HWSW: Xperia Play teszt - mehet a PSP a kukába

  • Írta: fojesz
  • 2011. július 4.
  • Hardver
Link másolása
Az okostelefonok már ellepték a társadalmat, köztünk vannak. A terjedés magával hozza azt a helyzetet, hogy egy modelltípus már nehezen elégíti ki az igényeket, így elkezdenek jönni a specializált eszközök. Az idei év legjobb hibridje a kézi játékkonzol és a telefon találkozása, a Sony Ericsson Xperia Play.

Az okostelefonok kapcsán a mobil játék mindig is fontos volt, de mindenki érezte, hogy hiába a nagy kijelző, hiába a jó hardver, valami azért még hiányzik. Többször említettük már, hogy az okostelefonos játék pontosan ugyanazon az evolúción megy keresztül, mint anno a PC-s, vagy nemrégiben a webes, böngészős játékok, csak talán sokkal gyorsabban. A megfelelő grafikus és számítási kapacitás már ott van szinte minden okostelefonban, de a fejlődés viszonylag féloldalas volt. Hiába tudunk szép felületeket és komplex játékokat varázsolni a kijelzőre, ha a kezelés nehézkes, a játékélmény sem lesz tökéletes.

Erre a problémára a táblagépek sem jelentenek megoldást, mert az esetlenség ott is megvan, a különbség csupán annyi, hogy nagyobb a kijelző. Autós játékokat lehet játszani a beépített giroszenzorok segítségével irányítva, a platformjátékok, illetve az FPS/TPS műfaj viszont szinte teljesen élvezhetetlen. A Sony Ericsson viszont biztosra ment és a Sony Playstation tapasztalatát felhasználva megalkotott egy olyan okostelefont, ami egy teljes értékű kézikonzol is.

Érdekel, hogyan sikerült a régóta várt "PlayStation Phone"? Olvasd el a teljes tesztet a HWSW-n!

18.
18.
dareal
17.
17.
Lordnekroseth
Meh leszedtem...vagyis megvettem marketban és aztmondja purchased...de 2 napja hiába nyomkodom azt mondja hogy faild dowload...hiába szarakszom vele nemszedi le..pedig a vétel sikeres....-_-
16.
16.
Folti90
Én inkább maradnék a kukába való PSP-nél, fasza kis konzol!!! Mióta PS3 is van kicsit vesztett a varázsából, de néha-néha előveszem és nagyon kellemes pillanatokat tud okozni:) Maradok az okostelefon és PSP kombónál!!!
15.
15.
princeps27
Szerintem jó próbálkozás, de túl nagy a felára a játékgép kialakításnak
14.
14.
dareal
#13: sokféleképp mehet. a képernyőn húzgálod az ujjad, de csak 1 ujjad, akkor pl mintha az egeret mozgatnád. ha 2 ujjal teszed, akkor asszem drag and drop, van áttetsző billentyűzet stb. soha nem tudom fejből, ahogy indítom megmutatja, hogy mit hogy, vagy már rutinból csinálom :)

itt van róla egy videó, mondjuk az irányítást itt épp pöcsül csinálja a gyerek, én egér módban szoktam játszani, úgy kényelmes. (persze nem mint fotelban ülve, de arra jó, hogy ha be kell lépnem és gyorsan ügyködni valamit. pvp-t így nem tolnék, de pve még elmegy :))

http://www.youtube.com/watch?v=696ilf-92qY

ha jó a netkapcsolatod, akkor nuku lag. 3g-n is so-so elmegy.
ja, de a legjobb, hogy a videókat is tök jól tudja streamelni otthonról, nem kell mindent áttöltögetni :)
13.
13.
Lordnekroseth
Hát igen..persze aki sokat utazik annak talán a legjobb. Én napi 2 őt öszesen....régen vagy 6 ot...akkoriban nagyon jó lett volna.
Az infót az otthoni steamről köszi Dareal. Még azt nemtudom viszont hogy az irányítás hogy megy?
12.
12.
abydos
#10: A válaszom: A piaci verseny jó, ha nem lenne, nem lenne gaika, pc, tablet nem lennének "modern" videojátékok, nem lenne semmi ezen a bolygón, még mindig mindenki lovas postakocsikat rabolna ki....

Mellesleg így van választási lehetőség és az, hogy te nem tudod érteni mi haszna van egy kézi konzolnak, attól még más meglelheti benne az örömét.

