Egyelőre nem lesz GP2 az F1-es játékokban

  • Írta: InGen
  • 2011. július 26.
  • Hír
Link másolása
Sokan úgy gondolják, hogy ha már kész a fizikai a motor, s a pályák is le vannak modellezve, vajon mennyi munkába kerülne a Codemasters kódmestereinek, hogy a GP2-es autókat is elérhetővé tegyék valamelyik jövőbeli F1-es játékban. Nos, egyelőre erre nincs sok esély.

A Formula 3000 megszűnésével a GP2 vált a Forma 1 alatti második leggyorsabb nyitottetős autóversennyé, olyannyira, hogy néhány ironikusabb néző szerint az F1-es mezőny hátulján kullogó autók már akár a GP2-ben is indulhatnának. Ebből a sorozatból érkezett például Lewis Hamilton is az autósport királykategóriájába, miután előzőleg megnyerte az ottani világbajnokságot.


A legnagyobb probléma persze, amivel a Codemasters szembenéz, hogy nincsen lincencük a GP2-re, csak a Forma 1-re. Emellett Stephen Hood, a játék vezető designere elmondta, hogy ha implementálni szeretnék a GP2-es szériát, akkor sokkal nagyobb csapatot kellene tartaniuk, amire jelenleg nincs lehetőségük.

"Talán a jövőben ez a dolog megváltozik majd. Azt nem valószínűsítem, hogy egyszer egy dobozos játékként megjelenhet a GP2, de letölthető tartalomnak például kiváló lenne" - mondta Hood.

12.
12.
Józsi_Doe
Inkább egy unofficial Grid2-t játszanék, mint a licenszhű, és dögunalmas F1-et.
11.
11.
Cooper911
Aki szimulációt akar az toljon rFactor-t (jön a második rész!) vagy a Race07 valamelyik részét. rFactor alá igen frankó GP2 mod van ingyé. Meg 1000 más DTM WTCC stb.
És aki szimulátorral nyomul azt kevésbé érdekli a grafika.
Bár én anno a GRID-nél elgondolkoztam, hogy milyen jó lenne egy rFactoros fizika egy Codemasters-es grafikával.

"Ezért egy rFactorhoz hasonló szimulációs AAA játék irdatlan bukás lenne."
Nem hiszem. Az rFactorban is rengeteg segitség bekapcsolható amivel a 4éves Pistike is röhögve végigmegy a pályán. Egy jó játékot meg lehetne úgy csinálni, hogy a hétvégi játékostól a profiig mindenkinek bejöjjön. Csak a 0-ról kéne kezdeni és nem a DIRT engine-t hegesztgetni.
10.
10.
Falcon
#3: Egy DTM-et én is szivesen megnéznék!
9.
9.
shatterhand
#7: Teljesen igazad van. És lenne rá igény is. csak rohadt kevesen vannak.
Elsősorban játékokat készítenek,nem szimulátorokat. Szimulátor alatt ebben a játékközegben nem azt kell érteni,hogy igazi szimulátor,hanem az arcade szintű játékokhoz képest. Különben hogy jelölnék a stílust? Van arcade meg kevésbé arcade ahol van tapadás,gumikopás?

A vevők nagyrésze játszani szeretne (mi másért vennének konzolt?) F1 '99 se volt szimulátor ,de élveztem és végignyomtam egy teljes szezont full körökkel 1hónapig. Kétlem,hogy élvezném ugyanezt full szimulátorban. Elég az ottani gumikopás, üzemanyagfogyás, véletlen baleset, időjárás,stb.

Nem lehet mit csinálni, el kell fogadni a helyzetet és beszerezni rétegjátékot vagy korábbi verziókat. Én úgy vettem észre egyre jobban visszafejlődünk. Ezért is vettem meg a 2007es F1et ps3ra és azt sokkal jobban éélveztem mint a F1-2010et.
8.
8.
bernyi
#7: Ez így van, de ha manapság valamennyi bevételt akarnak produkálni ezt KELL kiadniuk, mert ezt fogják MEGVENNI. Egy ARMA 2-t sem vesznek meg annyian, mint a legújabb cod-ot. Ezért egy rFactorhoz hasonló szimulációs AAA játék irdatlan bukás lenne. Szal válszthatsz hogy csilivili árkéd, vagy rfactor, cagy vmi más.
7.
7.
Pont az a baj, hogy semmilyen fizika nincs alatta, csak egy összegányolt, reális fizikai modellt teljes mértékben nélkülöző szerencsétlen, véletlen számokon és fix szorzókon alapuló érzésre készült kódhalmaz, így ha bármilyen más autót akarnának bele tenni akkor az egész időzítést és hangolást nulláról kéne kezdeni.

Ha volna alatta egy rendes valós fizikai szimuláció, ami súllyal, erő hatásokkal, nyomaték görbével, vektorokkal, tapadási együtthatóval, súrlódással ... stb. ... stb... mind számolna és ténylegesen fizikai szimuláción alapulna (nem azon, hogy David benyögi, hogy "most kábé pont olyan, mert ő már látott ilyet..." :) akkor öt perc lenne akár metrókocsikkal helyettesíteni az F1-es autókat.
A "líszensz" meg kampó szöveg, ha F1-re telik ami csak (CSAK a pénzről szól és köze nincs se a sporthoz, se a technikához lassan) akkor nehogy már gépékettőre ne teljen, ugyan már !

Negatív vagyok ? Igen basszus ! Inkább látnék már végre egy rendes ISI féle fejlesztést és nem csak a folyamatos hitegetést, mert azzal már tele a padlás ! De ezt meg a hátam közepére sem, akkor már inkább terep2.exe !!! :)
6.
6.
bernyi
ez de hülye kifogás istenem. Csak egyszerűen zsugori disznók megvenni a licenceket. Simán eltudnám képzelni a karrier módot úgy, hogy a gp2-ből indulunk és akkor lenne esély ilyen hamilton féle egyből a mclarenbe kerülök helyzet is nem a kis csapatokkal kéne idényeket végigszerencsétlenkedni.
Nekik még csak sok munka sem lenne belőle, mert max pályát meg azt a néhány autót kiadnák egy out source csapatnak és kész :P
4.
4.
galmat
Aztán ugyan kit érdekel a GP2...
3.
3.
shatterhand
Ennyi erővel jöhetne akkor már WTTC vagy DTM is. Vagy egy komplett TOCA.
2.
2.
Daca
jolvan ez így, így is nagyon hivatalos játék :D
1.
1.
peter.biro
Jó lesz ez ha így ha úgy !
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...