A Kinect miatt perlik a Microsoftot

  • Írta: fojesz
  • 2011. július 24.
  • Érdekesség
Link másolása
Egy amerikai vállalat szabadalomsértéssel vádolja a Microsoftot, állítása szerint a redmondiak több technológiáját is felhasználták a Kinect elkészítésekor. A szórásból a legnagyobb játékkiadók sem maradtak ki: a mozgásérzékelős kamerára készült játékok miatt kell felelniük nekik is.

Míg nemrég a Nintendót vette elő egy semmiből jött cég, amiért az állítólag koppintotta a 3DS kijelzőjét, most a Microsoftot perelte be az amerika Impulse Technology, mondván, hogy Redmondban szabadalomsértést követtek el a Kinecttel.

Az Impulse Technology szerint hét szabadalmát is megsértette a Microsoft, ezek mindegyike olyan technológiára vonatkozott, amelyik "követi a felhasználók mozgását, és így lehetővé teszi, hogy kontroller nélkül játsszanak", emellett azokat a játékokat is érinti, amik a játékos mozgását három dimenzióban követik, és a mozgásukat hozzárendelik a virtuális karaktereikhez.

Természetesen ezzel együtt a legnagyobb Kinect-fejlesztők, így az Electronic Arts, a Sega és a Konami is a vádlottak padjára kerültek, amiért szabadalomsértő játékokat készítettek, adtak el, és szállítottak Amerikába. Az Impulse mindenkitől kártérítést követel, a Microsoft nem nyilatkozott a hírek kapcsán.

18.
18.
l.rics16
nah ennyi erővel a duke nukem perelje be a cod ot meg a bf et emrt az ő játékukban elöbb volt shotgun a doom perelje be a dead space t mert az ő játékuk vagy 20 évvel elöbb jött ki és abban is zombik vannak az ürben ennyi erővel a nfs pereljen be minden autos játékot mert ők nekik elöbb volt autos játékuk és ezt a listát lehetne irni évekig
17.
17.
Cooper911
Hm érdekes. Eddig hol volt ez a cég? Ezek a mozgásérzékelős dolgok nem tegnap jelentek meg.

"A Fordnak is be kéne perelni az összes mai autógyártót, hogy olyan motorizált termékeket gyártanak ami elvisz A-ból B-be, pedig ezt ők találták fel! :))))"
Na jah csak ők nem védették le. Mellesleg Karl Benz találta fel, a Ford a sorozatgyártást "találta fel".
16.
16.
Henry82
Kemény :))
A Fordnak is be kéne perelni az összes mai autógyártót, hogy olyan motorizált termékeket gyártanak ami elvisz A-ból B-be, pedig ezt ők találták fel! :))))
Nem mintha támogatnám az Ms-t, de remélem ezért a bíróságon is az arcukba röhögnek...
15.
15.
aRkye
HAHAHA!!! Ez már nevetséges!!
Csak egy hasonlatot írnék: hány meg hány dal egy és ugyanazon harmóniameneten alapszik, vagyis ugyanazok az akkordok szólalnak meg ugyanabban a sorrendben, csak más hangszereléssel és más énekdallammal... pfff mégsem pereskednek...
14.
14.
Quent1n
Ha be tudják bizonyítani akkor nincs miről beszélni. Lehet szidni a pereskedőket, de a nagyok is előszeretettel szarnak sokszor a jogokra és nyúlnak le dolgokat. Egyik kutya másik eb. Csak megforgatják a pénzt, itt csak az ügyvédek járnak jól hosszú távon. :)
12.
12.
Netsu
#3: Ha be tudod bizonyítani, hajrá. Nyilván senki nem akkora hülye, hogy bizonyíték nélkül követelőzzön, különben annak a levét ők isszák meg...

Mr.C: Mi van, ha a kártérítésekből akarnak konzolt építeni? :D Így már nem is akkora hülyeség, igaz? :D
11.
11.
Raam989
SZA-NAL-MAS! Komolyan, mar en erzem magam kellemetlenul ezek miatt a nevetseges szabadalmi perek miatt.
10.
10.
Iwashi
Akkor még megérteném, ha a teljes működési elvet nyúlták volna le, de ahogy nézem csak a végeredmény ugyanaz... Így ennek kb semmi ételme. A microsoft meg fogja nyerni, ha meg nem akkor röhögve kifizetik a jogdíjat...
9.
9.
shatterhand
#5: Az is lehet,hogy olyan az egész ügy mint a magyar feltalálóé akinek a stopliját az adidas másolta le.
Sztem a kutya nem hallott erről rajtunk kívül (meg az adidason kívül).
7.
7.
ReNegAdE
És miért csak most perelnek?Azért erre kíváncsi lennék!Vicc!
6.
6.
Split
Mókásak azok a jogi cégek is, akik "csak" azért alakulnak, hogy minden ilyen termék ellen szabadalmi-pert indítsanak... Igen, ők ebből élnek, és nem is rosszul!
5.
5.
Mr.C
Az érdekelne a legjobban, hogy ahelyett, hogy az Impulse Tecnology veri a nyálát, és perel, miért nem fejlesztenek helyette egy saját konzolt, hasonló kapacitásokkal, és talán az esetleges kártérítésnek a milliárdszorosát keresnék meg vele... Jah tudom már igen... Perelni egyszerűbb...hányás
3.
3.
Necreon
Viccesek ezek az emberek - azt hiszik ha ők kitaláltak valamit, akkora odáig már senki más nem juthat el saját fejlesztési alapon. Beképzeltség?

Mindenesetre megyek gyorsan beperelem a family frost-ot, mert én (állításom szerint) előbb csináltam epres fagyit, mint ők.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...