Microsoft: nem cserélnénk senkivel

  • Írta: InGen
  • 2011. június 25.
  • Érdekesség
Link másolása
A rajongók úgy látják a három nagy konzol harcát, mint amikor három véreb esik egymásnak, s tisztelet nélkül tépik szét a másikat. Nos, a Microsoft szerint ez nem így van: habár konkurensek, de tisztelik egymást. Ennek ellenére nem cserélnének semelyik másik gyártóval.

Az Xbox 360 egyik fejesét, Chris Lewist kérdezték azzal kapcsolatban, miként látja a három konzolgyártó közötti harcot, s miként tekint a vetélytársakra. Az úriember nagyon sztoikusan felelt: "Ahogy azt el is tudjátok képzelni, nagyon közelről figyeljük a kollégáinkat. Mert ők tényleg a kollégáink. Tudom, hogy mindenki úgy látja, mintha vetélytársak lennénk, s persze azok is vagyunk, de emellett kollégák is, így szoktunk beszélgetni egymással."


Lewis még hozzátette: "Nagyon tiszteljük a konkurenciát. Megnéztük mindkét cég E3-as bemutatóját. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy mi egy eléggé irigyelnivaló pozícióban vagyunk, így nem cserélnénk senkivel."

Lewis úgy gondolja, hogy az Xbox Live és a konzol kapcsolata a telefonokkal, TV-kkel és a PC-vel egy elég egyedi, s nagyon jó pozícióba teszi az Xbox 360-at. Végül még azt is megemlítette, hogy szerinte az Xbox 360 jelenleg körülbelül az életciklusa felénél jár.

78.
78.
Naridar
Ami a témát illeti: A PS3 és az X360 nagyjából teljesen egyforma, kisebb különbségek vannak. Lehet, hogy a PS3-ban nagyobb processzorerő van, de alig akad néhány játék, ami azt kihasználja. Rossz optimalizálással meg elég sok gond van (Assassins creed 1, Bayonetta is PS3-on volt gyengébb, de mondjuk a Final Fantasy XIII meg X360-on) mindkét konzolon. Az exkluzív címek vagy jelentéktelenek vagy van megfelelőjük a másikon (Forza - Gran Turismo, GoW - Resistance, Heavy Rain - Alan Wake). A legtöbb nagy költségvetésű, jó játék multiplatform. A két rendszer legtöbb eleme párhuzamos (trófeák - achievementek, PSN - XBL, játéktelepítések, DLC, online funkciók). Igaz hogy a PSN-en sokkal több funkció (főleg multiplayer) ingyenes, de a biztonságban én a történtek után nem bíznék. Az Xbox360 viszont jobban támogatja a médiafunkciókat (Media Center) és amatőr játékok is felkerülnek Live-ra, igaz azokhoz Gold kell (XNA game studio támogatja a 360-ra való fejlesztést). Igazából személyes vélemény kérdése hogy ki melyiket veszi.

