Konzolos MMO a Gyűrűk Ura Online alkotóitól?

  • Írta: fojesz
  • 2011. június 21.
  • Pletyka
Link másolása
A Warner Bros. tulajdonában lévő Turbine új MMO-hoz keres munkatársakat, ám az új projekt azért is érdekes, mert nem csak PC-re, hanem PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra is elkészülne a jelek szerint. A csapat nem egyszer hangoztatta, hogy belevágna a konzolos fejlesztésbe - most jött el az idő?

A bostoni Turbine legsikeresebb projektje a Lord of the Rings Online volt, s bár a játékért annak idején havidíjat kértek, igazán népszerűvé csak a Dungeons & Dragons Online-féle ingyenes modellel vált. A Warner Bros. Interactive Entertainment tulajdonában lévő csapat eddig kizárólag PC-re fejlesztett, ám néhány álláshirdetés arra enged következtetni, hogy a Turbine a konzolokat is meghódítaná.

A Superannuation jelentése szerint a csapat egy online konzolos projekthez keres szoftvermérnököt, az anyag pedig vélhetően PlayStation 3-on és Xbox 360-on materializálódhat majd, a követelmények között ugyanis azt is megjelölik: olyan játékmotorokat is ismerni kell, amelyek támogatják ezeket a platformokat.

További részletekre a Turbine egyik alkalmazottjának életrajzából derült fény: Josh Phelan szerint a PvP játékot is biztosító MMO jelenleg Project Hendrix munkacímen fut, és bár a konzolos verziók létezése kétségkívül nagyobb hírértéket képvisel, állítólag PC-s változatra is számíthatunk majd. Phelan egyébként 2010 augusztusáig is dolgozott egy konzolos MMO-n, de azt a játékot lelőtték.

Bár a csapat hivatalosan nem erősítette meg a híreket, azt többször is hangoztatta korábban, hogy konzolos MMO-t fejlesztene, és akár a Gyűrűk Ura Online-t is átültetné a többi platformra. Craig Alexander, a Turbine alelnöke szerint a konzolok elérték az alapvető követelményeket az MMO-k futtatásához, rendelkeznek tárhellyel és online képességekkel, ezért nem kizárt, hogy az MMO-k a játékgépekre is betörnek hamarosan.

5.
5.
Lordnekroseth
NAGYON kiváncsi vagyok mit hoznak ki belőle. Talán több sikerük lessz mint az ff 14-nek....amit még rengeteg oylan ismerősöm is akik utálják az mmokat érdeklődve nézett.
4.
4.
Dark_Temptation
zsyr :) alig várom és a lotro mmo tényleg nagyon jó lett! főleg az tetszik benne, hogy nem muszáj pénzt költeni a játékban megszerzett pontokból is meg lehet venni szinte mindent :) elő is veszem újra :)
2.
2.
Yami
1.
1.
Speper
Érdekes egy konzolos MMO... PvP-n össze kéne ereszteni a konzolosokat és PC-seket :D Miféle trollkodás lenne már ott! Amúgy jó ötletnek tartom a konzolos MMO-t.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...