HWSW: Elvesztette első helyét a Symbian

  • Írta: fojesz
  • 2011. május 19.
  • Hardver
Link másolása
Tovább nő az okostelefonok részesedése a hagyományos készülékek rovására, köszönhetően a középkategóriás eszközök egyre népesebb szegmensének. A Symbian az első negyedévben globálisan is elvesztette az elsőségét, az Android hihetetlen tempóban szerez részesedést, szinte mindenkitől, írja a HWSW.

Folytatódik a mobiltelefonos piac gyors ütemű átalakulása, ahogy az okostelefonok egyre mélyebbre hatolnak a középkategóriás termékek között. A Gartner adatai szerint globálisan már 23,6 százalékos az okostelefonok aránya az összes eladott készülék között, szemben az egy évvel ezelőtt mért 12,75 százalékkal. A teljes mobilpiac 19 százalékkal, 427,8 millió eladott telefonra nőtt, az okostelefonok eladásainak növekedése 85 százalék volt egyetlen év alatt. Robert Cozza, a Gartner elemzője szerint a bővülés még nagyobb is lehetett volna, a készülékgyártók azonban számos új okostelefont beharangoztak a második negyedévre, a piac egy része pedig kivárja ezeket.

A mobiltelefonok világpiacán volument tekintve még mindig a Nokia vezet, 107 millió eladott készülékkel, részesedése azonban 30,6 százalékról 25,1 százalékra csökkent - 1997 óta nem volt ilyen alacsony. A Gartner elemzése szerint a Nokia okostelefonjainak agresszív árcsökkentésével fog reagálni a csökkenő keresletre, amíg az első Windows Phone 7 alapú termékek elkészülnek. A lépés tovább növeli majd az okostelefonok részarányát a Nokia eladásai között, és közvetetten a teljes piacon is.

Az operációs rendszerek között már az Android vezet - a teljes cikket a HWSW-n olvashatjátok el!

4.
4.
air 2
"A Gartner elemzése szerint a Nokia okostelefonjainak agresszív árcsökkentésével fog reagálni" Aha!Erre kiváncsi vok!A Nokia meg pont erről híres.
1.
1.
metercsiken
Én egyiket sem ismerem igazán.De manapság tényleg mindenhol az Android-ról lehet hallani.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...