A Ubisoft is kiáll az online pass mellett

  • Írta: zoenn
  • 2011. július 16.
  • Hír
Link másolása
A francia kiadó tegnap bejelentette a Uplay Passport névre keresztelt kezdeményezést, mely "internetes szolgáltatásokat és exkluzív tartalmakat" kínál majd. Mi viszont a dolgok mögé látunk és tudjuk: ez lesz a Ubisoft online pass rendszere, mellyel a használt játékok piacát akarják visszaszorítani.

Az új program céja, hogy a fóliás játékok vásárlói olyan tartalmakhoz jussanak, melyekhez a másodkézből beszerzett példányokkal esélyük sem lehet. A Uplay Passport beépül majd az cég játékaiból már ismerős ingame rendszerbe. Az extra értékek egy sereg jutalomban és közösségi funkciókban mutatkoznak meg.

A Uplay Passport már az elkövetkezendő hónapokban el fog indulni, sok alapvető ubisoftos játékban már benne lesz egy egyszer felhasználható regisztrációs kód. Mikor azt bepötyögjük az online felületen, lehetőségünk lesz arra, hogy számos extra tartalmat tegyünk zsebre, s nem utolsó sorban a kérdéses játék multiplayerébe is csak így tudjuk belevetni magunkat.

Azok, akik nem első tulajdonosai a játékoknak - hasonlóan az EA megoldásához - 9.99 dollárért válthatnak Uplay Passportot, mellyel automatikusan megnyílnak az online tartalmak és szolgáltatások. Újabb sarc a használt játékokat előnyben részesítőkkel szemben, felesleges ezen hőbörögni, sajnos általánosan elfogadott megoldás lesz ez a jövőben.

Az első játék, mely Uplay Passportot használ, az a Driver: San Francisco lesz.

26.
26.
armino8
Válaszolna nekem is vki skacok?Vagy ha pl van egy angol acc-om és azon regisztrálok jó lesz a magyaron is mert ugye egy gép!?
25.
25.
Necreon
#22: Nagyjából leírtad a Call of Duty széria mögött álló 20 órás üzleti brainstormingot summázva :).
24.
24.
Necreon
#16: Szívemből szóltál testvér.
23.
23.
simon 555
22.
22.
simon 555
#19: álomban élsz.
manapság már senki nem csinál azért valamit,hogy azzal másnak örömöt okozzon.mindenki mindent pénzért csinál.
és épp ez a baj amit felhoztál példának,hogy nem csak a kiadók tehetnek arról,hogy egyre szarabb játékok jonnek hanem a játékosok is mert minek csináljanak jó játékot amibe sok pénzt és időt kell ölni a pistike megveszi a szart is amit 5 perc alatt dobtak össze?
21.
21.
armino8
Mondjuk én mindig megveszem a játékot újonnan ezzel is szponzorálván a cégeket jó persze nem 576ba 14-15ért hanem más helyen 10-11 ért tudom az sem kevés,de csak a jó játékokra áldozok!:)
20.
20.
dzsiádzsó
Nekem ezzel nincs problémám, csak akkor ne kelljen fizetni a live-ért, mert így 2x fizet az ember, ráadásul a csomagoláson továbbra se látom hogy levették volna a Live logot, vagy a multiplayert, ehhez kiegészítő információt kell csatolni! Ráadásul ha egy 5 milliós kocsinál is tovább lehet vinni a garit nehogy már a rongyos 10e játékoknál ne lehetne multizni, vagy akkor adják olcsóbban, ez nevetséges!
19.
19.
Wrangler
#11: Ez olyan, hogy egy étterem olyan ételt csinál, ami ízledjen az embernek és finom legyen, esetleg egészséges alapanyagokból készült; vagy csak csináljon valami trutyit és drága pénzért adja el... Attól mert valaki játékot csinál, csinálhatja abból a célból, hogy másokat szórakoztasson vele. Talán mert ő is egy gamer volt régen, most egy maker és jóságot hoz el. Na erre varj gombot öregem... pistikém...
18.
18.
armino8
És akkor a multiplayer sem fog menni annak aki pl magyar acc-al játszik?Azzal jól kib...nának velem!:(
16.
16.
romulan
Remélem, alaposan átszámolgatták ezt a cégeknél. Az ostor ugyanis azon fog csattani, aki a használt játékot eladja, nem pedig azon, aki veszi, hiszen a használt játék vásárlásakor a vevő - ha muszáj - bele fogja kalkulálni az online pass-t is a vételárba (a használt játékokkal kereskedő üzletek pedig úgysem engednek a profitból). No már most azok, akik eddig annak tudatában vettek meg egy játékot (akár megjelenéskor, max. áron), hogy végigjátszás után mindenképp túladnak rajta, ezután kétszer is meg fogják gondolni, megéri-e megvenni, vagy sem. Ez pedig szükségszerűen érezteti a hatását az eladásokban is.
Azt a PR maszlagot, hogy mennyi minden bónuszt adnak majd ezért a passért cserébe, nyugodtan mindenki elengedheti a füle mellett.
Mindamellett az sem teljesen elképzelhetetlen, hogy ez az első lépés egy olyan irányba, ahol a játékok single- és multi-módja teljesen kettéválik, és mindkettőért külön kell fizetni (a multiért akár havidíjas módon).
S végezetül : nem tudom, a játékosok hány százaléka és milyen mértékig tudja tolerálni, hogy az általa teljes áron megvásárolt terméket a legváltozatosabb módszerekkel (ld. DLC-k, most meg online pass) csonkítják meg tartalmilag. Akinél pedig emiatt egyszer elszakad a cérna, de a játékszenvedélyét sem tudja leküzdeni, az élete végéig kalózkodni fog.
15.
15.
simon 555
#14: ja persze.régen is ugyan ugy a pénzért csinálták csak akkor még nem mutatták ki ennyire.most csak egyszerűen pénzéhesebbek lettek mert nem volt elég ami régen még elég volt.
14.
14.
dean winchester
#11: hát régen azért csinálták játékokat, hogy örömöt okozzanak, és élvezzék az emberek. a mai világban lett a mohóság ekkora divat.
13.
13.
Necreon
#7: Felfogod mit beszélsz? Majdnem írtam rád egy jelzőt de nem alacsonyodom le a primitív szintedre. Kapsz egy kódot, az eddig is meglévő account-odra regisztrálod, onnantól ha továbbadod a játékot de az account-ot nem, akkor 10 dolcsiért játszhat vele az is aki megvette tőled használtan.

