A Samsung gyártja a PlayStation Vita processzorát

  • Írta: fojesz
  • 2011. július 30.
  • Hardver
Link másolása
Az egyik szaklap értesülései szerint a Samsung gondoskodik majd a PlayStation Vita processzorainak gyártásáról, ami tulajdonképpen nem meglepő, a cég otthon van ilyen téren. Közben egy másik forrás szerint egyáltalán nem kell aggódni, a Vita memóriáját a korábbi hírekkel ellentétben nem felezték meg.

A japán Semiconductor Industry News jelentése szerint nem más gyártja majd a Sony újgenerációs kézikonzoljának, a Vitának a processzorait, mint a koreai Samsung: a gyártó a hírek szerint 45 nanométeres eljárást használ majd a munkálatokhoz, illetve a korábbi híreknek megfelelően a négymagos ARM Cortex A9 architectúrára épít majd. A Samsung egyébként tapasztalt processzorgyártónak számít az okostelefonos piacon, ezért nem meglepő a Sony választása.

Közben más hírek szerint korántsem biztos, hogy a pletykáknak megfelelően, 512 MB helyett 256 MB-ra felezték a Vita belső memóriáját. Bár tegnap az egyik nyitójáték, a Reality Fighters fejlesztője arról beszélt, hogy ez sem jelentene számukra különösebb problémát, mert a processzor és a grafikus egység elegendő mozgásteret biztosít, később hozzátette, hogy mindezt csak elméletben jegyezte meg, ő nem tud tényleges "csonkításról". Később a Sony Japan egyik munkatársa nyilatkozta azt a Develop magazinnak, hogy nem érte változtatás a Vita memóriakapacitását.

A Vita egyébként két változatban lesz kapható Európában is, a 3G-vevős modell 300, míg az egyszerű, Wi-Fi-s kiszerelés 250 euróba fáj majd. A pontos megjelenési dátum még mindig nem ismert, egyelőre csak találgatásokat hallani (egyesek szerint jövőre jön a gép, mások szerint már októberben itt lesz), a végső bejelentésre valószínűleg a kölni GamesComon számíthatunk, ahol egyébként kipróbálható lesz a konzol.

43.
43.
ZERO88
#42: Mi lenne ha nem linkelnél ilyen szarokat?
42.
42.
kekszesember
41.
41.
ZERO88
#40: Látom te is értelmes vagy XD -.- Most ezt kinek is írtad? :P
40.
40.
dzsiádzsó
A vadalmák, Iphone olcsóbb :D:D:D XD... MEg jobb a minősége :)
Haverommal sírok a röhögéstől, köszönjük, hogy így feldobjátok a napunkat.
37.
37.
ZERO88
#36: Néztem már de azt a szintet simán hozza a gépe és még annál jobbat is tud szerintem! Másik jó hogy verik a telok más területen mert ez csak játékra lett kitalálva , és én nem is akarnám másra használni! Pc-t is csak netre meg filmezésre használom de legfőképpen játékra nekem ennél több nem is kell!
36.
36.
dareal
#35: így van, ellenben az összes okosteló veri a vitát egyéb felhasználás területén. ha játszanék, vitát vennék, de nem játszom. ennyi :)
bár azért nézz megy egy tegra 3 gaming videót, az nem gyenge ;)
35.
35.
ZERO88
Én csak egyet tudok mondani a Vita veri az összes telefont játék téren ha tetszik ha nem :D És azokban hiába van ilyen meg olyan Tegra csip aki ebben kételkedik hát az.... :P
34.
34.
dareal
#33: csak egy tipp: kapcsoljátok automatára a mobilhálót az androidos készülékeken, úgy jobb lesz.
amiben még vitathatatlanul jobb egy iphone, az az aksi idő. össze sem lehet hasonlítani.
persze lehetne sorolni pro-kontra, de számomra ez az, ami leginkább hiányzik az androidos készülékekből. bár így sincs gondom, de naponta töltőre kell vágni, míg azonos felhasználás esetén iphone-t 2 naponta.
iphone-on meg attól okádok, hogy minden szarért géphez kell kötni, hogy az itunes szinkron meglegyen. hol itt a mobilitás, ha egy rühes csengőhanghoz is a gép kell.
33.
33.
M.invisible
#32: Veled egyet értek 100%-ban.

