Gyengébb eladásokat várnak az új Resident Eviltől

  • Írta: fojesz
  • 2011. május 11.
  • Biznisz
Link másolása
A Capcom a pár nappal korábban közölt pénzügyi helyzetjelentése után azt is bejelentette, hogy melyik sikervárományos címtől milyen eladásokat vár. Érdekes, hogy a Resident Evil: Operation Raccoon City-től fele annyi eladott példányt remél, mint az ötödik résztől.

Ahogy arról beszámoltunk, az idei pénzügyi évre a Capcom 12 százalékos bevételcsökkenésre számít részben a márciusi, Japánt ért katasztrófák miatt, ennek ellenére számos sikervárományos címmel készül a közeljövőre.

Az egyik legnagyobb minden bizonnyal a Resident Evil: Operation Raccoon City lesz: a télen megjelenő játék PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra készül, és a SOCOM: Confrontationről ismert Slant Six Games fejleszti. Érdekesség, hogy a Capcom "csak" 2,5 millió eladott példányt vár a játéktól, ami durván a fele az ötödik rész eredményeinek, amiből mára ötmillió darab kelt el világszerte. Hogy ennek mi az oka, azt nem árulta el a kiadó, de nem feltétlenül a minőségbeli különbségeket kell keresni.

Kétmilliós értékesítésekkel számol a Capcom a Namco Bandai-jal közösen fejlesztett Street Fighter X Tekken esetében: a két népszerű verekedős játék univerzumát ötvöző cím megjelenési dátuma még nem ismert, de az biztos, hogy PS3-ra és Xbox 360-ra fog elkészülni. A Capcom egyik legnagyobb új címe a Dragon's Dogma lesz: a jövő év elején boltokba kerülő játékból 1,5 millió darabot adnak majd el a tervek szerint. Szintén érdekesen alakult az új Dead Rising kapcsán készült előrejelzés is: az ősz folyamán PC-n, PS3-on és Xbox 360-on bemutatkozó Dead Rising 2: Off the Recordtól mindössze 800 ezer eladott kópiát remél a kiadó.

13.
13.
rossitibi
#10: Pontosan ezt akartam írni!
11.
11.
AnimeWarlord
Multis zombi hentelés? Kiváló vétel! : D
10.
10.
Sheodon
A DmC-t már meg sem merik említeni eladásik szempontból? Csak nem rájöttek, hogy senki sem fogja megvenni? (Tudom, hogy nem a Capcom fejleszti, viszont ők lesznek a kiadó, így érintettek maradtak.)
8.
8.
sherex
új ac http://assassinscreed.ogi.hu/Hirek/Assassin-s-Creed-Revelations/gameinformer
7.
7.
shatterhand
az elején még megértettem,hogy nem várnak sokat
de olvasva lejjebb a 2.5millát??:))
Én se várok tőle megváltást és nem is a név miatt veszem meg, meg a slant6 is eltántorítana. De attól még a 4fős co-op racoon cityben, zombik ellen érdekelne.
(socom confrontation amúgy király volt!!)
6.
6.
strike19
Sokan már a név miatt is megfogják venni. :) (szerintem ez nyereséges lesz )
5.
5.
mugen
Igazából szerintem nem kell tartaniuk akkora buktától, mint pl. a tegnap cikkben szereplő Enslaved készítőinek. Viszont, ha kevesebb várt eladott példány reményében is megéri fejleszteniük, és még minőségi a végeredmény is, akkor nincs probléma. :D
Azért az 5 pc-re elég jól sikerült, és szerintem kivette a részét a pc-s eladás abból az ötmillió példányból.
4.
4.
steve 18
Teljesen eggyetértek az első kommentelővel!! pc-re később kéne megjelennie és akkor talán az eladás is növekedne!! hát őők tuggyák :)
3.
3.
Inkább legyen "elcseszve" az által, hogy mindhárom platformra jönni fog. Nekem nem tetszett se a négy, se az öt, ezekkel a "fertőzött" gonosz falubéli népséggel. A jófajta Racoon City-s zombiknál és városképnél sosem találnak ki jobbat a ResEvil történetében.
2.
2.
The Lone Drow
Dragon's Dogma remekül néz ki, remélem bejelentik majd pcre is...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...