Hatalmasat nőtt az utóbbi egy évben az Xbox Live

  • Írta: InGen
  • 2011. július 29.
  • Érdekesség
Link másolása
Az Xbox Live így is a világ egyik legnagyobb online közösségének számít, a Microsoft azonban büszkén jelenti, hogy az utóbbi 12 hónapban rekordmértékben nőtt a tagok a száma. Ez főként az új szolgáltatásoknak, a több eladott konzolnak és a Kinect megjelenésének köszönhető.

"Az utolsó 12 hónap volt a legnagyobb, már ami az új játékosok megszerzését illeti, főként Angliában, a Közel-Keleten és Afrikában, de globálisan is" - kezdte Robin Burrowes, az Xbox Live termékmenedzsere, aki szerint a szolgáltatás növekedése nem fog lassulni az elkövetkezendő időkben, sőt, épp ellenkezőleg.


Burrowes elmondása szerint a cég célja egyértelmű: a konzolok között az abszolút elsők szeretnének lenni az online terület piaci részesedésében. Ehhez persze a legfontosabb, hogy a számos elérhető casual és indie játék mellett azokra a címekre koncentráljanak, amik eleve népszerűvé tették a Live-ot: ilyen a Forza Motorsport, a Halo, a Call of Duty és a Gears, de az úriember a FIFA új részét is ide sorolja. Ezekből mind érkezik új változat a következő 12 hónapban, ami még tovább erősítheti a szolgálatást.

A Microsoft hite ezen kívül a második hullámban érkező kinectes játékokban van: ezekben már sokkal kidolgozottabb multiplayer lehetőségek kapnak helyet, így például Kinect Sports 2 és a Dance Central 2 is komoly online támogatással érkezik majd.

Az Xbox Live jelenleg több, mint 35 millió taggal rendelkezik.

52.
52.
p3ti
#51: Még detektív is vagy . Hm , sőt főállásban vizes fiú a Sonynál ? Gondolhatod hogy az MS nem vmi nevetséges rendszerrel védi a használói személyes adatait ... Vki oda be jutna, abból akkora botrány és vesztesség lenne hogy nem engedhetik meg maguknak . Főleg amekkora pénz zsák a microsoft .
51.
51.
XDannyL
#45: Azt te honnét veszed, hogy a PSN titkosítatlanul tárolta az adatokat és, hogy gyenge a védelme?
Az accountos témával meg arra akartam kitérni, hogy ha valaki nagyon akarja, akkor a LIVE-ot is simán feltörheti. De kinek jutna az eszébe??? Egyetlen konkurencia a Japánok. És azt elfelejthetitek, hogy azok rendszereket törjenek fel. Én lazán el tudom képzelni, hogy a Microsoft egyik embere kezdte ki a PSN védelmét. Lám, meg is lett az eredménye.
50.
50.
p3ti
#41: Nem tudom hogy hozzá nem értésed inkább vicces vagy ostoba ...? hmmm
45.
45.
Yami
#41: Ehh... te tényleg nagyon nem vágod a témát ahogy látom. :D
Szerintem vegyél ki néhány informatikai könyvet a nyárra ha labdába akarsz rúgni ilyen témákban.

Először is egyetlen account feltörése nem fenyegeti a rendszert, egyedül a tulajdonosának okoz kellemetlenségeket. A biztonsági főnök accját tényleg feltörték, de megerősítem, hogy magát az Xbox Live rendszert vagy annak valamelyik szerverét még soha nem törték fel.

Ez a szöveg meg hogy mindig feltörnek valakit csak most épp a Sony volt véletlen soron már-már röhejes. Persze a villámok is véletlen szerűen be-be csapnak de ha egy fémrúddal a kezedben mászkálsz akkor jobb esélyed van hogy beléd csap. A Sony nevetségesen gyenge védelmet használt ráadásul titkosítatlanul tárolta az adatokat. Ennyi.

És igazad van a biztonság nem egy éllovas a felhasználói élményben. De a PSN-nek kevés szolgáltatása van, és folyton ledobál. Az, hogy nem volt biztonságos már csak a ráadás.
44.
44.
XDannyL
#43: Hmmm... van benne valami :)
43.
43.
vytros
Az első oldalt még elolvastam, de b*sszátok meg, elég már ennyi flamewar :P Ahogy már előttem is mondták, úgy sem győzitek meg egymást.
42.
42.
XDannyL
http://xmedia360.hu/news.php?item.494.1
39.
39.
XDannyL
#38: Nem elég, hogy feltörik a biztonsági főnök fiókját???!!! =D
#35: Mit árultam el??? Azt mondtam, hogy nem használom a mikrofont a PS3-nál... és? Egy szóval sem említettem, hogy milyen mikrofonnal beszélgetni. Lehet h sz*r... nemtudom.
Azt olvastam, hogy a PSN feltörésében a természeti katasztrófa is szerepet játszott (most nem szórol szóra idéztem)... Az illető aki elbánnt a PSN-el, annak a LIVE sem okozott volna akadályt. Nincs feltörhetetlen rendszer.
Egy csomó ember fikázza a PSN-t mert valami féregnek sikerült feltörnie. És bárkivel megeshet.
Am meg már azt se tudom, hogy hogyan jutottunk a feltörésig... Nem a biztonsági rendszer erősségétől függ, hogy melyk a jobb. Ezt egy játékos úgy se látja.
Akinek nincs PS-e az természetes, hogy az Xbox-ot pártolja.
38.
38.
McDuff
#19: szívesen elnézem itt a fan-wart,nem nagyon szoktam bele szólni,ez nem az én stílusom,de ha vki eget rengető nagy baromságot ír,azt többnyire nem hagyom:
soha nem volt feltörve a Live!nem tudom ezt hol olvastad,vagy csak simán benyögted az is lehet,de nem törték fel a Live-t!az egyik MS szakember fiókját törték fel csak,ez igaz,de magát a Live-t,úgy mint a PSN-t nem törték fel,már ne haragudj...de ha tévedek nyugodtan adhatsz linket,szívesen elolvasom.
36.
36.
dzsiádzsó
Akkor azért vágtak ki a héten annyi embert :D:D... Kell a hely

