Codemasters: határon vannak a konzolok

  • Írta: InGen
  • 2011. június 29.
  • Érdekesség
Link másolása
A Codemasters két stúdiója egyszerre nyilatkozott azzal kapcsolatban, hogy szerintük kezdik elérni a jelenlegi konzolok technológiai határait. Persze azért próbálkoznak tovább és tovább tolni azt, ami technikailag lehetséges, de a dolog egyre nehezebb lesz. És még közel sincs az új generáció.

Elsőként Andy Wilson, a mostanában újra előbukkanó Bodycount nagyfőnöke nyilatkozott azzal kapcsolatban, hogy a játékban található pusztítási rendszert, ahol minden létező tárgyat szép lassan összetevőire bonthatunk le, rendkívül nehéz volt megfelelő sebességre hozni az Xbox 360-on és a PlayStation 3-on: "Rengeteg memóriát visz el, s úgy zabálja fel az erőforrásokat a konzolokon, hogy el sem tudjátok hinni."


Wilson aztán hozzátette: "Ez már most egy rendkívüli módon hosszú konzolgeneráció, és még jó ideig tartani fog" - aztán később az F1 2011-es Stephen Hood is csatlakozott a síráshoz, s elmondta, hogy az autóversenyzős játék bonyolult rendszereinek működésre bírása szintén elég nehéz feladat.

Hood szerint úgy lehet megtalálni a plafont, hogy saját játékmotort és middleware-eket építesz. Példának a DiRT egyes epizódjait hozta: mivel mindhárom a jelenlegi konzolokra készült, amit a fejlesztők megtanultak az előző résznél, azt beépítették az EGO engine-be, így a következőben már az volt az alap, ahonnan tovább tudtak lépni. Így még szépen lassan azért lehet fejleszteni a jelenlegi konzolokon is.

65.
65.
shatterhand
#63: gears of war is így indult
azt pár óra után már unalmas volt (nem mindenkinek persze!)
64.
64.
shatterhand
#61: abban egyetértek,hogy nem kötelező megvenni és eddig is így ment. Mindig vannak fanatikusok (vagy seftelők) az első napokban.
Csak a ps2-nél3-4szeres volt az eladás csak a japóknál. Ez azért erős visszaesés volt. Ráadásul a sony 3. helye (amit én baromira nem szeretek eladásban rangsorolni,mert miafa..nak, bocs:) is annak köszönhető,hogy túl sokáig árulták drágán.
Most lehet ugyanannyiért kezdik el vagy kicsit kevesebbért, de akkor meg ott van az a nagyobb közeg akik még nem akarnak új gépre váltani.
És azért ártana egy kicsit az imidzsnek,ha korán kiadott ps4 ott porosodna a polcokon. Sztem elértünk ahhoz az időhöz amikor még többen vannak akik megvárják az új gép leárazását, meg hát hogy kiforrjon a rendszer.
Ez a generáció tökéletesen elriasztott jó pár ember,hogy ne vegyen premiergépet vagy első generációsat. Nem csak a slimekre gondolok.
63.
63.
K/G.
#61: Pontosan. Én azt sem bánnám, ha már holnap megjelenne. Üdvözölném az újabb generációt, a hatalmas grafikai ugrást. Mert olyat látnánk, amit még soha, abban biztos vagyok. És lenne elegendő erőforrás az MInek és a fizikának.....és erre mind csorgatnám a nyálam legalább 1.5 évig, mert kezdő áron biztos nem venném meg.
62.
62.
p3ti
#59: Nem bántás képen , de a felsoroltak miatt vesznek a legtöbben konzolt , és nem hiába :) És ha van alkalmad élőben kicsit hosszabb időre kipróbálni azokat a címeket , tedd meg , tényleg meg éri !
61.
61.
Killerbee
#60: Ahogy az újat sem kötelező premierkor venni. Attól még jöhet. Én sem szándékozok 120ezret kiadni érte, de 3 éven belül, ha rákerülne a sor már jó áron szeretném tudni addigra.
60.
60.
shatterhand
na most megnéztem a német kommenteket erre a hírre
hát ők dettó kú..ára nem akarnak még új konzolt

hiába lenne pénz nyugaton, még nekik is korai lenne a váltás elvégre a ...... akar 5-6 évenete új gépet venni (amiből többségnél nem is premierkor veszi)
58.
58.
shatterhand
#47: nem irigylem majd az öregkorod
tönkrevágod a szemed idő elött