Dzsiádzsó, mint először is, most is nagyon okosan érveltél amellett amit gondolsz! Bámulatos a logikai párhuzam a mondanivalódban.
Csak a miheztartás végett, az országban, ahol élek nincs mediamarkt. Igen, nekem iPhone-om van, a csajomnak Desire S (ha annyira almabuzi lennék, akkor nem androidos telefont vettem volna neki), de egy munkatársamnak Galaxy S2. Szóval olyan közelről szemügyre vehettem őket, mint te a pattanásaidat, mikor a tükör előtt nyomkodod.
Ahogy Dareal írta mindegyiknek megvan előnye-hátránya. Saját tapasztalat: iPhone-nak a 3g vevője valahogy erősebb, mint a másik kettőé. Fedett térben gyenge jelerősség mellett, az alma elkapja a signalt, míg a másik kettő csak szenved.
29.
29.
dzsiádzsó
#27: Örülök hogy abban az 5 percben amikor megkérted a csajodat, hogy két top vásárlás közepette berohanj a média marktba, ilyen jól szemügyre vetted mind3 telefont, te alma guru.
Kár hogy ilyen sok a zseni, akinek egy ipod se volt még a kezébe, és fingja nincs egy galaxyról
27.
27.
M.invisible
#26: Csak arra kérlek, hogy érvelj valamivel te anti alma homokos! A retina display meg igen is látható szabad szemmel, nem kell hozzá nagyító. Azaz de, pont hogyha ránagyítasz pár dologra egy iPhone 4-en, meg egy Galaxy S2-őn akkor látszik a különbség, főleg hogy az utóbbinak nagyobb kijelzőre jut kevesebb pixel.
Valaki írta az Optimus X2-őt, szerintem az nem az igazi a fent említett Samsung ha összességében nézzük, akkor jobb.
26.
26.
dzsiádzsó
Na mindjárt mondtam itt lesznek az alma homokosok, akik azzal érvelnek 70% hülyeség, meg optimalizálatlan a marketen, hát nekem is van mind2 platform, és a storeon meg 90% hülyeség...
A képernyő felbontása retina display hülyeséget meg hagyjuk, meg lehet nézni a galaxy telókét is, gratula ha rád a marketing hatott, retina ide vagy oda, nincs (árban) értelmezhető különbség.
23.
23.
Starkiller89
Ha októberben jön, akkor nem veszek szeptemberben x360at a Gears of War 3 miatt :D inkább a jó kis killzone meg uncharted meg resistance :) várjuk, várjuk :) amint megjelenik, 1-2 hónap és lehet majd tolni online bármit, mert annyian lesznek :) amit még el tudnék képzelni rajta, az egy CoD. :) abból profitálna a Sony. :)
20.
20.
lukaka
#13: A mai Troll-adag meg is volt.
16.
16.
p3ti
"a Vita memóriáját a korábbi hírekkel ellentétben nem felezték meg" nagyon reménykedtem hogy nem igaz a hír , és íme .
15.
15.
Kreto
#13: ok ki kérdezte :)
13.
13.
kuruc.83
Jujj de jo ez a ngp. NA ILYET NEM VESZEK
11.
11.
M.invisible
#5: Ettől falramászok:D Úgy írom ezeket a sorokat, hogy mindkét platformot ismerem (android-IOS). Mindkettő jó, mindkettőnek megvannak az előnyei-hátrányai. DE! Míg a nyitott androidra, a marketen lévő alkalmazások legalább 70%-a hülyeség, és/vagy optimalizálatlan, addig IOS-nél ez az arány kb az ellentettje. A kompatibilítási gondok főleg a különböző hardverek miatt lépnek fel, ami ugye apple-nél nincs, de két különböző számú android os esetén is van sok minden alap dolog, ami nem megy! Milyen már, hogy pl van egy Desire-ed, meg egy Desire S-ed, az egyiken megy a Skype, a másikon meg elég hosszú ideig nem indult el (jelenleg már megy). De még lehetne sorolni pár bosszantó dolgot...

A másik meg, hogy jelenleg egyik gyártó készülékében sincs akkora felbontást produkáló panel, mint az almás telefonban.
Tény: pl Samsung hardvere sokkal erősebb már, mint az iPhone 4-ben lévő! Ugyanakkor mondj csak egyetlen egy alkalmazást, ami kihasználja a 2 magos cpu-t! Max játék terén lehetne kihasználni most, vagy esetleg valami komolyabb szerkesztő programmal, pl video szerkesztésre. De android gamesupport = 0 kb, amik már fél éve lementek IOS-en azokat mostanában portolgatják.

Mégegyszer leírom, egyik sem rossz oprendszer, de támogatottságban androidnak még bőven van mit pótolni.
6.
6.
reptile110
krisz195: szerinted ilyen hülyeségre valaki válaszol is?:O
5.
5.
dzsiádzsó
Hát igen, az tetszik mikor elkezdik magyarázni az applebúzák mekkora király a telójuk, aztán szépen lassan elmagyarázza nekik az ember, hogy ugyanazon hardverek (vagy jobbak) fele annyiért elérhetők samu, vagy más emblémával ellátott gyártónál, sőt akár androiddal ami azért kicsit jobb mint az ios.

Örülök hogy a sony visszatér az útra, remélem a ps4-ben sem erőltetnek semmilyen 13 magos baromságokat, hanem pc közeli, fejleszthető hardverek lesznek benne, és akkor nem kell még egy box-hoz képest sem subhd-ba játszanom, az amúgy erősebb playstation-ömel :)
2.
2.
Nathan
eméletileg oktober 28 án jön a psvita
1.
1.
Megacsiga
remélem nem lesz 70k-nál drágább itthon...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...