Xbox live szerintem a legjobb jelenleg, messze jobb mint PSN, a pc-s baromságokat meg hagyjuk is, ott gyötrelem az online játék :D...
Ugyanakkor a Live-ot utálom a legjobban, fizetek a netért, fizetek a liveért, és majd még online passt vásárolok 800 pontért, hogy aztán 2 hónaponta bannoljanak mert ötödét keresi az ember Magyarországon az USA-s fizetéseknek :D...
35.
35.
p3ti
#26: Ez már kezd kicsit át folyni véresszájú "fanboyizmusba" ... Igazából már ennél el árúltad magad : "Azt mondjk hozzá kell tennem, hogy a mikrofonos beszélgetés nem tudom milyen, mert azt egyáltalán nem használom". Ez olyan mint ha mesélnék legendákat valaminek az előnyéről , hol ott nem is ismerem rendesen . "de ők valószínű nem voltak elfoglalva, azzal, hogy mentsék az életük" látod erről sem vagy informált , csak lendületből megvédted a semmit . A sony rendszerét azért törték fel mert nem fektettek elég energiát a védelmi rendszerük kialakításába .
32.
32.
Neo1989
Hát ha 35 millióan vannak akkor tudnak valamit :) Bár tény ahogy már tőben is mondták előttem h a psn leállás nagyot dobott az üzleten .
Am én boxon csak haloztam és azt se live-ba de ha ennyien csengetnek érte akkor biztos ász lehet :)
30.
30.
rozi07
#5: miert lenne bolond???
29.
29.
XDannyL
#28: Aham... de azt nem hallottam mit kaptak büntetésül.
28.
28.
krisztian66666
Azt tudtátok,hogy elkapták a hackereket akik feltörték a psn-t?
27.
27.
kopic
26.
26.
XDannyL
#24: A LIVE feltöréséből nem lett akkora hírverés... Az igaz, hogy azt a helyzetet a Microsoft tudta kezelni... de ők valószínű nem voltak elfoglalva, azzal, hogy mentsék az életük.
25.
25.
kopic
#24: A hackerek nem kímélnek senkit!
24.
24.
kopic
#19: Tényleg ? Hát ezt nem is tudtam most komolyan. De akkor szerintem azért nem foglalkoznak vele mert nem törték fel súlyosan, nem ? Hát igen rohadék hackerek! E szemponból azért sajnálom a Sonyt.
23.
23.
hakydakillah
Most mit vitáztok? Amúgy se győzitek meg a másikat az igazatokról. Ráadásul mindenkinek más jön be. Én PS-n csak offline játszok, mert nem jött be az egész online cuccnak a felépítése, míg Live-on kialakult egy egész nagy baráti társaság, és jókat tudunk beszélgetni multizás közben.
21.
21.
kopic
#20: Bocsi azt akartam írni hogy azért jobb a Networknél
20.
20.
kopic
Szerintem a Live sokkal jobb mint a Playstation Network.. Igaz nincsen Liveom sajnos:( de szerintem azért jobb lehet a Networknél.
Ja meg én annak nagyon örülök hogy ilyen népszerű a Live! És az hatalmas eredmény hogy 55 millió Box tulajból 35 milliónak van Live-ja. Nagyon remélem hogy még sokkal több is lesz!
17.
17.
p3ti
#14: Pedig van ittis ottis jó cím , egyszer lesz lehetőséged ne hagyd ki a Sony címeket . Tényleg nagyon erős az exclusive felhozatal :) Én a konzolokból a stratégia felhozatalt hiányolom :\
15.
15.
p3ti
#10: Valószínűleg az is le húzta a Sony-t . De az MS-nek annyi pénze van marketingbe mint állat . Nem csoda hogy rá tudják venni az embereket hogy játszanak liveon . Amcsi reklámokba nyomják orrba szájba a kinectet meg a liveot .
14.
14.
Az mw3 a legutóbbi infók alapján mindenképp PC! :/ A többi, meg ügye kedvelt stílus kérdése. Én például tősgyökeres PC-s vagyok és az is maradok, de a PS3 kínálatából egyetlen játék se nagyon hiányzik. Ha most (!!!) mondanom kellene 3 címet amit szó nélkül átírnak nekem akkor se tudnék egyet sem mondani :( XBOX360-al már más a helyzet, onnan tonnaszám nyavalyognék egy k**va portért :)

DE! Ez nem azt jeleneti, hogy a XBOX360 jobb lenne a PS3-nál, csupán, hogy az én ízlésvilágomhoz közelebb áll a palettája. Szerintem ez nem ész, szellemi kapacitás kérdése. Egy Gears sorozat nekem is többet érne az összes Uncharted + Killzone + Mgs-nél együtt véve: mert az tetszik, ennyi! De mondom, ez nem a játékokat minősíti, egyszerűen szubjektív vélemény ízlés kérdése (pártatlanul, PC-s ként !!!)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...