem tudnak multizni. Itt nem az a lényeg ,hogy kell nekik a személyes adat ,hanem hogy ezért a sony jár szarul, de nem kicsit. Én legalábbis így látom az eddigi hírekből.
82.
82.
Vurgi
#59: Te, a Map Packet hogyan szednéd le PS-re, ha csak 1 hónappal az Xbox-os megjelenés után jön ki??? (ami május 3-án volt...) xD
81.
81.
vytros
Én azt mondom ne becsüljük túl az FBI-t. Csak tervezés kérdése, hogy megtudjanak lógni előlük, bár ezért a hackereknek tényleg teljesen felesleges kockáztatniuk a saját szabadságukat és más szórakozását.
80.
80.
Raidermeister
#77 És ha megnyerik a Sony ellen az 1 milliárd dolláros pert akkor aztán bebaszott a virágos nyárnak a tavasz !!!!
78.
78.
Lordnekroseth
Tetves geciszarfejű pattanásos faszfejek. Remélem éhenhalnak és soha az életbe nem találnak munkát.
Mi a francért jó egyes embereknek hogy tönkreteszik más munkahelyét. Remélem az FBI megtalálja őket éls szétbaszák a picsájukat a börtönben.
A sonyt öszintén leszarom,de nemhiszem el hogy oylan korlátoltak és beszűkültek hogy nemértik meg nem a nagyhalakkal basznak ki,hanem az ott dolgozókkal,akik a munkájukat végzik azért hogy eltartsák a családjukat. Komolyan tiszta szívből kivánom nekik pusztuljanak el a legnagyobb kínok közt. Ezek igazi bűnözők és remélem úgy is bánnak velük. Nemértem milyen ember az aki szánt szándékkal árt másnak.
76.
76.
rossitibi
Bevehetik bő nyállal ezek a buzi hackerek! Nem unják még? Remélem előbb utóbb elkapják őket! Ezzel csak mi fogunk szívni!
75.
75.
Raidermeister
Ez nem érvágás a Sonynak hanem ez már kivéreztetés! Még azt is megkockáztatom hogy ezt nem fogják bírni nem anyagilag.
72.
72.
Netsu
Itt egy-két embernek komoly gondjai vannak a fejével.

Biztassuk őket, mi? Törjék csak fel, tegyenek nyilvánossá MINDEN adatot és szenvedjen MILLIÓ ártatlan ember! Normálisak vagytok, őszintén? Miért nem arra buzdítotok akkor már egy elmbeteget, hogy gyilkoljon, mert a rendőrség úgyis csak a lábát lógatja, és legyen már egy kis munkájuk... Nem a Sony lesz itt a valódi áldozat, hanem a felhasználók... Ezt kéne észrevenni....
70.
70.
snake85
#69: pay-pal:-)))))))))))))))))))))))))))))
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...