EA: még több exkluzív cím az Originen

  • Írta: zoenn
  • 2011. június 16.
  • Hír
Link másolása
Az Electronic Arts megerősítette, hogy a jövőben még több digitális formában letölthető játék és kiegészítő érkezik a saját közösségi és disztribúciós rendszerére, az Originre. Ezekkel az egyedi tartalmakkal próbálnak a versenytársakra ráverni, holott játékaik a konkurenseknél is meg fognak jelenni.

Június közepe óta jelentős átalakuláson ment át az EA Store utódja, melyet immáron Originként ismerhet a nagyérdemű. Voltaképpen a Steamhez hasonló szolgáltatásról beszélünk, ahol a digitális játékvásárlás mellett közösségi életet is élhetnek a felhasználók. A legújabb híresztelések szerint a kiadó nem akar lemaradni exkluzív tartalmak terén, több játékot kizárólag ezen a platformon szerezhetünk be letölhető formában - elsőként pl. az Alice: Madness Returnst.

Ugyanakkor az EA nem szeretne szakítani az alternatív disztribúciós rendszerekkel sem, mint a Direct2Drive és az Impulse, mert szüksége van arra, hogy a játékaik szélesebb közönséghez érjenek el.

Frank Gibeau, az EA Games elnöke azt is kiemelte, hogy értekesítési partnereik közüt továbbra is szemmel tartják a digitális terjesztőket, viszont olyan platform exkluzívokhoz hasonló címek is fellelhetők lesznek majd az Originen, mint ami az Xbox 360-on a Halo, vagy PS3-on az Uncharted.

A Star Wars: The Old Republic lesz a másik játék, mely köré közösséget építenek, s egyben ez lehetőség számukra, hogy a felhasználók átláthatóbban kezeljék a letöltéseiket, bétatesztekre invitálhatják őket, s erre egy MMO tökéletes kiindulópont lehet.

Hosszabb távon megéri más kereskedőkkel is fenntartani a kapcsolatot, viszont exkluzív tartalmak és ötletek terén növelhetik majd saját közösségüket is. Gibeau a GI.biz-nek azt nyilatkozta, hogy az EA szeretne lenni a világ vezető digitális kereskedője. Nagy tervek, várjuk a fejleményeket!

8.
8.
A konkurálást nem tartom valószínűleg. Az EA ki akar nagyobb szeletet harapni a digitális disztribúciós tortából (ez megérthető). Az exkluzivitást viszont biztosra veszem, az árak meg majd érdekesen fognak alakulni. Ezzel csak az a baj, hogy amit sporolnak rajta azt lenyelik kompenzációs céllal és végső soron én vásárló nem járok jobban :( de ezt meg ők szarják le :). Vicc: a mai napig az összes dobozos játékom drágább lenne steam-on még dollárban is, nem, hogy a hülye 1usd == 1eur átváltással... :/
7.
7.
abydos
Az EA lépése nem meglepő, de én nem érzem még elég kiforrottnak az Origin-t. Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e fasírt a Valve és az EA között, hiszen köztudottan jó viszonyban voltak kiadás terén. A főként az online EA eladásokért a Valve felelt, míg a dobozos Valve játékokat az EA adta ki.
6.
6.
bazsko
#5: gondolom cdkeyhouse és társai :D az illegális olcsó kódbeszerzés, ami a kiadók nagyon szeretnek letiltani :D de ha d2d-ről beszélsz akkor bocs a feltételezést :)
5.
5.
gucho
az Origin-nél vannak jóval olcsóbb helyek, én is máshonnan szerzem be a kódokat
4.
4.
PeACeY
Ne keverjük már bele a Steamet! Ez olyan, mintha az Audit meg a BMW-t hasonlítgatnánk. Igaz mindkettő digitális distributor, de a Steam független, az Origin viszont EA exclusive. Így az Origin jóval kisebb játékadatbázissal rendelkezik, mint a "riválisa". Már az előző "Előrukkolt a Steam riválisával az Electronic Arts" című cikken is mosolyogtam. Nekem kicsit szenzációhajhásznak tűnt:) Tudva, hogy maga az "újítás" eddig is létezett, igaz akkor még kevesebb játékkal EA Store néven. A digitális játékvásárlások világszerte folyamatosan növekedő száma miatt érthető, hogy a világ egyik vezető fejlesztő és kiadó cége, szeretné, hogy saját játékait rajta keresztül vegye meg a felhasználó. (Nyilván exclusive címek áraira ez kihatással lesz..). Attól függetlenül, hogy az EA ekkora cég kevésnek érzem, hogy a Steam mellett valódi riválisnak lehessen nevezni ezt a szolgáltatást, figyelembe véve a másik store felhasználónak és az ott található játékoknak a számát. Kötve, hiszem, hogy a vásárlók, emiatt ezentúl csakis EA játékokat vásárolnának és szakítanának a Steammel:) Így mivel a két cég erőforrása ekkora mértékben eltér, versenyeztetésük eléggé túlzó. Nyilván a másik fél eladása csökkenni fog, de ettől még nem lesznek riválisok. (Szerintem).
3.
3.
akarnokd
Ha nem lesz olcsóbb, nem lesz jobb. Lásd $50 vs 50€ játékonként?! Eddig főleg leárazáskor vagy olyan esetben vettem a steam-ről, amikor tudni lehetett, a dobozos verzió nem steamworks-os. Amúgy boltban még mindig olcsóbb szokott lenni. (Pl. DNF 50€, boltban pedig 40€)
2.
2.
Massiv
A Valve távolította el a Crysis 2-t a Steam-ről, és nem az EA kérésére.

http://www.computerandvideogames.com/307454/news/crysis-2-steam-removal-not-eas-decision/
1.
1.
M3rcy
Kétlem, hogy jobb lesz a Steamnél.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...