AMD: Avatar szintű grafikára képes az új Xbox

  • Írta: fojesz
  • 2011. július 18.
  • Érdekesség
Link másolása
Marketingszagú nyilatkozat érkezett az AMD-től, ami a pletykák szerint a következő Xbox grafikus chipjét szállítja majd. Hétfő délután van, most még belefér, ezért essünk túl rajta: a cég szerint az újgenerációs konzol radikális látványjavulást hoz majd, akár Avatar szintű grafikára is képes lehet.

Az ugye gyakorlatilag biztos, hogy a Microsoft mérnökei gőzerővel dolgoznak a következő generációs Xboxon, már csak az a kérdés, hogy Redmondban mikor döntenek úgy: oké, mehetnek ki az első infók. A híresztelések szerint a jövő évi E3-on mutatják be az Xbox 360 utódját.

Kéretik nem betonbiztosra venni az AMD egyik fejesének nyilatkozatát, amely az új Xbox potenciális képességeiről szól. Nemcsak a fentiek miatt: az Official Xbox Magazine szerint nem kizárt, hogy a lapkagyártó szállítja majd a nextgen gép grafikus chipjét (gyakorlatilag megint, elvégre legutóbb az azóta általa felvásárolt ATI gondoskodott erről a feladatról), ezért amolyan marketingszövegként is értelmezhetjük az alábbiakat.

Neal Robison, a cég egyik igazgatója szerint az új Xbox óriási fejlődést mutat majd fel a grafika, a fizika és a mesterséges intelligencia terén. A látvány kapcsán James Cameron legutóbbi slágercímére, az Avatarra kell gondolnunk (a filmre, nem pedig játékra), míg a Grand Theft Auto és a Saints Row járókelői egytől-egyig saját egyéniséget kaphatnak, ezért a viselkedésük és a játékos cselekedeteinek reagálása is különbözni fog, nem lesz annyira könnyen kiszámítható mint eddig.

Az AMD arra egyébként nem válaszolt, hogy ők dolgoznak-e az új Xboxon, de valószínűleg nem véletlenül ajnározzák agyon már most a konzolt.

61.
61.
Bisur1996
Hadd szóljon, hadd szóljon :D
60.
60.
xICEMANx
Ez úgyis a jövő titka, viszont kiváncsi vagyok rá hogy mégis milyen lesz az új XBOX felépitése :D
59.
59.
SütiMester00
#52: akkor már most kezdhetek gyűjteni :D
58.
58.
p3ti
#54: Hozzá nem értő spekuláció .
57.
57.
Mortician
#25: Ha figyelmesen elolvastad volna a hír szövegét, akkor Te is észrevehetted volna, hogy csöppet sincs tényként kezelve ez a kijelentés. Ha akarod idézem neked azokat a részeket.

#29: Minek kellett volna oda kérdőjel? Az AMD jelentette ki, hogy erre lesz képes, nem a GK feltételezi.
56.
56.
biohazard rex
#53: Személy szerint csak a kontroller miatt jobb nekem az xbox
54.
54.
Wrangler
#53: Szerintem is a PS4 nagyobbat fog ütni, mint az új xbox
53.
53.
a következő generációból a Playstation jobban érdekel,xbox-ból elég volt hogy 3 ból kettő beszart,a harmadik egy slim ami remélhetőleg jobban bírja majd,eddig tökéletesen üzemel,a microfos lehúzhatja nálam a rolót,bocs ha valakinek megsértettem a lelki világát
52.
52.
#45: sztem olyan 150-180 ezer körül lessz az ára,még annó 120 ért vettem a 360-at,és a forint egyre gyengül:D:P
51.
51.
Sakee
50.
50.
#37: "hát szerintem nem a géptől fog függeni,hogy a COD 54-ben még mindig sík hülyék lesznek az ellenfelek:D"

Igen ám, csak ki a halál akar single player-özni? MULTI RULEZ!! :)
49.
49.
p3ti
#39: Ja , csak hogy 10 éve nem fejlődött ennyire gyorsan a technika . Nézz már meg egy animációt 10 évvel ezelőtt és nézd meg utána az avatart .Nem tartom elképzelhetetlennek hogy vmi ütős dologgal rukkolnak elő a next gen konzolok . De hát a sok FÓRUMOS szakember majd meg mondja mi lesz itt a szitu ! biztos mindannyian beépített emberek egy nagyobb vállaltnál .
48.
48.
princeps27
http://prohardver.hu/hir/amd_beszelt_eloszor_uj_generacios_xbox.html
47.
47.
CJgabor
#46: hazudik az összes:D sztem orbán keze van a dologban
na de ne politizáljunk (azaz hogy csak én, mert ugye én politizáltam... na mindegy)
mindig is PC fan voltam, de nagyon kíváncsi leszek rá, hogy mit tudnak majd a NEXT nextgen konzolok:D lehet hogy bé ruházunk egyre?
46.
46.
Alienji
A Shrek 3-mat (vagy 2-tőt, nem emlékszem) több mint 150 géppel renderelték. Avatar 1000x részletesebben, valósághűbben van kidolgozva. Na és milyen gép kéne ami valós időben bírja ezt feldolgozni?
45.
45.
SütiMester00
#42: tuti hogy lesz vagy 100 rúgó az Elite verziója eleinte (azért az elit-et írtam mert nem esek abba a hibába mint amit 360-al elkövettem hogy csak árkádot vettem és később slim-et). a sima standard meg minimum 50 rúgó de nem hiszem hogy 200 rúgó lenne :D
44.
44.
kebi90
Meglássuk, azt mondta a vak is :D
42.
42.
krisztian66666
Hát az elég durva lenne de én először a játékra gondoltam :D Bár csak tippelni tudom az árát de ha tényleg nagyon kemény lesz akkor lesz vagy 200.000 Ft.....
41.
41.
givi6
mellesleg ne bízzátok el magatokat, lehet hogy tényleg ugy fog kinézni, aztán meg nézni fogtok mint a sült galamb... bár énse bízom benne ..
40.
40.
givi6
#34: csak na trolkodj jó, a 10 éves kisöcsém is leszokott róla
39.
39.
Gamer
ez csak reklám semmi más, h mindenki tűkön ülve várja és vegye mint a cukrot, a graf szebb lesz, az összes többi meg marad a régi, ahogy 10 éve sem változott semmi, most sem fog
38.
38.
LAZLOW20
Igen a PS3 é meg olyan lesz mint az Eredet,meg a trasnsformers 3,a wii u é pedig mint a south park...........................Ezek még reklámozzák is hogy bolondok,majd ha kijött az új konzol akkor majd elhiszem ha látom.
37.
37.
simon 555
"míg a Grand Theft Auto és a Saints Row járókelői egytől-egyig saját egyéniséget kaphatnak, ezért a viselkedésük és a játékos cselekedeteinek reagálása is különbözni fog, nem lesz annyira könnyen kiszámítható mint eddig."

hát szerintem nem a géptől fog függeni,hogy a COD 54-ben még mindig sík hülyék lesznek az ellenfelek:D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...