SW: The Old Republic - egyszerű WoW-klón?

  • Írta: fojesz
  • 2011. június 14.
  • Érdekesség
Link másolása
A Cowen and Company elemzői szerint csalódás a Star Wars: The OId Republic, ugyanis az ígéretekkel ellentétben semmiben nem különbözik a World of Warcrafttól azon kívül persze, hogy a Star Wars univerzumban játszódik. A BioWare védekezik: minden rendben halad, és a játékosok is elégedettek.

A Star Wars: The Old Republic felé nagy elvárásokkal kacsintgatunk, hosszú ideje ez lehet az első MMORPG, ami úgy istenesen meg tudná szorongatni a World of Warcraftot. Talán pont ennek köszönhető, hogy a játékról egyúttal sok rosszat is hallani, olykor tényleg azt érezni, hogy szabályos lejárató kampány folyik a cím ellen.

Legutóbb a Cowen and Company elemzői mondták azt a Star Wars: The Old Republicra a játék E3-as demója alapján, hogy az nem más, mint egy World of Warcraft koppintás, amivel önmagában ugyan nem lenne probléma, csakhogy az Electronic Arts és a BioWare azt ígérte, hogy a cím túlmutat majd a szokásos MMORPG-felépítésen.

Erre tessék: a The Old Republic teljesen olyan, mint a WoW, csak Star Wars karakterek vannak benne, amihez pluszba hozzácsapták a BioWare közkedvelt párbeszédrendszerét. Az elemzők ráadásul a látványt sem érzik túl erősnek: szerintük a grafika éppen elmegy, bár azt megjegyezték, hogy ők csak egy sivatagi helyszínt láthattak.

A BioWare természetesen a játék védelmére kelt, Ray Muzkya és Grege Zeschuk szerint a Star Wars: The Old Republic dolgai jól haladnak, egyáltalán nem véletlen, hogy már játszható demóval is szolgáltak az E3-on, és azt is tudni kell, hogy a rajongók visszajelzései is pozitívak. A BioWare tisztában van vele: nem elég jó játékot csinálniuk, nagyon fontosak a későbbi tartalmak is - Muzyka szerint úgy terveznek a csapatnál, hogy a játékosok akár évekre is elkötelezhetik majd magukat a játék mellett.

A BioWare még mindig nem árulja el, hogy mikor kerülhet boltokba a Star Wars: The Old Republic, az Electronic Arts szajkózza azt mindössze (legutóbb az Origin bejelentésekor említették meg), hogy még idén elrajtolhat az új MMORPG. A változatosság kedvéért a Cowen and Company ebben sem hisz: szerintük az EA részvényárainak esése azt jelzi, hogy a játék megjelenését 2012-re tolták el.

45.
45.
gegegeri
Sry hogy egy ilyen régi topicba irok bele és tudom h már ki is jött a játék de azért legtöbb ember azért pártolja a wow-ot (én is) mert az volt az első élvezhető mmo de sajna fizetni kell érte és bizony ez a pech! Hlyegyerek veszi a wowot éveken keresztül rámegy 1 milliója összeszámolva és hoppá : BUKTA mert itt a star wars ő meg rajongó de hoppá kettőre nincs pénz úgyhogy vagy ez vagy az ... És nézzétek meg jöttek ki sorra a különböző játékok a csóróknak : Gates of andaron metin2 tört wowok de mindért fizetni kellet ha élvezni akartad ( kivéve pl a tauri mert kreditért csak mountot meg petet vehetsz) metin 2 SÉ gates of andaron hk taurin pl kredit stb. de mégis nem fogyott el a rajongótábora a wownak még most sem szinte mindig van fent vki a haverjaim közül :D De tény hogy rhadt drága nem éri meg velük játszani higgyétek el. gondoljatok csak bele hogy 60 napos azaz két hónapos wow kártya 8 ezer FT . És most képzeljétek el hogy elmentek a tescoba és vesztek belőle 4 db nem fizetős játékot vagy élelmiszert innivalót táskát ruhát... sztem nem kell sorolnom. De ha a star wars vagy a wow mellet döntesz : Most miért dobod ki a pezód hogy legyen egy 80 as karid azt ott hagyd vagy mi ? Én nem értem el a 18 éves kort egy ideig nem is fogom ... de azért mégis több eszem van mint egynéhány felnőttnek... gondolkozzatok ezen el és inkább költsétek magatokra meg hasznos dolgokra a pénzt minthogy pár év múlva 1 misitek csak úgy ki legyen dobva az ablakon a semmiért... Gege
44.
44.
dareal
#43: 25 mmot kipróbáltál, én meg idestova 10, de már inkább a 15 évhez közelít az az idő, amióta foglalkozom velük. fénykard nem esik mint loot, ne vetíts. épp tegnap volt szó a fénykardokról, illetve a kristályokról. végig craft alapú (maga a kard, az elemeit lootolhatod, veheted, quest adhat stb), arról nem is beszélve, hogy minden más esetében jobb a craftolt, mint a lootolt.
Európában még nyíltan nem lehet kipróbálni, most június végén, de inkább júliusban lesz rá mód, de csak igen kevés embernek.