Magyarul: kap még egy serial számot. Ennyi. A hozzád hasonlóknak pedig már a stílusából látszik, hogy a büdös életben nem fizet egy játékért, ha le is töltheti, és nem PONT ez lesz az, ami meggátolja majd hogy megvegyél valamit, hanem önnön önzőséged és mások munkájának semmibe vétele. Period.
11.
11.
simon 555
#3: nem akarom védeni őket de szerinted mégis mi más érdekelné őket?soha nem is érdekelte más.mit gondolsz miért csinálják a játékokat,hogy a szomszéd pistike örüljön és a mosolya elég nekik?nem azért csinálják a játékokat,hogy nekünk jó legyen hanem,hogy nekik legyen jó és ez mindig is így volt mert soha nem csinálták jópofiságból a játékokat....
10.
10.
dean winchester
#3: pontosan, igaz igaz. csak a pénz, jelenleg nagyon kevés játék van ami mutat is valamit, és látszik, hogy beleadták amit tudtak.
9.
9.
ResidentGabor
Ez tök jó, ha az ember elakarja adni megunt játékát, ami tökéletes és más számára esetleg érdekfeszítő az akkor nem hogy 4-5 ezer forintot kap érte használtan, hanem kb 2-3 ezret.
Remélem jövöre a "hamburger adó" mellé be akarják még vezetni a "szoftver adót" is, had szívjon a kevés pénzel rendelkező ember.
7.
7.
huszti
jó akkor azért is letöltöm. dögöljenek meg, pénzéhes gecik
5.
5.
Killerbee
#4: Nem erről van szó. Olvasd el megint.
4.
4.
Raziel88
Ha megveszem, feltelepítem, majd pár nap múlva letörlöm (bár olyat nem szoktam venni ami nem érdekel), utána meg mégis felrakom mert játszani akarok vele akkor nem tudok már az "extra" tartalmakkal játszani?
3.
3.
Wrangler
Ahelyett hogy a játékok lennének királyak, ezen jár az eszük. Nem tudom, feltűnt a másoknak is, hogy kb 10 éve ugyanolyanok a játékok, csak sokkal jobbak a grafikák ? A régi PS2-es Medal of Honor: Rising Sun játékmenete egyáltalán nem különbözik a mai Medal of Honortól... sőt nekem a régi még jobban bejön. De ez csak egy kósza gondolat volt, ez a Driver sem fog sokat eltérni a '90-es évek Driverétől, az a pár változás pedig nem 2 évtizeden keresztül érlelődik, szóval erről ennyit. Mostmár globálisan is csak a pénz érdekli a játékfejlesztőket/kiadókat, de ezen már meg sem lepődök.
2.
2.
Szudzsio
ez a cél... Csak ezzel az a baj hogy elöbb ki szeretnék próbálni egy játékot, majd csak azután megvenni...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...