50 millió dollárba fájhat a Battlefield 3 marketingje

  • Írta: fojesz
  • 2011. július 14.
  • Érdekesség
Link másolása
Michael Pachter elemző szerint 50 millió dollárra rúghat majd a Battlefield 3 marketingköltsége, és ez már garantálja az óriási háborút a Call of Duty és a Battlefield között az ősszel. Pachter a Star Wars: The Old Republicról is jósolt: szerinte kétmillióan fogják megvenni a játékot.

John Riccitiello, az Electronic Arts vezérigazgatója nemrég maga is azt nyilatkozta, hogy a Battlefield 3-at szánják a Call of Duty: Modern Warfare 3 ellenfelének, ebből fakadóan szinte biztos, hogy a játékoknak nemcsak teljesítmény terén kell megküzdeniük, garantált a marketingháború is.

Riccitiello akkor azt mondta: százmilliós nagyságrendű dollárköteget forgathatnak majd bele a játékok reklámkampányába, azonban Michael Pachter, a Wedbush Morgan elemzője szerint ha ez így is lesz, valószínűleg az Activision szán majd több pénzt a játéka körüli hírverésre. Pachter úgy véli, hogy a Battlefield 3 reklámkampányára 45-50 millió dollár mehet majd el, ami persze így is óriási összegnek számít. A Battlefield egyébként október 28-án jelenik meg Európában, a Call of Duty pár héttel később, november 8-án kerül boltokba.

Félmillióan játszanak majd a The Old Repulic-kal

Pachter a Star Wars: The Old Republic várható szereplése kapcsán is nyilatkozott, a szakember szerint a játékból 2 millió példányt adhatnak majd el. Bár ez nem tűnik sokban, elvileg van még innen is lejjebb: az elemző úgy gondolja, hogy a kétmilliós táborból csak félmillió játékos áll majd tovább előfizetésre, a többiek az első ingyenes hónap után abbahagyják a játékot.

Bár hasonlíthatnánk a World of Warcraft rajongói közönségéhez a becsléseket, igazából ez teljesen felesleges: az EA korábban azt nyilatkozta, hogy félmillió játékossal már nyereséges lenne a The Old Republic, kétszer ennyi előfizető pedig egyenesen a mennyországot jelentené.

53.
53.
HerodPK
BF 3 jo lessz.....100x jobban varom mint a mw3 at...Xd azt nem is varom.....tok mind 1 ki mit mond........bf utni fog..mindig is odacsapott:) szegény SWt meg szétoltja minden féle tagbaszakadt nyomorék kritikus.....mikor fingja sincs a star warsrol..... nem olyan régi cikkben tetszet......tatuin-ra mondtak hogy koppra world of warcraft barrens...XD......de csak annyit irtak hogy sivatag..Xd....szerintem az is jo leszz nem tudom mért huzzak lefele.....nem a wow ellen csinaljak soha nem is volt szandékban szerintem...nem halltoam hogy hangoztatna a Bioware hogy bezuzzuk a wow ot.......meg ha olyan kevesen jatszanak majd vele miért akadt ki a szamlalo 1.5M embernél aki bétazni akart.... holaott a kritikusok 1-200k rol beszéltek....:)
51.
51.
Mortis
Nem hogy inkább az afrikai gyerekek megsegítésére költenék...Elképesztő. :D
50.
50.
Cuppak
#49 Elég ideges lehetett a csávó ahogy nézem miket írt :D, kösz az infót !
48.
48.
l.rics16
a bf ben helit le lehet szedni 1 lövéssel ha sniperezed a pilotát :D ez is megmutatja hogy bf en skillel jáccanak az emberek nem aimbot al
46.
46.
golgotha
#27: Vagy sniperrel kell kilőni a pilótát, nekem tömény 200 ora snipelés után már ugy is ment ha mozgott a helikopter :D volt is ám lecheaterezés. Bár jó pofa dolog megküldeni egy 40mm -sel is.
45.
45.
Cuppak
#44 Nekem is jobban bejön D
42.
42.
Cuppak
#40 De amúgy meg, HC Módban soha sem volt.
41.
41.
Cuppak
#40 Blogomban leírtam, nem lesz Killcam.
39.
39.
Cuppak
Remélem BF3-ba lesz több mod, olyan sok lehetőség van.
Capture the flag,
Objektív mód, pl 1ik csapatnak felkell kell robbantani az épületet, másik csoportnak felrobbantani a járműveket meg minden :D, mennyi lehetőség lenne.
38.
38.
Cuppak
#32 BF3, 1 Rush pálya hossza 600 méter, ami még Strike Karkandnál is hosszabb, akkor mire számítunk Conquestnél?:P 1200 méter? Lesz Tankos Map, BF2-ből El alamein a sivatagos pálya nem emlékszek pontosan a nevére.
37.
37.
Cuppak
Számtalan lehetőség van a helikopter kinyírására, Anti air gun, RPG, Tank, Helikopter, akár UAV. Én mesterlövésszel szoktam kilőni a pilótákat, de igen nehéz.
33.
33.
Mortician
#31: Nekem még se kézigránáttal, se 40mm-es gránáttal nem sikerült. De nem tartom kizártnak. Helikopterek ellen én inkább az AA lövegeket preferálom.
31.
31.
Giggsy
#27: Amúgy ez igaz. Engem sem lőttek még le kézifegyverrel a levegőből. Egyszer egy tank eltalált, de azon kívül tényleg csak a légelhárító rakétákkal van esély leszedni a helikoptert. Na meg persze az M95-össel, ha elég jó vagy, hogy kilődd a pilótát.
Ami a tank kérdést illeti meg a reaktív páncélt amit itt emlegetett valaki, ezek ellen vannak a kumulatív töltetek. Persze az durva, hogy kézigránátokkal is ki lehet nyírni a tankot, de elég alaposan szétcseszné a játékot, ha egy tank mindenható lenne.
29.
29.
Wrangler
Teljesen mind1, ez a játék fullos lesz, számomra a Bad Company 2 is fullos :]
27.
27.
Mortician
#7: Géppuskakezelő van, amennyiben beszáll a tankba. Smokescreen van meg egyéb specializációk.

