Morális döntések az új Rainbow Sixben?

  • Írta: zoenn
  • 2011. június 24.
  • Pletyka
Link másolása
A Kotaku birtokába jutott jelentés szerint a következő Rainbow Six-játékban erkölcsi döntések elé állíthatják kommandósainkat, ezzel színesítve a játékmenetet. Bár a szivárvány hatos újabb terroristavadászatát még hivatalosan nem jelentették be, de már rengeteget hallottunk róla.

Az új részben minden tekintetben cselesebb történetmesélésre számíthatunk, a sztori sokkal durvábbnak ígérkezik, mint az elődökben, amely teljesen klisékből állt össze. Kommandósaink az Egyesült Államokban működő terroristaszervezettel veszik fel a harcot, akiket korrupt Wall Street-i pénzügyi szakemberek és kormánytagok irányítanak. New Yorkban (is) játszódik az új Rainbow Six.

A morális rendszer megfűszerezi az amúgy kötött dramaturgiát, a játékos döntései nagyban befolyásolják majd a játékmenetet, és az egész sztorit végigkísérik majd. Ennek segítségével egynél több módszerrel vihetjük végig az adott pályát. Bár a fejlesztők még mindig vitatkoznak azon, hogy ennek az erkölcsi rendszernek lesz-e helye a végleges játékban, vagy nem.

Egy állítólagos demóban a játékosnak például egy bombákkal felszerelkezett öngyilkos merénylőt kell sakkban tartania, folyamatosan a ravaszon tartva az ujját, de hogy életben hagyja-e, vagy megöli - az csak rajtunk múlik. Ha az előbbi mellett döntünk, akkor végig kell kísérnünk egy adott pályarészen - ezzel kockáztatva, hogy mégis működésbe hozza a pokolgépet, vagy egyszerűen a könnyebb utat választva ledobhatjuk a fickót a hídról.

Szintén ebben a jelentésben áll az, hogy sokkal jobban ügyelnek a valóságra, ellőhetjük az ellenség végtagjait, nem muszáj megölnünk őket. Vélhetőleg a kevesebb vérontást is jobban díjjazza a program.

Semmi nem biztos még, várjuk a Ubisoft hivatalos bejelentését.

19.
19.
Quent1n
#18: Hát nem tudom, a post által említett példára azért megvan a megoldás a doktrínájuk szerint. Ha van a kommandós csapatnak főnöke/főnökei akkor azoknak kell megmondani mit kell tenni minden ilyen szituban, nem a csapat vezetője dönti el. Pl. ebbe a példába nem igazán életszerű, hogy egy öngyilkos merénylőt nem teszünk ártalmatlanná hanem kísérgetjük, hogy majd mikor robbantja fel magát. :)

De tőlem jöhet az erkölcsi rendszer csak ne ilyen dolgokkal mint ez a példa. :)

Az pedig igazán tetszene ha végre nem a fejbe lőtt hullákat díjazná egy program. :P
18.
18.
ReNegAdE
Nagyon város!Remélem bent hagyják a játékba a döntés lehetőségét!Így még életszerűbb lesz a játék!
17.
17.
Raam989
#16: Menjél vissza pasziánszozni.
16.
16.
Teuton
Ez inkább akar Ass Effectre hajazni mint arra a "nem írom le a nevét mert összeomlik tőle a böngészőm is" játékra amit 7-eske mondott.
15.
15.
gamerplayer
#14: "...játékos döntései nagyban befolyásolják majd a játékmenetet és az egész játékmenetet végigkísérik majd."
ez se szebb :D
14.
14.
wildláma
#7: nem tudom melyik cod részben lehetett úgy harcképtelenné tenni egy illetőt, hogy meglőtted a karját, és megadta magát, vagy hasonló.

Ja és:
"A morális rendszer megfűzerezei", a helyes szó amit keresnek, az a megfűszerezi.
12.
12.
XDannyL
Hoppá! Végre egy játék ahol nem a headshot-ot díjazzák x)
Az előző rész is nagyon bejött (pláne cooperativ)
Várós... nagyon :)
10.
10.
shatterhand
Nekem itt az a hír,hogy készül egyáltalán R6.
Vagy mikor jelentették be ezt?
9.
9.
Mortis
Minden szál New York-ba vezet...Elképesztő, hogy közel múltban és majd a jövőben minden 3. játéknak ott játszódik/fog játszódni. Mi olyan különleges benne, azon kívül, hogy a legklisésebb és legtöbbször felhasznált helyszín? :S

Morális döntések? Gondolom hasonló szintű lesz, mint az Army of Two 2. részében.
8.
8.
AnimeWarlord
Hiányzott is már egy új RSV... sok cod már kezd unalmas lenni-.-
7.
7.
Davij98
Ez király lesz csak valahogy ez"el lehet majd lőni az ellenség végtagjait"ez inkább egy kicsit a codokra vall nem?De azért várom...
6.
6.
Sarkadi
Eddig szép és jó,bizok az UBISOFT-ban. :)
5.
5.
szogyenyi
Tudom nem ide tartozik, de én inkább egy SWAT 4 féle folytatásnak örülnék. Valahogy a Vegas-os vonallal elfutott a ló
4.
4.
attila 999
hat ez nagyon jol hangzik.remeljuk lessz is belolle valami.vegas reszek nagyon jok voltak,ugyhogy kivagyok ehezve az uj rainbow six jatekra.
3.
3.
batonai87
#1: Mert általában, minden pletykának van valami alapja!
1.
1.
Józsi_Doe
Semmi nem biztos még? Akkor minek született ez a post?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...