a gw széria meg azért nem mmo, mert minden eleme limitált instarendszeren alapszik.
43.
43.
Lordnekroseth
1 látod megint azonnal feltételezed hogy így úgy a másik. Képzeld PONT most volt az e3-_- előtte meg európában is ki lehetett próbálni. A másik A gw2 re ha akarod sem mondhatod hogy wow kppincs...jéééé ez azt jelenti hogy mégis lehet úgy mmo-t csinálni hogy újítasz. Valaki mégis képes erőfeszítést tenni abba hogy jót ÉS újat készítsen. Akkor talán mégsem azoknak van igaza aki azt mnodja hogy "ennyi erővel minden wow koppincs szóval ez nem kifogás" -_- A másik...a gw1 lehet hogy Egyedül is lehetett játszani,bár nem offline,de a 2 őt már biztos nem. Mellesleg abban egyetértek...az első fénykardokat és a fegyverek nagy részét az elején craftolod,de a végén már esnek is..és pont ezt találtam szánalmasnak. Hogy miért a végén basszák el a feelinget vele? Megint másik Mangaboy honnan tudod hogy szar? Képről? Lol Na ez a külömbség...hogy annak beugatnak aki legalább 20-25 mmo-t kipróbált már. Az aki képről látta. Vagy azzal kezdi hogy ...bocs nem olvastem el hogy mit írtok,de így meg úgy van.-_- Mondhatnád azt is hogy leszarlak bennetek,de halgassatok meg engem...
41.
41.
Blip24
#35: Tény, a WoW egy jó játék. Én is túl sok időt áldoztam rá és mégsem bántam meg. De ez az "akár abba is hagyhatnák a munkálatokat" dolog nagyon nem tetszik. Az SWTOR nem "WoW-verő" akar lenni és valószínűleg nem is lesz 12 millió előfizetője (ebben igazad van), DE van egy stabil (és elég nagy) SW rajongói réteg, akire számíthatnak. Továbbá az MMO-k azon szerelmesei közül is sokak érdeklődését felkelti a játék, akik nem SW fanok. WoWosok közül is sokan kipróbálják majd és sokan vissza is térnek a WoW-hoz. Nyílván nem az olyan "elvetemült" wow-játékosokat (no offense, én is az voltam egy időben, de azt hiszem ez a találó szó) akarják meggyőzni mint Te. Nem mellesleg a verseny a wownak is jót tenne. A Bio azt nyilatkozta, hogy ha a beta-ra regisztráltak töredéke veszi csak meg a játékot, már akkor is nyereséggel működhet. Szerintem, ha 1 millió előfizetőt el tudnak érni néhány hónapon belül, akkor nagy jövője lehet az SWTORnak. Én bizakodó vagyok és tetszik, amit eddig láttam.
Ami a grafikát illeti, szerintem is teljesen rendben van. Az MMOkat soha nem a grafikájukért szerettük. Sry a wall of text-ért.
40.
40.
MangaBoyKing
Én nem értem ezt a wow-os izét,láttam rola video-t meg képet is,hát pocsék egy game lehet és ha többet nem lenne más játék akkor se nyulnék hozzá az tuti szoval blizz nyugottan használhatod kup-ként .
39.
39.
Griewer
#35: A Blizzard egyszer megfogta az Isten lábát a WoW-al, de az még nem jelenti azt, hogy tud jó MMO-t csinálni. WoW-nak alapból bitang tábora volt az MMO előtti időben is (és nem voltak akkora riválisai indulásnál) éppen ezért lehetett király. Ha pedig van egy király amit frissítenek, azt nem fogják leváltani jó ideig. Most azonban, hogy vége a WoW frisseknek, már nem biztos hogy megtudja tartani a játékosokat.

