E3 2011: Ez a motor fut Kojima új projektje alatt

  • Írta: fojesz
  • 2011. június 3.
  • Hír
Link másolása
Kojima még mindig nem árult el semmit az új játékáról, de az alatta futó Fox Engine-t már leleplezte. A motor legfőbb erőssége, hogy teljesen multiplatform, Kojima maga is azt hangoztatja, hogy a jövőben inkább az ilyen címekben gondolkodnának, és nem a platform-exkluzív játékokban.

Hideo Kojima még mindig nem akar beszélni a következő játékáról, mint mondja, egyelőre a tervezési fázisnál tartanak, kísérleteznek, kipróbálnak néhány ötletet, mielőtt ténylegesen megkezdik a fejlesztést. Egyetlen konkrétum létezik eddig csupán, ez pedig a projekt alatt futó Fox Engine, amit a mester be is mutatott az E3 előtti Konami-konferencián.

Ahogy az a fenti videón is látszik, a motor rendkívül látványos, ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy tematikájában semmilyen módon nem köthető az új játékhoz, egy szimpla techdemó látható a fenti felvételen. A legfontosabb aspektus mégis az, hogy az engine teljesen multiplatform: Kojima egy PS3- és egy Xbox 360-kontrollerrel, illetve egy egérrel is demonstrálja a használhatóságot.

Kojima elmondta, hogy eddig általában egy-egy platformban gondolkodtak, azonban a jövőben ez megváltozik, és a multiplatform címek felé veszik az irányt. A Fox Engine támogatja a Transfarring fícsört is.

Kojima az idei E3-o nem lesz kint, de a jövő évi rendezvényre várhatóan kilátogat - bízzunk benne, hogy akkor sem hagy minket bejelentés nélkül. A Kojima-újdonságok sorát ezzel a hírrel zárjuk, befejezésként következzen a vicceskedő interjúsorozat egy utolsó darabja:

3.
3.
Sheodon
Ez szerintem simán egy elfogadható engine. Szép, és ami jobb, hogy hangulatos az egész, nem tűnik halottnak a táj sem, de élettel telinek annál inkább. Az, hogy multiplatform engine, csak jó. Kíváncsi leszek, hogy csak Kojima termékeknél fogják ezt használni, vagy esetleg más, Konami játékoknál is viszontlátjuk ezt a motort...?
2.
2.
KopyAti
Most én vok a hülye, vagy télleg szinkronizálták Kojimát? Vagy elcsúszott a hang?
Nem hinném hogy Kojima ne tudna angolul. Hiba a Mátrixban! :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...