#9: Tankot max. C4-es vagy AT aknával lehet gyorsan leszedni. Páncéltörőkkel legalább három lövés kell, állványos AT-val is kettő. A helikoptereket tény, hogy lehet sebezni kézifegyverekkel, de megnézném azt, ahogy Te kilövöd a kezdetben sértetlen helikoptert egy AR-rel. Keveset sebez és nem olyan egyszerű mozgás közben eltalálni őket. RPG-vel leszedni egy helikoptert szintén nem olyan egyszerű mutatvány. Kézifegyverrel nekem eddig csak úgy sikerült elintézni egy helikoptert, hogy kilőttem a pilótát, miközben egy helyben lebegve foglalt egy bázispontot.
25.
25.
Balintka98
*modernwarfare3.com

Bocsi, rosszul írtam. Kell egy szerkesztés gomb!
24.
24.
Balintka98
Néztétek már a modernwarefare3.com-ot? Érdekes oldalra irányít... :D
23.
23.
player 1
#2: Pfff.. Mi vagy te? Jós?! Szerintem mindkettőnek nagy sikere lesz!
22.
22.
AkosTorok88
emberek a helit nem lehet kilőni kézi fegyverrel csak a vietnámban és csak ott van AK-47 de a vietnám csak expanziós csomag tehát nem tom miról van szó ...
19.
19.
Starkiller89
#6: ne legyél ennyire irigy, ha megvan, oszd meg velünk is :P :)
14.
14.
Hubert Cumberdale
#13: Nem ingyenes játékot mondott, hanem ingyenes hónapot, amikor a havidíjat még nem kell fizetned. Megveszed a játékot, de ha szar, akkor nem fogod havonta fizetgetni. Nem tom mi nem világos ezen.
13.
13.
erasmus
Hát ez elég hülye " az ingyenes hónap leteltével sokan abbahagyják a TOR-t" milyen ingyenes hónap megvenni nem kell?
10.
10.
shooter1234
CoD UO -ban vannak használható járművek ha valakinek az kell. Meg CoDWaW -ban tankok. Amúgy én mindkettő játékot bírom, régebben a cod sorozat jött be, most viszont a battlefield felé húzok én is.
7.
7.
#4: Ne legyenek járművek soha a COD-ban, az maradjon a BF kiváltsága. Az egy teljesen más játékélmény, nekem nem kell hülye tank, amit amúgy is tönkretesz egy árva gyalogos a nagy realizmusban :) Hol marad a robbanóreaktív páncélzat a tankról, hol van a géppuskakezelő, a somescreen meg a többi...én inkább a codot szeretem, közepes pálya, futkosunk, fegyver a fegyver ellen, barebones rulez! :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...