ArmA 3 - sandbox alapokon a játékmenet

  • Írta: InGen
  • 2011. június 30.
  • Hír
Link másolása
Szinte már-már egy MMO szabadságával és küldetésvezérelt játékmenetével fog rendelkezni az ArmA sorozat legújabb része, legalábbis ha hihetünk a készítőknek. Ha minden igaznak bizonyult, akkor háborús játék még sosem volt ennyire életszerű és változatos.

A fejlesztők az ArmA 3-mal úgy döntöttek, hogy egy sokkal nyitottabb megközelítést választanak a küldetésekkel és a történet előremozdításával. Mindezt úgy, hogy sok dolgot átvesznek a második részből, például a beszélgetések rendszerét és a szkriptelést is. Erről egyébként Ivan Buchta beszélt a Bohemiától, aki meg van győződve róla, hogy az engine-jük minden másnál flexibilisebb és jobb a nagyobb terek megjelenítésében.


"Tegyük fel, hogy az a fő célod, hogy megtámadj egy ellenséges bázist, ami fenyegeti a barátságos erőket. Néhány nyomot követve végülis a helyi gerillacsapatok vezetőjénél kötsz ki, akit meggyőzöl, hogy terelje el az ellenség figyelmét, ezzel meggyengítve a védelmüket, de kérhetsz tőle légitámogatást is. Ez mind megkönnyíti a dolgod" - hozott egy példát Buchta.

Az ArmA 3-ban a főküldetések és a mellékküldetések szimbiózisban élnek majd: ha utóbbiakat teljesítjük, azok könnyebbé tehetik az első megoldását. Szívességeket kell majd tennünk helyi nagyfiúknak, meg kell győznünk és magunk mellé kell állítanunk őket. Ezek mind-mind a küldetések keretein belül fognak megvalósulni.

16.
16.
Teuton
#10: Azt bizony várhatod hogy ez jól menjen majd azon a gépen ahol a kettes akadt. Ennek olyan magas már a minimum gépigénye is hogy programozók mellé alpinistákat is felvettek dolgozni.
15.
15.
kebi90
#4: Valóban lesz benne RPG :D

Rocket-Propelled Grenade - magyarul Rendszeresített kézi Páncéltörő Gránát :D
14.
14.
MistaPriest
#11: Ezt még talán meg lehetne oldani, persze jóval lassabb lenne..
13.
13.
MistaPriest
#12: igen ez a gond.. :/ Remény hal meg utoljára..
12.
12.
Qbász
#9: A sok AI-t egy erősebb pc sem bírja jól lekezelni az Arma 2-ben hát még mondjuk egy Xbox 360. Ha jól tudom a második részt tervezték PS3-ra de feladták nem sikerült rendesen összehozni.
11.
11.
vytros
#9: Túl sok gombot kell használni ahhoz hogy konzolon mehessen.
10.
10.
Giggsy
Én nagyon várom, az előző rész is tetszett volna, csak annyira gusztustalan volt a grafikája (hogy élvezhetően fusson le kellett vennem mindent alapra) hogy képtelen voltam megbarátkozni vele. Ha ez jobban lesz optimalizálva, megvan az új kedvenc fps-em :)))
9.
9.
MistaPriest
imádom a katonai szimulátorokat, mondjuk én konzolos vagyok, de ott a jövő szimulátorok előfutára az Operation Flashpoint, nem bánnám ha egy ArmA is megjelenne konzolra..
8.
8.
vytros
Hát remélem jobban megvalósítják a mellékküldiket mint a 2-ben :/ Mondjuk csinálhatnának olyat, hogy miután végigvitted a játékot megkapod egy másik karakter irányítását, vagy marad a régi, és mint "békefenntartók boldogítjátok" a helyieket :P És akkor ehhez nem kell fő küldetés szál, hanem csak mellék küldik.
6.
6.
Mortis
Ilyen körülmények mellett egy árulás-rendszer hatalmasat ütne. Bár, még ez sem elképzelhetetlen. Nagyot akarnak alkotni ezek a csehek. :)
5.
5.
The Lone Drow
#4: Pont ugyan ez jutott erről eszembe :).
4.
4.
szogyenyi
3.
3.
DzsungelCsirke
#1: Szimulátort kell várni tőle és nem akciójátékot, így nem is lesz unalmas. Multiban hatalmas élmény volt a 2 is, remélem a 3 legalább ilyen jó lesz.
2.
2.
K2 The Highest
Nagyon várom...A második részét itt a GK-n nyertem meg még Jamessel együtt:) Azóta is tolom, igaz csak a Single részét.
1.
1.
givi6
nem rossz :P de eddig se voltam nagyon oda érte,
sztem egy uncsi játék lesz belőle, de ízlések és pofonok.......
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...