A Wii meg egy teljesen más téma, azt belépőszintű konzolnak szánták, egész más célközönséggel. Nem lehet összehasonlítani egy Wii-központú játékot (pl. Raving Rabbids, Mario Galaxy) egy 360/PS3-ra fejlesztettel (Vanquish, Assassins creed), mivel teljesen másra összpontosítanak: tiszta többjátékos játékélmény vagy grafika és történetvezetés.
77.
77.
sztem aki leáll vewszekedni és arra fordítja a drága idejét hogy arctalan emberekkel foglalkozik,és felhúzza magát meg napokig visszajár kommentelgetni az előzőleg elszenvedett oltagatásra az a fasz
76.
76.
#58: te egy igazi trollvadász vagy mi?fasza
74.
74.
Yami
#71: kimoderált üzenet
73.
73.
Hubert Cumberdale
71.
71.
ReNegAdE
#70: Sajnos ez a jelenség minden játékokkal foglalkozó oldalon fellelhető és ezen sajnos egyikünk sem tud változtatni!Mindazonáltal engem mint új tagot ez nem riaszt el az oldaltól mert már ki tudom szűrni a normális vélemény nyilvánításokat a sok "szemét" közül!Csak arra nem sikerült még rájönnöm hogy miért jó ez egyes embereknek hogy csinálják a tüzet!Ettől jobb lesz a napjuk?
70.
70.
Yami
#67: kimoderált üzenet
69.
69.
Hubert Cumberdale
67.
67.
p3ti
#66: Az a nagyon unalmas hogy minden egyes Xbox vagy Ps3 vagy akár Pc hírnél jön valaki és szidja a platformot . Vagy buzdít hogy ez rossz és az rossz . Szerintem lehetne normális hozzászólásokat is írni a hírek alá (tényleg tisztelet a kivételnek) . Ennyiről van szó , és cs.
65.
65.
Hubert Cumberdale
#63: Ti se vagytok semmivel sem jobbak. Mit szítjátok még a tüzet? Nem unjátok? Én inkább nem emlegetnék ezek után felnőtt viselkedést.....
61.
61.
drakecsaj
Már megint megy a szájkarate? Abba lehet ám hagyni! Tudom hogy nyári szünet van meg unatkoztok, de kérlek titeket, jó lenne ha visszafognátok magatokat!
Köcsögöm szépen! >:(
57.
57.
ReNegAdE
#53: Hozzá teszem PS3-as felhasználó vagyok!De ez a vita teljesen fölösleges!Ennyi erővel azon is vitázhatnánk kinek az apukája erősebb!Annak is kb annyi értelme lenne!
55.
55.
szuja
#4: diego1994: te egy f*sz vagy
54.
54.
donkutyafasz
tetszett ez a diplomatikus válasz. fair play ftw
53.
53.
ReNegAdE
#10: http://gamekapocs.hu/jatek/656/xbox_360/kep/1095/20598/20100619_029#tabmenu
51.
51.
Makknyusz
#47: Télleg uccsó. Moderátorként ha úgy gondolod, hogy valami nem ide illik akkor meg moderálni kéne. Ez a 45-ös hozzászólásod nekem nem tűnik moderálásnak.
50.
50.
Makknyusz
#48: Teljes mértékben igazat adok. A régi xbox egy nagyon korrekt kis gép volt, az enyém még mindig meg van. A játékokon felül pl DivX-et is viszi és a nosztalgiázásra vágyóknak ott van rá nes, snes, sega emu. Későn jött ki, ez az ő hibája.
49.
49.
Makknyusz
#47: Bocsi, uccsó off. Moderátorként közlöd vele, hogy nem kéne az ok. A többiek meg azért osztják mert van agyuk? Pont ezzel lesz teleszemetelve az oldal.
48.
48.
l.rics16
12 nekem volt xbox 1 esem és nem értem miért tartod nullának később jött ki mint a ps2 asszem és emiatt jobb is volt a grafikája ezt nem fanboyoskodásért mondom mert haveromnak ps2 je volt és nála azt toltuk nálam meg xbox ot de sztem a xbox jobb volt abbol a szempontbol hogy grafika egy kicsivel jobb volt és a controllernek az hogyan volt elhelyezve a gombok azok valahogy jobban kézre estek mint ps2n és amugy meg gta volt xbox ra is viszont mielött emiatt mindenki elkezd osztani a ps2 nek is voltak előnyei pl több játék volt rá
47.
47.
K2 The Highest
#46: Figyelj! Bármilyen hihetetlen ez itt nem a Puruttya!
Ez itt egy olyan oldal, ahol szeretnénk rendet tartani és semmiféle Flame War nem hiányzik, mert, annak 800 komment a vége és végig az oldalak pocskondiázása menne. Simán lehet élvezni az oldalt anélkül is, hogy teleszemetelnénk és másokat is erre buzdítanánk! És, ha például Én osztani kezdem, akkor az azért van mert a moderátoroknak ez a dolguk! A többiek pedig azért osztják mert van agyuk és értik, hogy mi a probléma az ilyen viselkedéssel!
46.
46.
Makknyusz
Hihetetlen. krisz csak baromkodni akart egy kicsit erre itt egy csomóan véresen komolyan veszik és elkezdik osztani. Pfff
44.
44.
Giga0509
#7: Hát most aztán olyan keményen visszaszóltál nekik h biztos összehugyozták magukat :D
43.
43.
huszti
#40: ezt ki kéne próbálni. de kéne valami épp érv. Egyikkel sem játszottam, de azért érdekelne ha beírnám hogy a dragon age jobb mert abba van kard a mass-ba meg nincs (pl) akkor mit reagálnának :D
41.
41.
vuliem
#40: "te akaratod". gépelni meg én tudok...
38.
38.
Yami
#37: A lelki szegényeknek néha csak ennyi szórakozás jut az életben. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...