Iwata fizetése bánta a Nintendo teljesítményét

  • Írta: fojesz
  • 2011. július 30.
  • Biznisz
Link másolása
A Nintendo hosszú idő óta először szenvedett veszteséget pénzügyi negyedév során, az pedig szinte példátlan, hogy ilyen hamar csökkentenie kellett egy konzoljának árát. Satoru Iwata, a Nintendo elnöke és az igazgatótanács teljes felelősséget vállalt a történtekért, a fizetésüket alaposan megkurtították.

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, a Nintendo részvényei 12 százalékot zuhantak az első negyedéves pénzügyi helyzetjelentés és a 3DS árcsökkentése után, ám mint utóbb kiderült, nemcsak a részvényesek vagyona - Hiroshi Yamauchi, a legnagyobb tulajdonos 300 millió dollárt bukott el így -, hanem a jelenlegi menedzsment fizetése is bánta a történteket.

Satoru Iwata a befektetők megnyugtatására közölte: ő és az igazgatótanács teljes felelősséget vállalnak a Nintendo rossz pénzügyi teljesítményéért, tisztában vannak vele, hogy mind rövid, mind pedig közép-hosszútávon az ő feladatuk a cég nyereségességének fenntartása. Beismerte, hogy példa nélküli eset, hogy kénytelenek legyenek néhány hónap alatt ilyen drasztikusan csökkenteni egy konzol árát, amivel nemcsak a felhasználók bizalmát veszélyeztetik, de meg kellett miatta vágni a pénzügyi előrejelzéseket is.

Éppen ezért Satoru Iwata fizetése a felére csökken, az igazgatótanács tagjai pedig 20-30 százalékos mínuszra számíthatnak, illetve az év végi bónuszukat is elveszíthetik, ha a Nintendo nem teljesít megfelelően a pénzügyi év során. Iwata nem árulta el, hogy meddig kapnak majd csökkentett gázsit.

11.
11.
jszili32
És ha reklám szaga van!!!?Akkor mivan!!!?
Szerintem okosan tették, igy talán nönek az eladások.
9.
9.
Mortis
8.
8.
p3ti
Azért nem semmi , van bennük tartás . Nem mutogatnak újjal a másikra hogy : MIATTAD !!! Ha még viselnének kardot lehet lenne 1 pár harakiri is .
7.
7.
Killerbee
Micsoda mártír. Persze nem lett volna ilyen hatásos ha csendben maradnak és nem verik ezt nagy dobra. Így inkább reklám szaga van.
6.
6.
XDannyL
Hát igen, éhezni nem fognak x) De azért szép dolog tőlük. Ennek máshol is így kéne mennie ;)
5.
5.
daenath
Szegenyek, biztos ehezni fognak most :P Kivancsi lennek hogy tudnanak megelni 2 $ oraberbol havonta.
4.
4.
DON GONDOCS
Szervezzünk nekik gyűjtést. XD
3.
3.
gorgo
hát ilyen is van ?Az én főnökeim ilyet tuti hogy nem csinálnának inkább tőlem húznának le egy kis pénzt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...