A vártnál jobban, de pocsékul teljesített a Ubisoft

  • Írta: fojesz
  • 2011. július 21.
  • Biznisz
Link másolása
Bár a bevételei nagyot zuhantak, a várakozásokhoz képest mégis jobban teljesített az első pénzügyi negyedévében a Ubisoft. A cég a viszonylag kedvező eredmény ellenére az egész évet nézve nem változtatott az előrejelzésein, vezérigazgatója pedig nyilatkozott a tabletes terveikről is.

A Ubisoft a pénzügyi évének első negyedére (az április és június közötti időszakra) 99 millió eurós forgalommal számolt, ám ezt - ha csekély mértékben is - túlszárnyalta, s végül az árbevételi mutató 103 milliónál állt meg. Mindezek ellenére a francia kiadónak nincs miért nyugodtnak lennie, mert éves szinten pocsékul teljesített: a tavalyi év hasonló időszakához képest 36,3 százalékkal zuhantak a bevételei, a különbség a tavaly óriásit aratott Splinter Cell: Convictionnek köszönhető.

A kiadó a sikercímeinek köszönheti a forgalma nagy részét, a tavalyi évhez képest 84 százalékkal több, 68 millió euró származott az egyébként tavaly megjelent Assassin's Creed: Brotherhood, illetve a Just Dance és a Michael Jackson: The Experience címek értékesítéseiből. Bár az előrejelzéseket felülmúlta, az egész pénzügyi évre vonatkozó becsléseken nem változtatott a vállalat: jövő március végéig továbbra is 1,04 és 1,08 milliárd euró között forgalommal, 40-60 millió eurós üzemi eredménnyel számol.

A Ubisoft az üzleti beszámoló kapcsán beszélt a tabletek piacára vonatkozó terveiről is. Yves Guillemot vezérigazgató szerint a tabletek rendkívül gyorsan terjednek a felhasználók körében, ezért néhány éven belül ők is áthozzák ide a legismertebb címeiket, köztük például az Assassin's Creedet. A játékok egy része a tervek szerint adaptáció lesz, de a többségüket kifejezetten a tabletekre írják majd.

Érdemes még megemlíteni a beszámoló anyagából, hogy a Nintendo 3DS-re készülő Driver: Renegade szeptemberben kerül majd boltokba a tervek szerint.

4.
4.
Visor01
#3: Vagy egy normális Rayman(nem nyulas) játék is jó lenne már mert egyre több szart adnak ki Uborkáék...
3.
3.
Dark_Temptation
1 csomó szart ad ki az ubi mostanság(pedig az egyik kedvenc cégem ha lehet írni ilyet ) hol van már 1 igazi jó kis prince of persia?? és az új rainbow? vagy 1 jó kis splinter cell, nah és a ghost recon??? jó oké jön az új ac,de az nem elég :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...