Csinálják az új MMO-t, de lehet elkésnek vele, mert TOR előbb kijön és elviszi a playerek nagy részét. Amúgy kb. minden SW fan ki fogja egyszer próbálni a játékot.
37.
37.
dareal
#34: na igen, a régi swg visz mindent. sandbox mmo, igazi rpg (bár vicces, hogy tartalom tekintetében még mindig abban a játékban van a legtöbb minden, keresztbe lenyeli az összes többi mmo-t)
35.
35.
Speper
Ha be is jön az az 1%, hogy WoW verő lesz, nem sokáig élvezheti a trónt, ugyanis a Blizzard már készíti azt az MMO-ját, ami a WoW-ot lesz hivatott "leváltani". Szóval akár abba is hagyhatnák a munkálatokat...
34.
34.
GuguGabor
Regen nagyon vartam, sok jo es szep dolgot irtak rola, de valahogy amiota hallom az egyre frissebb hireket, ugy megy el a kedvem valamiert meg mindig a galaxiest sirom vissza
33.
33.
#25: Jézusom téged tényleg beszippantott az a szar, rendesen írni is elfelejtettél!
32.
32.
dareal
#24: olvass és nem fogsz butaságot írni. többször elmondták, hogy a legjobb cuccok craftoltak lesznek, nem boss loot. a fénykardot sem csak kidobja, hanem elemeiből kell összerakni.
az meg kizárt, hogy kipróbáltad, eu-ba még nem küldtek senkinek meghívót (most 1000 usa célorientált tesztert engedtek be, eu ip-ről be sem lehet lépni), no meg akkor nem írnál ilyeneket, pl a fénykard beszerzéséről.
31.
31.
dareal
#15: ne haragudj, de nagy blődségeket írsz. a játék alapjait már a kotor előtt eltervezték, csak akkor még lóvé sem és mmo piac sem volt. persze az alapokon sok változott. a gw-t meg hagyjuk, a készítőik szerint sem mmo, valahol a coop multi és az mmo között van.
30.
30.
mdr88
Sorry... most értem haza melóból és nincs kedvem elolvasni minden kommentet tehát sorry, ha valaki (esetleg többen is) említett(ek) hasonlót.

Ez az egész WoW-os cirkusz már kezd az agyamra menni... ennyi erővel minden k*rva MMO-t nevezhetünk WoW klónnak, mivel sok MMO-nak hasonló a rendszere és a grafikai világa. Nevetséges ez az egész... néha már komolyan azt érzem, hogy Blizzard-ék annyira be vannak sz*rva, hogy gerjesztik az ilyen megnyilvánulásokat. És miért ne paráznának, 100%-ig biztos vagyok benne, hogy a WoW játékos bázisának bizonyos része Star Wars rajongó is egyben. Na már most... a SW:Galaxies (vagy valami) óta nem készült SW-MMO és ugyebár mindenki azt szajkózza, hogy teljesen olyan lesz mint a WoW tehát ez a bizonyos SW rajongó réteg valószínűleg átpártol a dögunalmas WoW-ból, ahol a fullra tápolt karakterével már nem tud mit kezdeni(tudom tudom ott kezdődik a játék :S) tehát átpártol SWToR-ra, mert ez nyújt számára valami újat.

