E3 2011: Hol maradt az új Alan Wake?

  • Írta: zoenn
  • 2011. június 10.
  • Hír
Link másolása
Phil Spencer, a Microsoft Studios vezetője szerint a fejlesztés alatt álló Alan Wake-project nem kapott zöld utat az anyacégtől - ezért maradt ki ezúttal az E3-as felhajtásból. Lehetséges, hogy az esetleges második rész, vagy egy XBLA-s kivetülés jelen pillanatban még nem érett meg a közönség morcos figyelmére?

A Remedy pár hónapja jelentette be, hogy új Alan Wake-cím forrong az üstjükben, de azt nem pontosították, hogy netán a tényleges második részről van-e szó, netán az első rész újabb DLC-jéről. A legtöbb jel a Night Springs néven futó, letölthető arcade címre utal, de beszéltek már egy webböngészőben futtatható mellékágról is.

"Nem tudom, hogy aláírta-e bárki is a jelenlétét" - mondta Phil Spencer, aki továbbra is magasztalja a Microsoft és a finn srácok közti munkakapcsolatot: "Szeretnénk újra együtt dolgozni a Remedyvel, folyamatosan tartjuk a kapcsolatot egymással."

Spencer elmondta, hogy közös döntés volt a Mattias Myllyrinne-nel, a csapat vezetőjével, hogy egyelőre helyezzék "inkubátorba" a projektet, mint mondta, nem emlékszik, hogy bármit is aláírtak volna bárkivel is - többek között ezért maradt ki az idei E3-ról a depressziós író újabb misztikus története.

Érdemes lesz meghallgatni a Remedy álláspontját is a fejleményekről.

16.
16.
DeNzNlPt
#15: Ne haragudj, de semmi ertelme nincs annak amit irtal.

Nem a hangulatom miatt nem tetszik a jatek, hanem a jatekmenet gyengesege miatt. Pont egy oraja probaltam ujra es meg mindig nem tetszik, egyszeruen unalmas a story meg nonsense...
15.
15.
Pukhi-zik
#14: várd meg a megfelelő hangulatot. mint zenében mint filmben mint gameben.
14.
14.
DeNzNlPt
#12: #4,5,6,10,11,12:

Leirtam a velemenyemet. Ugyanazt a jatekot jatszottuk. Nekem nagyon nem tetszett es orulnek neki ha a Remedy inkabb Max Payne 3-t vagy uj IP-t keszitene AW2 helyett. Camping-ezni meg voltam eleg sokszor (erdoben is), de ettol meg az Alan Wake olcso, B-kategorias elemenyet nem tudtam bevenni. Grafikailag szep a jatek de az erdo szamomra tul linearis volt (ameddig jatszottam ha jol emlekszem a 3ik fejezet vege fele hagyhattam abba, pont kb egy eve porosodik a polcon) es egyszeruen valahogyan nem ereztem a jatekot. A Gameplay szamomra igenis fontos es az Alan Wake nagyon egysiku es unalmas (egyedul a madarakkal valo csatazast elveztem valamennyire), az autos reszek meg egyszeruen szamomra csalodast kelltoek voltak.

A Dead Space 1 sokkal jobban bejott. A DS2 ha storyban nem is (bar az AW story-a engem nem fogott meg egyaltalan), de gameplayben boven ubereli az AW1-t.
13.
13.
Yagami Light
Szerintem az Alan Wake egy nagyszerű játék. Nem azt mondom, hogy teljesen egyedi lenne, de megvannak benne azok a dolgok amik összességében egyedivé teszik a játékot a többi játékkal szemben. Ez az, amikor a fejlesztők mernek valami újat csinálni. Kockázatos dolog de ha bejön, akkor legenda születik.
Jó volna tényleg egy 2. rész, de a Remedy-t elnézve bizony csak bőven világvége
után jönne ki a játék. Az pedig hosszú idő.
12.
12.
Vopesz
11.
11.
Vopesz
#2: Hehe, nekem pont fordítva van, bár azért, mert nekem a sztori nagyon fontos. Az meg verhetetlen az Alan Wake-ben, míg a Dead Space 2-nek nulla sztorija van (legalábbis a menj ide meg oda, de hogy miért az nem fontos, számomra nem sztori), nekem az volt az év csalódása. Nem is értem miért pontozták fel annyira, simán csak egy Dead Space 1.1, mínusz sztori, mínusz hangulat, egy sima hentelés lett belőle.
10.
10.
adamsfamily
#3: Ahogy azt előttem is elmondták nem a te játékod,de rajtad kívül nagyon sokan élvezték.Szerintem attól még,hogy neked nem tetszik nyugodtan csinálhatnak neki folytatást mert rajtad kívül még több mint 6 milliárd ember él a Földön.
8.
8.
p3ti
Engem jobban izgat hogy hol marad a kövi xbox :o Bár vevő lennék egy új alan wakere is
6.
6.
latyaa
#3: Hátt ne haragudj de ..... nah m1 szerintem qrva jó játék az alan wake a mai napig játszom letöltötem hozzá az összes DLC-t több haveromnak meg van live-on és mindenki isteníti vagy veled van a baj vagy más játékról beszélünk...
5.
5.
M.invisible
#3: Nem a te játékod, ennyi! Amúgy is az egy akció thriller, és nem azzal akar megnyerni, hogy változatos "szörnyek" rohamoznak. Inkább a hangulaton van a hangsúly, akárcsak az első Dead Space-ben! Nyilván ha nincsen olyan élményed, hogy néhány barátoddal, vagy akár egymagad elvoltál valahol egy erdőben, és ott is éjszakáztál (pl sátorozás - szalonna sütés- nyári tábor, vagy akármi egyéb), akkor nem is lesz rád olyan hatással. Dead Space-nél meg inkább az ismeretlentől való félelem, amit kihasználtak, és főleg a hirtelen beugró dolgokkal, és hanghatásokkal ijesztgettek.
4.
4.
vytros
#3: Hurr hurr, le lettél hurrogva :)
3.
3.
DeNzNlPt
Isten ments, hogy ebbol meg egyet keszitsenek... Inkabb csinaljanak valami mast. Nem is azert de az Alan Wake dog unalom 3 ellenfel tipussal (legalabbis a 3ik fejezet vegeig, tovabb nem vittem es azota porosodik a sarokban). A grafika szep de a gameplay nagyon gagyi; pedig az elso fel oraban en is azt hittem hogy 2010 egyik legjobb jatekaval jatszom. Tevedtem, inkabb Dead Space 1-2 mely meg akkor is valtozatosabb ha az Ishamura bizonyos reszeit 3szor kell bejarni...
2.
2.
air 2
Pedig nagyon nagy game!
1.
1.
peter.biro
Nekem Ps3 am van de toltam ezzel a játékkal Box-on és nagyon jó király lenne ha lenne 2. rész is !!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...