Hidd el, sokszor itthon levegőt sincs időm venni, sajna eszem oszt alszom. Van, hogy 13 órám elmegy a napból a munka miatt, de az a 2 óra amit utazom egy nap bőven jó PSP-vel tolni, olyan játékokkal, amiket nem készítenek el PC-re és nagykonzolra, mégis brutál jók.
11.
11.
dareal
#10: azért a húsznál jóval több, még a 200-nál is :)
arról nem is beszélve, hogy az összes ps1 játék fut rajta, az is bőven több, mint 20. vagy 200.

amúgy, nekem elég sok kütyüm van, laptopok, netbook, táblapc-k, okostelók.
amit így pár év alatt megtanultam, illetve ahova jutottam. egyáltalán soha sehova nem viszek már magammal notit, netbookot. totál felesleges. telefon, nagyon max táblapc. persze nem vagyok nagy játékos. az az 1-2 játék meg bőven elég, mert általában klotyón ülve játszom. bár néha belépek mmo játékba is, otthoni gép stream-el (onlive megoldás, csak az otthoni gépem a szerver. splashtop desktop a neve).

szóval, bőven jók már a mobilok arra, hogy helyettesítsenek sok egyéb eszközt. persze ha valaki szinte csak játszik, annak laptop. bár az kevésbé mobilis, nehéz és nagy.
10.
10.
Lordnekroseth
Személyes véleményem hogy ezek a kézi szarok egy nagy baromság...Az elgondolás jó,csak nemtudom kinek van pénze..és ideje hogy vegyen évente egy új kütyüt majd fél milláért mikor játék van rá vagy 20 ami megjelent...
A másik,,ha van időm...nem iylen fossal játszom,hanem a gépen vagy otthon a konzolon Hd-tv-n. Nem zsebméretü szaron.
Ha meg utazok akkor végre netezek és szétnézek mi hír a világban....mert úgy munkában nicns ilyenre időm..otthon meg jobb dolgom is van.--_--

Amelett ha komolyra vesszü ka szót. Minek 300 fajta? Amíg van telefon,palmtop,laptop,tablet,kkonzol addig semmi értelme nemlesz az egésznek.
Ha bejön az onlive meg a Geikai akkor az első dolog lessz az hogy találnak egy jó formát a dolognak ami kicsi és jól kezelhető és vége lessz ennek az egész mizériának,mert nemnagyon fog a harware számítani. Max a külcsíny. Amiből van egy pár Optimális praktikus megjelenés és kész. Nemhiszem itt azon vitatkozunk hogy barnát vagy zöldet vesz valaki.
Megjegyezném hogy barátom a tabletjén már wowozik és az irányítás kurva szar. Inkább eladta és vett egy laptopo azon a praktikus oknál foga...ha leül a buszon akkor úgyis elfér...ha meg kézből kell játszani mert nemtud leülni az isten faszával sem tudják azt elérni hogy ő kényelmesen tudjon játszani.
Arra pedig hogy, de kisebb ! És? HA mész valahova egy kis oldaltáska elfér nem? Főleg ha utazol nem minent a zsebedbe gyűrsz...főleg nem a szűk szar farmerzsebbe...amibe egy kulcs nem fér el.
9.
9.
otis2
szerintem elég nagy hülyeség és az akkumlátora biztosan sokáig fog tartani csak fölösleges pénzkidobás
6.
6.
NECROSMOKE
Én tudtam !!! Csak nagyon olcsó és azért nem akarok venni.
4.
4.
Samu
Én nagyon szivesen kipróbálnék egyet,ha lenne rá keretem :) Szerintem jó ötlet a játékos réteg lehúzása,most úgyis az android a divat.Ha valakinek van egy fölösben és cserélem 1:1-ben az X8-omra :D
3.
3.
p3ti
Főleg hogy a játék store még nem is elérhető magyarországról .
2.
2.
ATi0021
Igazából csak egy csúcs Androidos telefon. De semmi több. Úgy lenne az igazi, ha vinné a PSP-s játékokat. Hordozható játékgépet illetően én majd a PS Vitából vennék. Persze csak ha már lesz belőle slim verzió. :)
1.
1.
Sun9us
Szerintem, gyenge próbálkozás. Csak egy sima tucat okos telefon, PlayStation-os gombokkal. Fél év múlva, már elavult lesz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...