Remélem viszonylag érthetően fogalmaztam.(bár néha már én is elvesztettem a fonalat:))
29.
29.
turleysqt
#25: annyi a baj evvel, hogy a JOBB kritikusok pontosan tudják, hogy milyen volt a VALÓDI, RÉGI, "WoW előtti" MMO- és, hogy milyen szinten tönkretette a WoW sikere a jövőbeli mmokat.S Pont,hogy a player közösség skatulyáz be minden MMO-t WoW koppintásnak,(valamilyen szinten jogosan egyébként,de persze nem úgy ahogy sokan teszik).De ne legyen igazam, és legyen sikeres a játék.
28.
28.
adam222
#26: kotor volt az első rpg amivel játszottam :) soha nem felejtem :)
27.
27.
adam222
én úgy várom ezt a game -et mint zsidók a messiást :D
26.
26.
Starkiller89
#25: pontosan :) aki szerette a KotOR-t, annak ez tutira kötelező lesz :) engem a WoW nem kötött le nagyon, de ennek több esélye van úgy érzem :)
25.
25.
HerodPK
OO jee megy szajkarate:) am l*szarom ki mit mond 5 évet wowztam hc szinten :S sajnalom az idot amit raszantam sajonos a wow elveszett a maga egyeduralmaban:) de ha kijon 1 ujj kiag lasd cataclysm ..akkor lekut ugy 1 honapig megint:L) kb addig tart kifuulozni 25 fos hc ra...persz valaki jobban tolja azoknak 1 hétig tartott:))..na mind1 wow mar régi..nem a graf hanem a vilag stb...szereték mast latni:) ezért varom az SW-t ha szar akkor ismegveszem mert SW,,,,és atmostak az agyam azzal a szarsaggal mint azok akik évente megveszik a CoD ot etc...szar szar de valami csak van benne ha ennyire szeretiki:) és nem a wow ellen jon hanem értunk akik szeretik az SW t.....csak a sok lama kirtikus beskatujaz minden jatékot miszerint ami mmo az WoW koppincs ami fps az meg CoD.. a vilagon mindeki hulye mert ezzel azzal akar ujjat behozni:) Sw jon és jo lessz mert szeresssuk ha csuny ha szar akkor is:)
24.
24.
Lordnekroseth
Hát azért nemhiszem hogy azzal kéne klezdened hogy "te biztos nemjátszottál ezzel azzal semmit nemtudsz" mert igenis játszottam. És én szerintem hogy most pont úgy vágjak vissza mint te: te biztos nem is tudod hány fajta "kard" van még. De az alapkoncepciót nem érted....megölöd a bosst és majd kidobb egy +2 erőt adó fénykardot? Ami 20 al többet sebez mert xy kifogás? Azthiszem ezzel TELJESEN tönkre tennék a sw feelinget. Amivel pont megfoni próbálják a népet. Az pedig hogy azért mmo mert mmo. Ezzel egyetértek,sőtt a fejlesztők is azt mondják hogy ezt próbálják minnél jobban kiélezni. Csak aztán pont valahogy nem ez jön ki.
A másik...hát lehet nem játszottam vele 100 órákat,de én legalábbk ipróbáltam...és nem nagy eresztés...persze ne érts félre a Cod sem volt. Sőtt abban is egyetértek..hogy nemkell évente kiadni játékokat,de azért 5 év után egy játék már csak emiatt is bukhat. És sok cég bizonyította hogy kevesebb idő alatt is ki lehet jó játékokat hozni és ebben ne a wow ot vedd alapul,mert a blizzard bármit megtehet. Mert úgyis megveszik. Ezt nembiztos meg fogják. 1 igazán kruva nagyon nagy előnye van most a játéknak viszont : mindenki unja már a wowot és lassan maguk a wowosok akarják a váltást. Lehet pont ez lessz a kifogás hogy le lehessen váltani. De lehet az ezután kijövő mmo. Egyébként a rift is csak pont emiatt lehetett egyáltalán ott hogy az emberek tudják mi is az egyáltalán. És megjegyezném A riftnek sokkal szebb a grafikája az úrcsata részt leszámítva és elfut a 3 éves laptopomon. A fénykados fél órán át ütöm dolog pedig egyébként tényleg borzalmasan néz ki.....még roszabb mint az aionban a szupermegaatomtámadásnak kinéző skillek spamolása 2 dmg ért. De majd ha kijön remélem eszetekbe jut amit mondtam. Aztán ha tényleg jó..hát hál istennek. Akkor mniden elismerés a Bionak!
23.
23.
Gubi
Az elemzők véleménye számomra annyit ér, mint egy filmkritikus véleménye. Nekem kell, hogy tetsszen a játék, nem pedig nekik.