54.
54.
shatterhand
#22: Na ez egy hülye példa volt.
Ennyi erővel vannak davinciék, meg a noname szobrászok. Az elöbbi ugyanabból a kőből tud alkotást faragni, a másik meg sír,hogy kevés a mennyiség.
Ahogy mások is látják: van pár játék aminek talán kevés a gép tudása, de a többiek addig ne sírjanak míg meg se közelítik azt. Inkább csak saját kényelmük miatt kérnek több erőt, amivel lazán elérnék a mostani csúcs játékokat.
Jó példa erre a God of War2 ami ps2 generáció végén is tudott verni pár újgenerációs játékot.
Az új erővel meg mit csinálnak amúgy? Nem fognak erdőket megcsinálni vakondtúrásnak mert miafa..nak? Nem attól lesz jó a játék. Dirt3ba 5ször ennyi pályát is feltehettek volna a lemezre, ha vették volna a fáradságot.
53.
53.
bsg09
#39: Ilyen alapon a konzolnál is be lehet számítani a plazmatv-ket, aztán úgy egyből nem olyan olcsó az :) Én sem bánom amúgy, hogy nem akarják még erőltetni az új konzolokat, legalább nem kell új PC-t vennem.
51.
51.
p3ti
#48: Ez teljesen igaz , de akár hogy nézzük a WOW nem 1 grafikai "orgazmus" . De mégsem ezért játsszák az emberek , hanem mert benne van az a Plusz amivel le köt órákon keresztül.. heteken és hónapokon keresztül . Amúgy jó múltkor láttam a WoWról 1 német dokumentum filmet . Olyan tudós csapattal fejlesztette ki a blizzard akik az emberi függőséget tanulmányozták . Nem kis pálya ...
50.
50.
p3ti
#47: "a mai konzolok így is csak 25-30 fps-el futtatják a játékokat szegényes felbontás mellett ami elég zavaró lehet pl multi közben." Olyanról ne írj amiről nincsen fogalmad . A pcről én sem mondanék le , pedig konzolos vagyok , és nem a játékok miatt , hanem mert a többi funkciót nem tölti ki a konzol . Viszont játék téren mondhat bárki amit akar , soha nem lesz olyan élvezetes játszani PCn mint konzolon . Ami ugyan nem kis költség ha bele vesszük a TVt meg minden extra kütyüt , de meg éri .
49.
49.
sEcret
ha azt mondom, hogy jövőre már jön a wii u, akkor miért mondjuk, hogy sokat kell várni az új generációkra?
48.
48.
Deadzone
#46: wow grafikája tényleg nem mai darab viszont az elavult toldozott foltozott motorja miatt így is elég nagy gépigénye van. az új kiegek pályarészei most is szépek és a magas felbontásnak és szűrőknek köszönhetően egész pofásan néz ki ma is. a pc-t még az fps és az mmo tartja életben mert ilyen játékokkal csak ott lehet kompromisszum mentesen játszani.
46.
46.
p3ti
Miért kell rinyálni állandóan a grafikán.. képcsöves TV-vel én sem lennék meg elégedve . Full HD 100 centin közelről , LIVE+ PSN , 5.1 Surround , halom exclusive cím . Ha már akkor rendesen . A konzolok ideje még rég nincsen lejárva , még csak most fog be indulni rendesen . Többiekkel ellentétbe én várom a next gent , nem kéne 2015re kitolni...
Érdekes hogy mennyi PCs írja egyből felháborodottan hogy hát igen a PC , meg az mindig is jobb lesz stb. érdekes ahoz képest mennyien tolják a WOW-al , pedig az sem egy grafikai etalon . Vagy pl. egy egyszerü plants vs. zombies mennyire le tud foglalni egy embert , pedig az aztán grafikailag nézve nevetséges . Nem minden a grafika , lehet jó játékokat optimizáltan ki hozni . Viszont abba igazat adok az összes PC-s nek hogy ha be fektetnek egy csúcs gépre , akkor miért kell játszaniuk konzolos beállításokkal ? Ezt illene megoldania minden kiadónak.
45.
45.
KopyAti
#44: Értelek. Ennyire azért én sem vagyok ilyen.
44.
44.
Balintka98
#43: Nem pont erre gondoltam, (néha én is megállok 1-2 játékban gyönyörködni), hanem arra, aki az utolsó papírlapot is megkeresi, csak hogy megnézze a textúrákat, még a kukában lévő almacsutkát is megnézi, csak hogy azt mondja hogy hú de sz*r.
43.
43.
KopyAti
#40: Hát nem értek veled 1-et már ami a grafikát illeti, mert én igenis nézem a textúra felbontását, s minőségét! A sniper leszedése elött és utána! :) PL: Nálam a Red Dead Redemption viszi ilyen téren a prímet, mert nagyon-nagyon sokszor megálltam csak azért, hogy megcsodáljam a sziklafal, az út és a távoli hegyek-dombok gyönyörű textúráit!
42.
42.
Killerbee
#40: Pedig nem ártana, ha hamarabb jönne. A jelenlegi generációt még úgyis támogatnák még jó pár évig. Mire lecserélném az újra, legalább lenne rá értelmes mennyiségű cím, meg a nyitóárnál is kedvezőbben meg lehetne venni magát a gépet. Egy 2013-as megjelenést reálisnak tartanék.
40.
40.
Balintka98
Én most kapok egy boxot, nehogy már ki*****anak velem! Még a végén úgy járok mint a ps2-vel... Megveszem, erre hat hónap múlva jön a PS3 és innentől alig adnak ki játékokat. Remélem a microsoft meg a sony nem készül a következő generációra, az még nyugodtan kijöhet majd 2014 karácsonyán.

