Folytatja az Anonymous a LulzSec harcát

  • Írta: zoenn
  • 2011. június 28.
  • Érdekesség
Link másolása
Miután a LulzSec hivatalosan is letette a lantot az ötvennapos ámokfutás után, a hackercsoport magva nem akar kényszerpihenőre vonulni, s helyette a Sony-gyűlölők táborában, az Anonymous csoportnál állnak ki az eszméikért. Nincs tehát végre a behatolásoknak, nem unják meg egy jó darabig.

Az Anonymous hackercsoport tegnap kiadott közleményében az olvasható, hogy emberei ugyanott folytatják a harcot, ahol a LulzSec abbahagyta. Riválisok nélkül pedig az underground közösségen a világ szeme, hogy legalább akkora támadásokkal törjön borsot a videojáték-cégek orra alá, mint tette azt a LulzSec. Utóbbiaktól ötven napig, gyakorlatilag senki nem volt biztonságban, legyen az a Bethesda, a Nintendo, a Codemasters, az Epic, a Square Enix, az Eve Online, a Minecraft, a League of Legends vagy a The Escapist.

A LulzSec csoport keménymagja, ami az "anti-sec" mozgalom híve, jelezte, hogy továbbra is mindent megtesz a céljai eléréséhez.

"Szeretnénk tisztázni újra, minden LulzSec-tagnak saját accountja van, senki nem rejtőzik. Csak a név lesz más, akik nagyobb dicsőségre hivatottak" - olvashattuk az Anonymous Twitter-csatornáján.

A kormányzati szervek és azok titkos dokumentumai szintén pontenciális célpontok lehetnek a csoport számára. Kicsit megmosolyogtató, hogy az Anonymouson lesz a világ szeme, elvégre tőlük vált ki anno a LulzSecet alapító törzs, de most a kör ismét bezárult.

Senki nincs biztonságban.

A Battlefield: Heroes oldala éppen most állt újra helyre a hackertámadást követően.

41.
41.
capo_sfu
Félre értés ne essék, nem szentek, nem hősök vagy akármik ezek a srácok. Valahol még el is ítélem, ha azt a felét nézem, hogy akkor is csak betörtek valahova. Nah de amikor már ott tart a helyzet, hogy ha valaki nem lép fel látványosan, nem hal meg, nem rabolják el, nem nő ki még egy feje, vagy nem keféli meg az orosz elnök, akkor szépen minden elsiklik és csak azt vesszük észre, hogy az a bizonyos szar már nem csak a nyakunkig ér.

Amúgy ennek az egész megmozdulásnak és tevékenységnek több politikai, gazdasági oka van, mint amit a "faszfejező" "rohadékozó" látogatók gondolnának.

Talán nem is ide való ennek a hírnek ez a jellegű vonatkozása.
40.
40.
mugen
Na jó ez elég "Hackerapokalipszis" szagúra sikeredett. :D
De akkoris.
39.
39.
mugen
#38: Éppen ez az ok amiért nem kellene csoportosan tevékenykedniük, én nem az akírmilyen accountomat féltem, (hát nincs túl sok mondjuk :D) Összeomlik a gazdaság, kirúgnak egy csomó embert, nincs aki megtermelje a "kedves" hackereknek a kaját amit magukba tömnek amíg szorgoskodnak. De legalább a Sok gonosz multi bedől mert nincs megfelelő védelmük. Jól megmutatják!
38.
38.
capo_sfu
Vagy éppen ha legalább a kifizetett pénzedért egy minimális biztonságot nyújtanak az adataid felett, akkor nem kell így felhívni figyelmet. Arról ne is beszéljünk, ha ez a dolog az adóhivatallal történik meg. Eltűnik minden adat. Összeömlik a gazdaság. Azt akkor lehet nyavajogni a sony account után.
37.
37.
Tocy
#35: Ez a "ha nem lennének ilyen köcsögök" jellegű védekezés kicsit azért furcsa. Ilyen szempontból az egészet Éva cseszte el, mert ha nem evett volna az almából, még mindig a paradicsomban éldegélnénk, és nem lennének hackerek sem.

De sajnos vannak. Addig meg igenis legyen rá gondja mindenkinek, hogy a saját adatai biztonságban legyenek (arra meg aztán pláne, hogy a mások által rábízott adatokat megfelelően tárolja)!
36.
36.
Tocy
#34: Hm, érdekes, ez meg már egy kicsit a ló másik oldala, bár sok olyan van benne, amit én is mondogatok. A kettőt viszont nem lehet egymástól függetleníteni: azért, mert nem védik megfelelően az adatainkat, még nincs joga senkinek sem betörni mások hálózataiba és illegális módon hozzáférni ezekhez az adatokhoz vagy felhasználni őket. Ugyanakkor, ahogy a hackerekből sem csinál szentet a védelem hiánya, úgy a cégekből sem csinál "szegény, szegény áldozatot" a hackertámadás... és amelyik vállalat ennyire cseszik rá, hogy hogy vannak megvédve az adatai, az szintén álljon szépen a bíróság elé. De ettől azok, akik feltörték az illető cég adatbázisait még bűnözők maradnak. Más kérdés, hogy miért nincsenek az illető cégek biztonsági felelősei is felelősségre vonva.
35.
35.
mugen
#34: Ha nem lennének ilyen marhák aki ezt csinálják, még a minimálisnál kevesbb összeget SEM kellene rákölteni a védelemre, viszont ilyenek mindig vannak.
34.
34.
capo_sfu
Azért miért nem hőbörög a kedves játékos társadalom, hogy a játékcégek a minimálisnál is kevesebb pénzt fordítanak az adataitok védelmére. Azért miért nem nyehereg senki, hogy a kifizetett havidíjadért vagy egyszeri összegért az adataidat gyakorlatilag kirakják a netre szabad prédaként? Vagy a CIB banki aki a címsorba megjelenítette a belépés adatait? Vagy a kormányhivatalok, amik azért vannak , hogy téged megvédjenek, de magukat sem tudják, közben meg a lelkedet is követelik tőled adó formájában.