A játékról pont a mai nap néztem E3 2001-es videókat és ahogy egyre több gameplay videót mutatnak be, számomra egyre jobban tetszik a játék. A grafika pedig bőven hozza azt a szintet, amire egy MMORPG játékban szükség van.

Videók alapján fura volt mondjuk az, hogy ütik vágják egymás a fénykarddal és csak éppen hogy lemegy az ellenség életerő pontja, de ha jobban belegondolok, a többi játékban is ugyanez a szitu.

Amúgy nem is tudom ki írta, de valóban igaza volt. Azzal semmiképp nem lehet előhozakodni, hogy így tolják, meg úgy tolják a játék megjelenését. Blizzard mit csinált WoW-al? Majdnem 3 héttel a megjelenés előtt jelentették be a dátumot. Inkább várjunk kicsit tovább, minthogy egy félkész vackot adjanak ki, ahogyan azt nagyon sok "GYÁRTÓ" teszi.
22.
22.
Ecneb
Cowen and Company = forever alone....
Bárki bármit mond, a star wars évek óta vonzza a népet, legyen akár játék, akár film vagy egyéb. A fox alapban nem is hitt a sikerében és mégis mivé nőtte ki magát!
A népnek szerintem joga van magának eldöntenie, hogy milyen lesz a játék! Szerintem hatalmasat fog ütni!
21.
21.
Griewer
#16: Életedben nem játszottál még a Kotor-ral Jedi Knightal és társaival? szerintem eléggé tele van fegyverekkel mindegyik.
Lézerkardból 3 alap (szimpla, dupla, kétpenge) + ha van eszük belerakják a vívási formákat, ugyanis van vagy 7-8 abból is...

Ha ügyesen csinálják lesz ebben tartalom, ha meg nem akkor úgysem lesz nagy sikere. Ennyi...
20.
20.
Griewer
#13: Mond szerinted az emberi társadalom mikor fogja végre felfogni, hogy egy mmonak nem a legfontosabb része a grafika? Lehetne olyan az egész mint abban a 3 story vidiben, csak akkor kb senkinek sem futna el az egész.
Játékmenet lapos? Láttál valamit, amit mutattak- fél órát egy többszáz órás játékból. Ennyiből nekem el ne döntsd már, hogy milyen. Egyedül volt, és ugye az MMO lényege a társaság. Haverokkal játszani, szórakozni ha ép úgy van kedved. Így persze, hogy lapos. Mivel ezt multiban kell nyomni, azért MMO

Kit érdekel hány éve fejlesztik? Egy minőségi játéknak idő kell. Nem lehet minden COD amit évente dobálnak ki, és annyit nem ér, hogy kitöröljem vele. Lehet azért húzzák, hogy tartalom is legyen benne. Kiadhatták volna rég, és havonta jöhetne a DLC- akkor meg azért ugatna mindenki.
Ezek a következtetések pedig, hogy kinek kell egy majd 10 éves elavult fos. Sztem elég sok ember várja csillogó szemekkel, és fogja is várni, amíg ki nem adják.
19.
19.
Mateclus
azért az mekkora amikor kiirja : +10 Erő ...Az erő veled van
18.
18.
Mateclus
Esetleg itt több a faj amiböl lehet választani....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...