A grafika nem érdekel, leginkább azért nem mert így is nagyon szép játékokat adnak ki a konzolokra (én pl. az Alan Wake-t szépnek tartom), ennél több nem is kell! Úgysem arra fogsz CoD közben figyelni, hogy a textúra mekkora felbontású, hanem arra, hogy a snipert a tetőről leszedd.
39.
39.
Ryukian
#30: Nem kötözködésből mondom, de (szerintem) ha feltételezzük, hogy ami körülmények között vásárolsz új platformot, lényegesen olcsóbban jössz ki egy konzollal (az új Slim XBOX kinencttel 60? 70 ropi?) mint egy PC-vel, mert százezrek csak a szett (gép+bill+egér+monitor+hangszóró, megamitakarsz), aztán meg a sok pici fejlesztgetés pillanatok alatt kiteszi egy új konzol árát (lehet, rosszul tudom, de egy videókártya simán kivesz egy huszast a tárcából). Nem biztos, hogy igazam van, de én így látom...

Az meg hogy a grafikán vitatkozunk.... Úgyis mindenki azt mondja, ami szerinte a jó. Én pölö boxon is meg PC-n is alig játszok, és pont a grafika az, amivel nem nagyon foglalkozok. Meg ilyen tévképzeteim vannak, hogy a konzol grafikája a televíziótól függ....
33.
33.
hakydakillah
6. ez a 2-3 évenként új konzol teóriád nem valami pontos. A PS3 most lesz 5 éves, az xbox 360 6 éves, és a nintendo wii szintén 5 éves. Akit meg nem nagyon érdekel a graf, annak ott a Playstation 2, 11 éve van a piacon, és még mindig jönnek rá játékok.
Én személy szerint örülök, hogy váltottam konzolra, mert 6 éve gondtalanul játszhatok, nem kell upgrade-re költenem, nincs szaggatás, nincs driver gond…. Ráadásul nem vagyok graf buzi, minimum még 2-3 évig nekem ez a szint elég lesz.
31.
31.
Vopesz
Hogy őszinte legyek, leszarom. Felőlem a pc-sek nyugodtan megkaphatják a szebb látványukat, jobb fizikájukat, stb, hisz ezért választották azt a platformot, nem sajnálom tőlük. Nekem bőven elég a 360-am még jó pár évig. Nem akarok új generációt legalább 2013-ig. Egyébként meg sírás helyett programozni kellene megtanulni a la Epic és Naughty Dog... Na nem mintha szarul nézne ki a Dirt3...
29.
29.
#26: 2 év, karira. kezdhetsz gyűjteni :D
28.
28.
Deadzone
#26: ha kijönne az új generáció már lehet elgondolkodnék a megvételén de a mostaniakra biztos nem váltanék mivel jóval butábbak mint a pc-m. az a bajom még a konzolokkal hogy a controller nagyon behatárolja az irányítás lehetőségeit. fps, rpg számomra konzollal kilőve. attól meg feláll a hátamon a szőr, hogy a játék azzal próbál húde interaktív lenni hogy nyomogassak 1 gombot mint az idegbeteg az átvezető animáció közbe.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...