Egy kicsit nézzetek a dolgok mögé és lássátok meg, hogy kik az igazi bűnözők és kiknek kellene a börtönbe vonulniuk.
33.
33.
Tacskoexe
Egyetlen nap kellett, hogy néhány hülye folytassa amit néhány végre abbahagyott... Undorító.
32.
32.
Lordnekroseth
egyébként ezzel egyetértek...bármilyen köcsög dolog DE ha tényleg azt akarják amit mondanak....ami baromság és csak az önámítók hiszik el szerintem, DE HA mégis azt akarnák hogy ezzel rávíilágítani a védelmi hibákra...törtjék fel a facebookot, vagy a B netet. Sőtt az állami hivatalok adathálózatát. Azok védelmi rendszere legalább ér anyit hogy biztonságosabbá tegyék.
31.
31.
randall13
#30: Pont a wow-ot... :D Ezeknek a Blizzard szerverein van tárolva a fél életük.
http://www.unscripted360.com/wp-content/uploads/2009/12/sp-wow-gamer.jpg
30.
30.
l.rics16
kiváncsi lennék mi történne ha feltörnék a wow ot elég régi játék biztos nincs nagy védelme de sztem ha azt feltörnék az a 10 millió ember aki egész nap vele jáccana hát én el nem tudnám képzelni mien vérontás törne ki belőle és lehet végre rájönének a hackerek hogy senkinek sem tetszik amit csinálnak
29.
29.
Lordnekroseth
De ez nem ok arra hogy kibasszanak velük....ha annyira igazságosak akarnak lenni miért nem a politikusokat szopatják? Sőtt miért szopatnak bárkit ha oylan jó fiúk....

Amelett nemcsak a soníval basztak ki ha már ott tartunk...sok olyan viszonylag kis céggel is ami egyáltalán nem áll jól
28.
28.
bsg09
#25: Lásd DLC. Én amúgy továbbra is azt mondom, hogy a Sony-t lehet sajnálni, de kis túlzással még így több pénze van mint MO éves költségvetése.
27.
27.
keiji maeda
#26: mindegy kire haragszanak igy is ugy is a játékosok fognak szopni :(
26.
26.
Grabowsky30+
Azt lehet tudni, hogy mi is a valós céljuk ezzel? Tulajdonképpen kire is haragszanak ennyire?
25.
25.
Lordnekroseth
Mellesleg az sem igaz hogy mi nem szenvedünk károkat....dehogynem....majd a játéko kárán és az online szolgáltatásokok árain meglátszik....és arra hivatkoznak majd hogy a biztonságot kell megfizetni. Ezzel akkor is cask ártanak akárhogy nézzük. Aki azt mondja hogy ezek valamit is próbálnak elérni az csak magát ámítja.
24.
24.
Lordnekroseth
Figyelj az lehet hogy amíg a börtönben van a kár nem térül meg...de ha elijeszt legalább 1 mocsokfaszfejet is mint ők már egy része megtérült....az igazság szolgáltatás nem azért van hogy igazásgot szolgáltasson...már nem a fogat fogért szemet szemért időszakban élünk....aki így gondolkozik nagyon elmaradott...Ma már azért van börtön..sőtt rendőrség is hogy a rendet fentartsa és legfőképp hogy elijessze a bűnözőket...nem azért hogy megtoroljon....Amúgy sem megtorolni kell azt a kurva nagy kárt..hanem megelőzni hogy az iylen faxfejek ilyet tudjanak csinálni...
23.
23.
Hubert Cumberdale
http://belsoember.blog.hu/2011/06/13/hacker_forradalom
22.
22.
tingting
minden ceg megerdemli akarmekkora karokat is szenvednek. Egyenlore meg nem ti szenvedtek karokat hanem az olyan cegoriasok akik jo sok zsettet lehuznak mindenkirol(...tobbek kozt tolletek is). Nem ertem az itt kommentelok nagyreszet, hogy miert van ennyire a hacker tamadasok ellen. Ezt a rendszert ami most mukodok meg kell buktatni es ezt igy es hasonlo modszerekkel kell elerni. Ha tehetnem en is ezzel foglalkoznek.Akinek meg nem tetszik, hogy laggol a server az menjen kicsit jarja meg magat a levegon elje az eletet.1-2 honap maximum es ujra jatszhattok.Addig nem all meg a vilag.
21.
21.
Speper
#16: Csatlakozom... csak ahhoz ne nyúljanak hozzá :D A többi hidegen hagy!
20.
20.
drakecsaj
#16: Ami késik nem múlik. Bár kitudja lehet azért nem törték még fel, mert nagy Dio fanok :D
19.
19.
bali182
Valaki tudna linkelni egy leírást, hogy mi az amiért ezek az emberek "harcolnak"? Így felesleges károkozásnak, értelmetlen "rombolásnak" tűnik, de ha valaki felvilágosítana, talán megérteném, hogy mi is a lényege az egésznek.
17.
17.
Mortis
"Ez az örök körforgás"
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...